Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αρχικές σελίδες

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής βρίσκετε σε τοπικό δίκτυο πάνω σε κατοστάρι switch. Παίρνει Internet από proxy server και έναν router της sisco που πέφτει πάνω του μία γραμμή ADSL 384/128. Το πρόβλημα είναι το εξής. Όταν ανοίγω τον φυλλομετρητή (IE και Firefox) οι πρώτες σελίδες ορισμένων τόπων αργούνε χαρακτηριστικά να ανοίξουν. Π.χ. η σελίδα του Insomnia του in.gr ανοίγουν στιγμιαία αλλά το Google το 9volto.gr το microsoft.com κ.α. αργούνε αρκετά να ανοίξουν. Ο Firefox βγάζει "Waiting for www.google.com.gr" και ο Explorer "Opening page www.google.com.gr" μετά από 30 ~ 40 δευτερόλεπτα η σελίδες ανοίγουν στιγμιαία και η πλοήγηση γίνεται ταχύτατα μέσα στις σελίδες αυτές. Μόλις όμως πάω να ανοίξω μία άλλη σελίδα που δεν έχω ανοίξει πριν, πάλι τα ίδια. Έκανα έλεγχο με Norton, Nod32, Kaspersky, Microsoft antispyware, Spyware Doctor και ad-aware. Δεν βρήκαν τίποτε και το πρόβλημα δεν λύθηκε. Στο τέλος έκανα Format!!! Έχοντας μόνο τα windows με Sp2 πάλι τα ίδια. Κάνω Update από την Microsoft, τίποτε. Στον διπλανό υπολογιστή που είναι στο ίδιο switch δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλάζω ip address, τίποτε. Μεταφέρω ρυθμίσεις από υπολογιστή που λειτουργεί κανονικά, τίποτε. Κάνω reset στο switch, τίποτε. Σε παρόμοιο πρόβλημα που βρήκα εδώ μετά από search ανέφεραν ότι ίσως είναι πρόβλημα DNS, Βάζω τα προτεινόμενα DNS, τίποτε. Κατέβασα ένα Update που έχει η Microsoft για την κάρτα δικτύου μου, τίποτε.

Από μία σελίδα που τελικά ανοίγει κατεβάζω με μεγάλη ταχύτητα ~ 35 k.

Το πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά πριν μερικές μέρες ενώ όλα ήταν καλά.

Τι μπορεί να φταίει? Γιατί, όλοι οι άλλοι υπολογιστές δεν παρουσιάζουν παρόμοιο πρόβλημα?

Η κάρτα δικτύου είναι Realtek RTL8139/810x Family Fast.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...