lazaross Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 πως μπορω να βγαλω μερικα μονο extras απο ενα DVD? πχ θελω να βγαλω ολα τα trailers που εχει αλλων ταινιων, αλλα οχι και τις συνεντευξεις και τις κομμενες σκηνες.. γινεται κατι τετοιο ή οχι; γιατι με το DVD Shrink δεν μπορω να το κανω.. οταν παω στο re-author μετα τι να κανω; τα κανω copy αυτα που θελω, αλλα δεν μπαινουν σε μια σειρα.. δλδ ενω στο full disc ειναι χωρισμενα σε Menus, Main Movie και Extras, οταν κανω re-author δεν εμφανιζονται αυτοι οι φακελοι.. επισης υπαρχει περιπτωση αμα βγαλω ολα τα trailers απο τα extras, οταν θα ανοιγω το DVD και θα πηγαινω στα extras, να μην μου βγαζει την επιλογη για τα trailers ή κατι τετοιο δεν γινεται; μηπως παιζει τιποτα με τα VTS? γιατι οσα ειναι τα VTS ειναι και τα extras..
zavlakas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Στην λειτουργια re-author του DVD Shrink, δεν διατηρειται το navigation του αρχικου DVD... Mπορεις σε λειτουργια Full disk, να αντικαταστασεις τα extras που δεν θες με still image, γλιτωνοντας αρκετο χωρο και διατηρωντας την λειτουργικοτητα των menus... Aκομα με το MenuShrink, μπορεις να αντικαταστησεις το animated μερος των menus, με ενα μοναδικο I-frame, εξοικονομωντας ακομα περισσοτερο χωρο προς οφελος του main movie...
lazaross Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 δλδ αν βαλω still image θα εμφανιζεται μονο η εικονα, οταν το επιλεξω απο το μενου; πολυ ενδιαφεροντα αυτα που ειπες! ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου. επισης για καλυτερα ποιοτητα τι μου προτεινετε να βαλω στις ρυθμισεις; EDIT και κατι ακομα. γιατι στο full disc το εμγεθος της ταινιας ειναι 3,5 gbs ενω στο re-author παει στα 5 gbs? μηπως αλλαζει κα την ποιοτητα αυτοματα και ετσι αυξανεται και το μεγεθος;
Sadako Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μπορείς να κάνεις αυτό που είπε ο Zavlakas, δηλ να βάλεις still image όπου έχει τα έξτρας, και μετά με το menuedit (δυστυχώς δεν είναι free) να "απενεργοποιήσεις" τα κουμπιά στο μενού που οδηγούν στα έξτρα.. Ή αλλίως με το CloneDVD (που πάλι δυστυχώς δεν είναι free), μπορείς να κρατήσεις αυτούσιο το μενού και να διαλέξεις εσύ ποια βίντεο θα κρατήσεις.. Μία ακόμη όχι-free λύση ( ), είναι το DVDRemake Pro.. EDIT: Να ξέρεις πάντως, ότι με το still image, στην ουσία αντικαθίσταται το βίντεο απο το έξτρα, με ένα βίντεο ίσης διάρκειας που έχει μόνο αυτή την εικόνα συνέχεια. Είναι σίγουρα πιο μικρό σε MB, αλλά δεν εξαφανίζεται εντελώς. Δηλ πχ αν βάλεις still image σε κανένα preview που δείχνει υποχρεωτικά πριν σε βγάλει στο αρχικό μενού, θα έχεις ένα ίδιας διάρκειας βίντεο με την ίδια εικόνα. Σου το λέω, γιατί την έπαθα έτσι :grin:
zavlakas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δεν ειναι απαραιτητο να τροποποιησει τα menus.... Aπο την στιγμη που εχουν αντικατασταθει τα "περιττα" videos και δεν εχουν αφαιρεθει, δεν αλλαζει τιποτα στην δομη του DVD...
lazaross Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 οταν στο re-author βαλω και ταινια και λιγα extras με ποια σειρα θα παιχτουν; και λογικα μολις τελειωσει η ταινια θα παιχτουν αμεσως τα extras, ετσι;
zavlakas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Aναλογα με την σειρα που θα τα τοποθετησεις....
Sadako Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δεν ειναι απαραιτητο να τροποποιησει τα menus....Aπο την στιγμη που εχουν αντικατασταθει τα "περιττα" videos και δεν εχουν αφαιρεθει' date=' δεν αλλαζει τιποτα στην δομη του DVD...[/quote'] Ναι οκ, δεν είναι απαραίτητο, απλά επειδή είπε: επισης υπαρχει περιπτωση αμα βγαλω ολα τα trailers απο τα extras, οταν θα ανοιγω το DVD και θα πηγαινω στα extras, να μην μου βγαζει την επιλογη για τα trailers ή κατι τετοιο δεν γινεται; Είπα πως αν έχει ΚΑΙ τα μενού αυτούσια, υπάρχει κι αυτή η επιλογή..
lazaross Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Είπα πως αν έχει ΚΑΙ τα μενού αυτούσια, υπάρχει κι αυτή η επιλογή..πως θα το καταλαβω αυτο; * οταν κανω analysis και ασχολουμαι και με αλλα πραματα χαλαει η αποδοση; * ** οταν κανω analysis και βγαλω το video preview, πειραζει σε τιποτα;; **
accipio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 *οταν κανω analysis και ασχολουμαι και με αλλα πραματα χαλαει η αποδοση;* Όχι, αλλά καλό είναι να μην κάνεις απαιτητική εργασία (π.χ. games) γιατί θα πέσει δραματικά η απόδοση. Με γράψιμο κειμένων ή σερφάρισμα π.χ. δε θα έχεις πρόβλημα. **οταν κανω analysis και βγαλω το video preview, πειραζει σε τιποτα;;** Όχι, αντίθετα, αυξάνεται η ταχύτητα κωδικοποίησης.
Sadako Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 πως θα το καταλαβω αυτο; Κοίταξε, σε αυτά είμαι κι εγώ ψιλοαρχάριος, ο φίλος ο ζάβλακας τα ξέρει ΠΟΛΥ καλύτερα.. Εγώ αυτά που έχω ανακαλύψει μέχρι τώρα, επειδή θέλω και τα extras στα DVD μου μαζί με το μενού, αλλά να μπορώ να αφαιρέσω και μερικά (συνήθως previews ή trailers), στην αρχή επεξεργάζομαι το DVD με το CloneDVD (http://www.slysoft.com), γιατί έχει την επιλογή να κρατήσει αυτούσιο το αρχικό μενού(έχει μια επιλογή στο πρόγραμμα, την οποία και "τικάρεις") και παράλληλα να διατηρήσεις μόνο όποια βίντεο θέλεις εσύ. Είναι σχετικά απλό το πρόγραμμα, και είναι free trial για κάποιες μέρες. Απο κει κρατάω όσα κομμάτια θέλω, δηλαδή όλα εκτός απο τα trailers και τα previews, και το σώζω χωρίς να το συμπιέσω. Μετά αυτό που παίρνω, το πετάω στο DVD Shrink, και επιλέγω διαφορετική συμπίεση για την κύρια ταινία, και μεγαλύτερη συμπίεση (άρα και λίγο χαμηλότερη ποιότητα) για τα έξτρας. Ανάλογα πάντα με το μέγεθος κάθε DVD. Και τέλος, με το menuedit (που όπως είπα είναι shareware, αλλα "ΟΚ" :wink: ), αρκετά εύκολα ανοίγω το vob που περιέχει το μενού, και απενεργοποιώ όποια κουμπιά οδηγούν σε επιλογές που έχω αφαιρέσει (τα βίντεο, ή τα language streams που έχω σβήσει, κάτι κινέζικα, ταυλανδέζικα και ρώσσικα ), και καίω το δισκάκι.. Μου φαίνεται αρκετά συμμαζεμένο έτσι.. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, απλά σου είπα πως το κάνω εγώ, γιατί (αν κατάλαβα καλά) αυτό με ρώτησες
nautilus7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δοκίμασε και το vobblanker. Μπορεί να ακριβώς αυτό που θες, αλλά είναι πιο δύσκολο στη χρήση του.
migel Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 πως μπορω να βγαλω μερικα μονο extras απο ενα DVD? πχ θελω να βγαλω ολα τα trailers που εχει αλλων ταινιων, αλλα οχι και τις συνεντευξεις και τις κομμενες σκηνες.. γινεται κατι τετοιο ή οχι; Καλησπέρα. Κατεβάζεις με το DVD Decrypter επιλογή Mode/File ( OXI .ISO ). και μετά με το Nero Recode τα παραπάνω που αναφέρεις γίνονται πολύ εύκολα , ( και εάν θές μπορείς σε αυτά που αφαιρείς να βάλεις δική σου φότο ).
lazaross Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Και τέλος, με το menuedit (που όπως είπα είναι shareware, αλλα "ΟΚ" ), αρκετά εύκολα ανοίγω το vob που περιέχει το μενού, και απενεργοποιώ όποια κουμπιά οδηγούν σε επιλογές που έχω αφαιρέσει (τα βίντεο, ή τα language streams που έχω σβήσει, κάτι κινέζικα, ταυλανδέζικα και ρώσσικα ), και καίω το δισκάκι.. οταν λες οτι απενεργοποιεις τα κουμπια, εννοεις οτι δεν φαινονται καθολου κιολας ή οχι;
zavlakas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Καλυτερα θα ειναι να ξεκινησεις απο τα βασικα και σχετικα απλα, με προγραμματα οπως το DVD Shrink ή το Nero recode και οταν αποκτησεις καποια ευχερεια και εμπειρια να ασχοληθεις με πιο πολυπλοκες λυσεις(PgcEdit, VobBlanker)... Oυτως ή αλλως, την δουλεια σου μπορεις να την κανεις επαρκως και με αυτα τα προγραμματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.