Προς το περιεχόμενο

Πόσα χρόνια maximum σας κρατησε ποτε σκληρός δίσκος?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Oso proxora o kairos kai peftei i a3ia tou GB etsi 8a peftei kai i pootita tou sklirou diskou (mexri epitelous na er8oun oi solid state diskoi). Oi diskoi pou kikloforoun tora pano apo 40GB den provlepo na antexoun pano apo 3-6 xronia.Oso peripou einai i eggiisi tous. Idi apo gnostous kai filous paratiro oti Maxtor,WD,Seagate agorasmenoi meta to 2001 arxizoun kai ta ftinoun. Prota arxizoun na kanoun 8orivo,na zestenontai ipervolika,na xtipane bad sector kai meta na ... o(

Δημοσ.

Συνήθως παροπλίζεις ένα δίσκο πολύ πριν καεί... Πάντως σε ένα δεύτερο (μάλλον τέταρτο) σύστημα που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο έχω έναν 5.2GB quantum, έναν 6.4GB WD, έναν 20GB WD και έναν εξωτερικό SCSI 3GB Quantum πάλι. Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ ούτε τσακ.

Δημοσ.

Γκαντεμια μεχρι πριν μια βδομαδα δουλευε αψογα ενας Seagate 4,3 gb (ST34313a) αγορασμενος το 97 αλλα τωρα μας αφησε χρονους!!

Δημοσ.

Εχω 2 WD 120GB, απο το 2002, και οι οποιοι ζεσταινονται υπερβολικα, πραγμα που με ανησυχει...

Παλιοτερα ειχα εναν Quantum 3.2, απο το 1997, o οποιος μεχρι το 2002 δουλευε συνεχως και τα τελευταια χρονια με μια φτηνη θηκη σαν εξωτερικος, χωρις να εχει παθει απολυτως τπτ. Ενας γνωστος που ειχε παρει ακριβως τον ιδιο σκληρο του εχει καει 2 φορες -οχι απο ρευμα.

Οποτε ποτε δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.

Δημοσ.

Έχω έναν αθάνατο Western Digital 20άρη που έχει φάει κυριολεκτικά πάνω από 100 format και συνεχίζει να δουλεύει σε καθημερινή βάση άψογα, βέβαια όχι και τόσο σκληρή δουλειά το τελευταίο χρόνο, αφού απέκτησα τους...

...2 200άρηδες Seagate μου και έναν 74άρη Raptor. Αυτοί δουλεύουν 24/7 εδώ και έναν χρόνο σχεδόν, μόνο με restart. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, αλλά δεν τους φοβάμαι και πολύ, 5 χρόνια εγγύηση είναι αρκετά καλά. Ο μόνος σκληρός που με είχε απογοητεύσει πλήρως ήταν...

...ένας 60άρης maxtor, που ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έπαιξε. Τον δούλευα μόνο για 1,5 χρόνο και μόνο ως "αποθήκη", δηλαδή τίποτα επίπονο. Δεν είχε φάει ούτε ένα format. Από βλακεία μου, όταν χάλασε δεν τον πήγα για αντικατάσταση αμέσως, γιατί δεν τον χρειαζόμουν άμεσα. Νόμιζα ότι είχε 3ετή εγγύηση, τελικά είχε μόνο 2 χρόνια και έτσι τον αποχαιρέτησα άδικα...

Αυτά από εμένα. Συμπέρασμα ?

-->Western Digital : μέχρι τώρα απόλυτα ικανοποιημένος. Αξιοπιστία, και με τον raptor, ταχύτητα!

-->Seagate : την προτίμησα γιατί είχε τα κότσια να δώσει 2 χρόνια εγγύηση παραπάνω από τον ανταγωνισμό. Μέχρι τώρα όλα ok!

-->Maxtor : στη δικιά μου περίπτωση απογοήτευση. Δύσκολα θα την προτιμήσω στο μέλλον, αν και ξέρω ότι μάλλον ήταν μεμονωμένη η δικιά μου περίπτωση.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Tελικα οσο περνουν τα χρονια, τους βελτιωνουν τους δισκους, ή τους ψευτιζουν?

Μηπως οι παλιοι ήταν μεγαλυτερης αντοχης?

Δημοσ.

εμενα μου κρατανε οι δισκοι (ευτηχως)

αλλα δεν θυμαμαι και ποιος ειναι και ο πιο παλιος διοτι δεν τους κραταω αλλα με την αποκτηση νεοu ο παλιος παει στο παταρι!(φαντασου σε 10 χρονια να βρω κανα δισκο και με τιποτα αρχεια μεσα,θα ειναι θυσαυρος)

παντως ο πιο χειροτερος δισκος ηταν ενας maxtor 80 οπου μετα απο 2 μηνες κανονικης χρησης χαλασε ξαφνικα και εχασα ολα τα αρχεια της δουλειας!!

εκτος απο αυτο ολα οκ.

Δημοσ.

Kala exei renta o mjmj! An pantos gia kathe topic pou ksethave eperne kai apo ena daxtulidi tora tha itan o arxontas twn daxtulidiwn! Tou vgike o patos tou paredwse na kleidwnei!

• Super Moderators
Δημοσ.

vasika 8a proteina na synexisei thn taktikh auth...oi atakes kai oi photos pou postarei o paredwse einai apla koryfaies...merikes akoma kai 8a 3ypnhsoun oi geitwnes apo ta gelia mou :D

mjmj keep walking (sou euxomai na mhn se petyxoun sto dromo pantws giati auta pou legan gia ton Kougia einai liga...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...