Προς το περιεχόμενο

CD-DVD: Data recycling check και τα συναφη

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια, πως θα γινει να απαλλαχτουμε απο αυτα τα ηλιθια μηνυματα 'data recycling check' και τα συναφη?

Αγοραζω παντα επωνυμα cdrw-dvdrw για δουλειες backup που θελω, και μαλιστα φροντιζω να τα αντικαθιστω και σχετικα συντομα(πανω στo χρονο περιπου). Με βολευουν τα rw γι αυτο τα χρησιμοποιω.

Παρολα αυτα, αυτα τα χαζα μηνυματα που δηλωνουν αδυναμια προσβασης στα δεδομενα μου, δεν λενε να χαθουν απο το προσκηνιο.

Μπορει να κανουν να εμφανιστουν κατι μηνες...αλλα μετα θα εμφανιστουν.

Τι αλλο να κανω πια? Επωνυμα αγοραζω, τα φυλασσω σε ασφαλες μερος, τα αντικαθιστω συχνα. Α, και τα γραφω και σε χαμηλη ταχυτητα. Τι αλλο?

Αυτα τα μηνυματα προερχονται απο βλαβες που δημιουργουνται εν τη γενεσει του cd ή συν τω χρονω?

Εννοω αν αμεσως μετα την εγγραφη εκανα check στο nero(ειναι χρονοβορο και δεν το κανω) θα μου εδειχνε το λαθος? 'Η θα μου εδειχνε ok και θα το εβρισκα μετα απο ορισμενο χρονικο διαστημα?

Τι προτεινετε για την βελτιωση της καταστασης?

Δημοσ.

Αν μας βγαζει ενα δισκακι αυτο το μηνυμα τι σημαινει? Οτι ειναι για πεταγμα?

Η με ενα format( μιλαμε για rw) ισως φτιαξει? Και πως θα το ξερω αυτο?

Δημοσ.

Οταν έχεις αμφιβολίες ,πάντα να τσεκάρεις τις εγγραφές σου.

-Φυσικά θα αναφερθούν τα λάθη -Αλλά και με το πέρασμα του χρόνου,ειδικά τα DVD,είναι ευάλωτα στην ζέστη,ψιλογρατζουνιές,σκόνη περισσότερο από τα CD,και οι "απώλειες" είναι δεδομένες ,γιάυτό και τα backup τα κάνουμε από 2 φορές-

Βεβαια σε κάθε περίπτωση μετρά και η συχνότητα χρήσης που τους κάνουμε , μετά από την αρχική εγγραφή ,αλλά θεωρητικά κάθε 2 έτη πρέπει να τσεκάρουμε τα αποθηκευμένα CD/DVD.

Ισως και να χρειαστεί, να επιλέξεις άλλο firmware (ίσως και παλαιότερο) ,αν συνεχιστεί το προβλημα να εμφανίζεται σε σύντομο χρόνο σε σχέση με την συχνότητα χρησης που τους κάνεις .

Δημοσ.
Αν μας βγαζει ενα δισκακι αυτο το μηνυμα τι σημαινει? Οτι ειναι για πεταγμα?

Η με ενα format( μιλαμε για rw) ισως φτιαξει? Και πως θα το ξερω αυτο?

Tα επαναγραψιμα αντέχουν για λίγα format (όχι απλό erase)

-Mετά το πετάς,αν συνεχιστεί το προβλημα

Δημοσ.

Τα όποια λαθη, συνηθως υπαρχουν στο cd-dvd εξαρχης, ή με το χρονο δημιουργουνται?

Το τσεκαρισμα με το verify του nero λεει τιποτε ή καλυτερα προτεινετε κατι αλλο?

Δημοσ.

Παρόμοια προβλήματα είχα με τα RW κι εγώ και δεν κατάφερα να τα λύσω. Τα δεδομένα χάθηκαν αλλά σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από μία, μετά από format τα δισκάκια μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Μάλλον για κάποιο λόγο η εγγραφή "αδυνατίζει" με την πάροδο του χρόνου και αυτό ισχύει ανεξαρτήτου μάρκας.

Το θέμα είναι ότι τα RW αποδεικνύονται αναξιόπιστα για backup με χρονικό ορίζοντα μεγαλύτερο από 3 μήνες, οπότε αποφάσισα να χρησιμοποιώ μόνο -R.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Tα επαναγραψιμα αντέχουν για λίγα format (όχι απλό erase)

-Mετά το πετάς' date='αν συνεχιστεί το προβλημα[/quote']

Δηλαδη ποσα format περιπου? Ενδεικτικα εστω, δεν γνωριζω καθολου.

Επισης:

Με ποιο προγραμμα μπορω να ελεγξω τα cdrw-dvdrw που εχω για το αν εχουν παρουσιασει λαθη στην επιφανεια τους και στα υπαρχοντα εγγεγραμενα δεδομενα? Εκτος απο το verify του Nero. Πχ μου εδωσε ενας φιλος ενα cd. Δεν ελεγχω εγω την εγγραφη. Εγω θελω απλα να τσεκαρω οτι το δισκακι ειναι ok και δεν εχει λαθη τα οποια μπορει (αμεσα-οχι στο μελλον φυσικα) να μου εμφανιστουν κατα τη χρηση του?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...