Προς το περιεχόμενο

Anonymity: Proxy vs. Tellas "free" dial-up

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

den einai kako. ama theleis to vgazeis kai apo ton idio ton Messenger. to thema einai' date=' an theleis na perioriseis ena programa apo to na parei access sto internet, ti enalaktiki exeis apo ena software firewall? (milame gia emena pou eimai enas aplos xristis). episeis, des afto pou eipa prin gia to search kai to port 80.[/quote']

Αν ήσουν απλός χρήστης δεν θα καιγόσουν τόσο για την ανωνυμία και την ασφάλεια σου, κ ουτε θα έτρεχες πολλά (κ κακοβουλα) προγράμματα ώστε να φοβάσαι μη παρει κάποιο που δε πρέπει πρόσβαση στο internet :razz:

Ti se kanei na to les afto? iparxei kapoio allo pou na exei ta idia apotelesmata me mikrotero resources kostos?

δε το γνωρίζω αυτό γιατι δεν χρησιμοποιώ ανάλογα προγράμματα για να κάνω σύγκριση. Απλά απο το λίγο που το έχω δει να λειτουργεί νομίζω ότι ειναι υπερβολικά βαρύ σε σχέση με αυτα που κάνει, και γενικά θέλει τεράστιες αλλαγές σε interface και code.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν ήσουν απλός χρήστης δεν θα καιγόσουν τόσο για την ανωνυμία και την ασφάλεια σου, κ ουτε θα έτρεχες πολλά (κ κακοβουλα) προγράμματα ώστε να φοβάσαι μη παρει κάποιο που δε πρέπει πρόσβαση στο internet :razz:

Nai, tin kserw aftin tin frasi "an den exeis tipota na kripseis, tote giati theleis kriptografisi?". Apantisi: "dioti einai sintagmatiko mou dikaioma, alla an theleis na to alaksoume ginetai: an einai na matheis ta panta gia mena tha prepei kai egw na mathw ta panta gia sena <add someone here: Yahoo, NSA, ktlp>"

δε το γνωρίζω αυτό γιατι δεν χρησιμοποιώ ανάλογα προγράμματα για να κάνω σύγκριση. Απλά απο το λίγο που το έχω δει να λειτουργεί νομίζω ότι ειναι υπερβολικά βαρύ σε σχέση με αυτα που κάνει, και γενικά θέλει τεράστιες αλλαγές σε interface και code.

Afou den ekanes sigkrisi tote pws les oti einai vari firewall? Vari programa einai, alla "vari firewal" einai? To interface me diskolepse gia 1 mina. Oso gia to code, isws na min ginetai alliws. Ksereis.. den einai ola ta close-source projects xalia :P ...GNU forever! :D

An exeis Linux, ta IPtables einai mia xara. An exeis Windows kai den exeis software firewall i router pou na pernei IPtables panw, tote... :|

Δημοσ.
Συγνώμη δηλαδή τώρα γιατί λέμε ιστορίες.

Δεν σε απασχολεί ότι ο γιατρός σου σε παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι σου και σου λέει για την υγεία σου' date=' κι ότι ο οποιοσδήποτε έχει πιο εύκολη πρόσβαση στη συνομιλία παρά στο e-mail σου. Σε απασχολεί αν ο ISP του γιατρού σου θα κάτσει να διαβάσει το μήνυμα που έστειλε ο γιατρός σε σένα.

[/quote']

Στο τηλέφωνο έχω όμως το δικαίωμα να τον διακόψω και να του πω ότι θα περάσω να τα πούμε απο κοντά. Έχει διαφορά

Από τις εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα' date=' θα κάτσει κάποιος να ψάξει, να βρει και να διαβάσει του γιατρού σου για να πουλήσει τα δεδομένα στην ασφαλιστική.

Πιο εύκολο και λογικό μου φαίνεται η γραμματέας του γιατρού να μπει στο pc του και να κλέψει την καρτέλα υγείας σου και να την πουλήσει, παρά οτιδήποτε άλλο.

[/quote']

Η γραμματέας παίζει κορόνα γράμματα με τον νόμο τότε. Είναι πολύ πιο εύκολο να το καταλάβεις ότι είναι ο/η γραμματέας αν ο γιατρός είναι ασφαλής εξ' αρχής.

Είναι εντελώς εξωφρενικό αυτό που λες. Είναι ίδιο με αυτούς που λένε ότι το Internet σε θέματα ασφάλειας καρτών είναι ανασφαλές. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι τρώνε στο εστιατόριο και δίνουν την κάρτα τους στο σερβιτόρο για να τη χρεώσει και αυτό δεν τους απασχολεί καθόλου!!!!

Προσωπικά πιστεύω ότι το ίντερνετ είναι πολύ πιο ασφαλές για αγορές με κάρτες. Αν δεν υπήρχε η χρήση του ssl δεν θα το λέγαμε αυτό τώρα όμως.

Συγνώμη δηλαδή που τα λέω λίγο ωμά αλλά το σενάριο που αναφέρεις είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας' date=' και το ξαναλέω, δείχνει εγωκεντρικό.

Αν θέλει κάποιος και έχει ανάγκη να μάθει τα προσωπικά σου (πχ αστυνομία, εισαγγελέας) τότε θα τα μάθει ακόμα κι αν είσαι μέσα στο σπίτι σου και ψιθυρίζεις. Όλες οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες (τηλέφωνο, internet, sms, email κλπ) είναι ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ στον εισαγγελέα όταν υπάρχει περίπτωση ποινικού αδικήματος σύμφωνα με την παλαιότερη και τη νέα νομοθεσία.[/quote']

Δεν μιλάω για παράνομες συναλλαγές μου όμως. Μιλάμε για νόμιμες συναλλαγές όπου κάποιος τρίτος δεν πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση.

Λέγε με εγωκεντρικό, δεν μ' ενοχλεί. Μάλλον όμως πρέπει να διαβάσεις για τα θέματα συγκεκριμένα. Άλλο η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, άλλο η κατασκοπία και άλλο πράγμα η κρυπτογράφηση για παράνομες πράξεις.

Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα ότι είναι δικαίωμά μας να μην βλέπει κανείς τι γράφουμε, αλλά απο τη στιγμή που ο κάθε ISP μπορεί να sniffάρει όλο το traffic σου κ εσυ να μη το μάθεις ποτέ χάνω την όρεξη για να αναζητώ τα δικαιώματά μου. (αν και στο συγκεκριμένο θέμα η κρυπτογράφηση λύνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα)

firewall χρησιμοποιώ των windows και είμαι ικανοποημένος. κ εμένα μου χρειάζεται, γιατι δεν είμαι πίσω απο ΝΑΤ. το zone alarm κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά μια και είναι πιο παραμετροποιήσιμο, αλλα για τη συγκεκριμένη χρήση το firewall των windows φτάνει. σύντομα θα ξεφορτωθώ τα windows όμως και θα χρησιμοποιώ iptables :)

Δημοσ.

Πάντως μπλέχτηκαν πολλά μαζί, οπότε πρέπει να αποφασιστεί αν το θεμα μας είναι η ανωνυμία η ιδιωτικότητα ή η ασφάλεια?

Δημοσ.

Nomizw pws exeis dikaio :D

Kanw twra ena topic gia diwtikotita kai asfaleia. As kratisoume afto san anwnimia, omws akoma kai etsi den endiknietai kai polly, dioti arxise san sigkekrimeno thema "Proxy vs. Tellas 'free' dial-up".

Proteinw na sinexisoume tin sizitisi se ena apo afta ta 3 threads:

Security, ασφάλεια στο Internet

Anonymity, ανωνυμία στο Internet

Privacy, ιδιωτικότητα στο Internet

Y.G.: anoiksa 3 topics/threads me tin mia, elpizw na min einai kako afto (vlepe Ban)

Y.G. #2: an i Anonimia kai i Idiwtikotita telika simpiptoun, tote as to pei kapoios (pou na einai sigouros) wste na diagrapsoume to axristo Thread/Topic.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...