takisx Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Πριν από λίγες μέρες ενώ άνοιγα τον υπολογιστή διαπίστωσα ένα περίεργο θόρυβο από το τροφοδοτικό ο οποίος θόρυβος μετά από λίγα λεπτά εξαφανιζόταν. Επίσης κατά τη διάρκεια απλής περιήγησης στο internet ο υπολογιστής άρχισε να σφυράει κατά διαστήματα. Μου είπαν κάτι φίλοι ότι έχει υψηλή θερμοκρασία ο επεξεργαστής (pentium 4) και όντως διαπίστωσα με επανεκίνηση ότι η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 70 βαθμούς. Επειδή ο θόρυβος από το τροφοδοτικό συνεχιζόταν το αντικατέστησα πρόσφατα με κάποιο από το ΠΛΑΙΣΙΟ -chieftech- ή κάπως έτσι. Το πρόβλημα φυσικά δεν λύθηκε και μάλιστα χθες πιάνοντας εξωτερικά το κουτί στην πλευρά του επεξεργαστή έκαιγε κυριολεκτικά. Ο επεξεργαστής έχει πάνω του ανεμιστηράκι το οποίο συγκρίνοντάς το με άλλον ίδιο ακριβώς υπολογιστή έχει περίπου τις ίδιες στροφές. Καμία σημαντική διαφορά. Η απόσταση ανάμεσα στο τροφοδοτικό και τον επεξεργαστή είναι κάτι λιγότερο από δύο δάχτυλα. Μόνο που το καινούργιο τροφοδοτικό έχει ανεμιστήρα προς τα μέσα και πάνω στον επεξεργαστή. Έχουν κι αυτοί οι επεξεργαστές με τον ανεμιστήρα αυτήν την θερμοεπαγώγιμη πάστα; Μπορεί να έχει ξεραθεί αυτή; Μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο; θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει ας αφήσει την γνώμη του. Είναι αναπόσπαστο εργαλείο της δουλειάς μου ο Η/Υ και λόγω της οικονομικής δυσκαμψίας του τελευταίου διαστήματος δεν θέλω να σκέφτομαι καν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Σας ευχαριστώ.
tatos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Πριν από λίγες μέρες ενώ άνοιγα τον υπολογιστή διαπίστωσα ένα περίεργο θόρυβο από το τροφοδοτικό ο οποίος θόρυβος μετά από λίγα λεπτά εξαφανιζόταν. Επίσης κατά τη διάρκεια απλής περιήγησης στο internet ο υπολογιστής άρχισε να σφυράει κατά διαστήματα. Μου είπαν κάτι φίλοι ότι έχει υψηλή θερμοκρασία ο επεξεργαστής (pentium 4) και όντως διαπίστωσα με επανεκίνηση ότι η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 70 βαθμούς. Επειδή ο θόρυβος από το τροφοδοτικό συνεχιζόταν το αντικατέστησα πρόσφατα με κάποιο από το ΠΛΑΙΣΙΟ -chieftech- ή κάπως έτσι. Το πρόβλημα φυσικά δεν λύθηκε και μάλιστα χθες πιάνοντας εξωτερικά το κουτί στην πλευρά του επεξεργαστή έκαιγε κυριολεκτικά. Ο επεξεργαστής έχει πάνω του ανεμιστηράκι το οποίο συγκρίνοντάς το με άλλον ίδιο ακριβώς υπολογιστή έχει περίπου τις ίδιες στροφές. Καμία σημαντική διαφορά. Η απόσταση ανάμεσα στο τροφοδοτικό και τον επεξεργαστή είναι κάτι λιγότερο από δύο δάχτυλα. Μόνο που το καινούργιο τροφοδοτικό έχει ανεμιστήρα προς τα μέσα και πάνω στον επεξεργαστή. Έχουν κι αυτοί οι επεξεργαστές με τον ανεμιστήρα αυτήν την θερμοεπαγώγιμη πάστα; Μπορεί να έχει ξεραθεί αυτή; Μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο; θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει ας αφήσει την γνώμη του. Είναι αναπόσπαστο εργαλείο της δουλειάς μου ο Η/Υ και λόγω της οικονομικής δυσκαμψίας του τελευταίου διαστήματος δεν θέλω να σκέφτομαι καν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Σας ευχαριστώ. file mou mipos mporis na mou pis ean o epeksergastis sou ine apo tous kainourgious kai siggekrimena an ine lga775 p4???? giati ean ine etsi ine to problima pou exoun aytoi i epeksergastes sti thermokrasia......se olous tous epeksergastes bazoun thermagogimi pasta gia na katsi pano i psiktra!tora 70 bathmoi gia mena ine poloi!gia kita to montelo tou cpu sou giati kati mou leei oti ayto pou akous ine to anemistiraki tis psiktras tou epeksergasti to opio skouzi gia na katebasi thermokrasies,,,,kai se blepo mallon gia mia allagi psiktras....kai ego lga775 exo kai ixa ta idia simptomata kai 3h mera pou to pira ebala pano mia psiktra bouno.........
takisx Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Όχι δεν είναι. Είναι αγορασμένος πάνω από 2,5 χρόνια.
billpeppas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Πάνω απο 2,5 χρόνια...άρα δεν είναι Prescott... άρα η θερμοκρασία των 70C είναι εντελώς αντικανονική...άκυρη που λέμε. ΤΟ ανεμιστηράκι της ψύκτρας της CPU το έχεις δεί αν δουλεύει ?
takisx Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 ΤΟ ανεμιστηράκι της ψύκτρας της CPU το έχεις δεί αν δουλεύει ? NAI. Συγκεκριμένα χθες. Είδα και τις στροφές του στο ΒΙΟS.
DjChrisT Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Βαλε κανα Zalman ανεμιστηρι και σωθηκες! Ειχα και εγω τετοιους τρελους θορυβους (ειδικα οταν δουλευε αρκετη ωρα η cpu 100%) και μετα το zalman, ησυχασε το κεφαλι μου!!!
sboo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Λοιπόν μάλλον χρειάζεσαι καινούρια ψύκτρα. Εγώ χθες αγόρασα την GIGABYTE 3D ROCKET COOLER και δηλώνω υπερευχαριστημένος!!! Πρώτον είναι universal οπότε μπορείς να την χρησιμοποιήησεις και στο μέλλον. Δεύτερον είναι πολύ αποτελεσματική (έριξε την θερμοκρασία του Athlon XP2800-Barton από 62C σε 47C). Tρίτον είναι σχετικά οικονομική. Το μόνο κακό είναι ότι είναι λίγο ζόρικη στην εγκατάσταση. Συνοδεύεται και από ρυθμιστή στροφών...
sboo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 ναι, σε AthlonXP 2800 με πυρήνα Barton. Είναι τεράστια αλλά σχετικά ελαφρια γιατί χρησιμοποιεί πολύ αλουμίνιο. Έχει χάλκινη βάση από την οποία ξεκινούν 4 χάλκινα heatpipes και απο επάνω αλουμινένια πτερύγια που στο εσωτερικό τους έχουν τον ανεμιστήρα. Όσοι ασχολούνται με pc modding θα βρουν ενδιαφέρον το μπλε led που φωτίζει την όλη κατασκευή...
geovard Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Καί μιάς ο λόγος γιά θερμοκρασίες ποιά θα ήταν η πιό αποτελεσματική ψύκτρα γιά ένα 3.2Ε prescott καί πόσους βαθμούς (χονδρικά) μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία σε σχέση με την μαμίσια ψύκτρα σε full cpu load.Προφανώς το ζητώ από κάποιον μανιώδη με την ψυξη πού τυχαίνει να έχει πειραματιστεί με την συγκεκριμένη cpu.
billpeppas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 @geovard: Scythe Shogun HeatLane Cooler ή ThermalRight XP-90C Οι κορυφαίες αερόψυκτρες. Και θα πέσει πολύ το full load temp ( τουλάχιστον 8C από την μαμίσια ) [ margin depending on the installed CPU fan )
geovard Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 bill μήπως θάπρεπε να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξεις ένα γραφείο καί στη πόρτα η ταμπελίτσα να λέει.BILLPEPPAS-ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ PC HARDWARE.Καταχωρήσεις σε εφημερίδες καί τέτοια. Όποιος ήθελε να αγοράσει pc και δεν είχε χρόνο να το ψάξει η ήταν παντελώς άσχετος άρα καί αναποφάσιστος θα σου ερχόταν. Υποθέτω ότι στα μέλη του Insomnia θα έκανες γενναία έκπτωση! 'Εχει βάση η μήπως λέω μ/λ/κ/ε/?
wert Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Πάνω απο 2' date='5 χρόνια...άρα δεν είναι Prescott... άρα η θερμοκρασία των 70C είναι εντελώς αντικανονική...άκυρη που λέμε. ΤΟ ανεμιστηράκι της ψύκτρας της CPU το έχεις δεί αν δουλεύει ?[/quote'] Πως βλέπουμε αν ο επεξεργαστής μας είναι Prescott ή δεν ξέρω τι άλλο; :wink: Και εγώ γύρω στα 3 χρόνια το έχω και από τις πληροφορίες συστήματος μου δίνει για τον επεξεργαστή το παρακάτω. GenuineIntel Family 15 Model 2 2.7 GHz Stepping 7 Αυτός τώρα τι είναι ; Ψύκτρα πάει πάνω οποιδήποτε; Αυτή που έχει τώρα πιάνει σε τέσσερις προεξοχές από την mobo και μετά στερεώνεται γυρνώντας τα μοχλάκια. Έτσι είναι όλες; Ρωτάω γιατί δημιούργησα και εγώ κάτι προβληματάκια θερμοκρασίας :? και τώρα είμαι στους 60 βαθμούς. Αναμένω θερμοαγώγιμη πάστα μήπως και πέσει λιγάκι γιατί τα πράγματα είναι οριακά. Πριν το πειράξω ήταν στους 45-50 βαθμούς ..... Εκεί είναι φυσιολογικά; Για δείτε και κάνα δύο φωτογραφίες που του τράβηξα. :grin:
billpeppas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 @geovard: R:DFLMA:D Όχι ακριβώς Αλλά υπάρχουν κάποιες ιδέες που, ποιός ξέρει ίσως στο σύντομο μέλλον δοκιμαστούν... Κάτι σε "special" shop είναι το πιο πιθανό. Τime will tell @Wert: Northwood έχεις κατά πάσα πιθανότητα, οπότε η temp σου με την μαμά ψύκτρα και σωστή ποσότητα θερμοαγώγιμης αλειφής θα έπρεπε να είναι το πολύ 54C σε Full Load [ εξαρτάται και από το πως είναι μέσα το κουτί σου, και από το αν έχει γεμίσει σκόνη ]
Sebu Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 File mou exw enan idio alla sta 2ghz.Edw kai 3 tria xronia me mia aisxri psiktra kai arctic silver 3 pou eixa valei egw exei 65 vathmous full load to xeimwna kai 70 vathmous full load to kalokairi.Edw kai 3 xronia oute exei kollisei,oute exei kanei restart oute tipota. H thermokrasia tou koutiou einai stous 28-30 vathmous to xeimwna kai stous 35-40 to kalokairi. Kai exw kai 2 fan ena mprosta ena pisw. Opote min polu anisixeis. Sumfwna me to cpu-z o pirinas einai Willamate.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.