Προς το περιεχόμενο

Πόσα χρόνια maximum σας κρατησε ποτε σκληρός δίσκος?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Quantum Fireball 2.1GB του 1995 με εντατικη χρηση ειναι μια χαρα. Τον χρησιμοποιω ακομα ως εξωτερικο και δεν εχει κανενα προβλημα παρολο που του φερομαι πολυ ασχημα.

Επισης Quantum Fireball 4.3GB του 1996 λειτουργει ακομα μια χαρα.

Τι πρωτοτυπο...Quantum Fireball 10.2GB του 1996 λειτουργει τελεια. Και αυτον τον χρησιμοποιω ως εξωτερικο.

Οσο για τα Format οπως λεει και ο Knorcedger ο 10αρης Quantum εχει τραβηξει πολλα. Στην εποχη των Windows98 ετρωγε 2-3 format τη βδομαδα με maximum 6-7 την ημερα. Αφου ακομα θυμαμαι απ'εξω το Product key...Σκυλια ηταν αυτοι οι δισκοι...Οι υπολοιποι δισκοι μου ειναι μεταγενεστεροι του 2000. Χειροτερη εμπειρια: οταν χτυπησε ο WD 200GB που ειχα ως κυριο δισκο γεματο με 190GB δεδομενων...Ας ειναι καλα ο 80αρης WD που χωρεσε οτι χωρεσε και προλαβα να σωσω περιπου 50GB...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο μοναδικός σκληρός που μου χτύπησε ποτέ ήταν ένας Seagate 1,2GB. Κατά τα άλλα, όταν δεν είχα flashακι, τη δουλειά του έκανε ένας Maxtor 130MB που τον έχω από το 1993, έχει πέσει 2 φορές κάτω και δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα. Ήταν σε ρεύμα τουλάχιστον 5 χρόνια. Μετά παροπλίστηκε και υπήρχε μόνο για μικρό backup.

• Super Moderators
Δημοσ.

karib h Quantum e3agorasthke apo thn Maxtor nomizw...

tespa ee oi diskoi mou exoun krathsei mexri pou tous poulhsa...dystyxws den 8ymamai posa xronia...pantws do3a to 8eo (FTOU FTOU FTOU FTOU FTOU) den exei xtyphsei kanenas akoma...(re einai kalo na leme poso kairo krathsan? nomizw oti to grousouzeuoume to 8ema...as to kleidwsei kapoios prin symvei kana kako :P :p :P )

Δημοσ.

Δεν μου έχει χαλάσει ποτέ σκληρός δίσκος. Μόνο ο πρώτος μου ένας Seagate RLL 30άρης (ΜΒ όχι GB) αγορασμένος το 1989 είχε αρχικά 128000 bytes σε bad clusters τα οποία 1.5 χρόνο και 2-3 φορμάτ αργότερα διορθώθηκαν

Το ρεκόρ μου είναι ο Quantum fireball 3.8GB αγορασμένος το 1997 ο οποίος δούλευε εντατικά ως το 2003 (πολλές ώρες λειτουργίας - πολλά reads και writes αλλά όχι πάνω από 2-3 φορμάτ το χρόνο κατά μέσο όρο). Από τότε εξακολουθεί να είναι στο PC, αλλά δεν τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου.

Δημοσ.

Κι εγώ μπορώ να πω ότι στάθηκα τυχερός με τους δίσκους που είχα κατά καιρούς. Ξεκινώντας από έναν 130ΜΒ το 1992 (πρέπει να ήταν Conner, που ανέφερε ένας φίλος παραπάνω), μετά ένας Quantum Fireball ST 3,2GB κι ένας SE 4,3GB, ένας WD 20GB, ένας Maxtor 60GB (πλην όμως μαζί πήρα κι έναν 40άρη για τον αδερφό μου που έβγαλε μερικά ΚΒ bad sectors), κι έναν 160άρη IDE Seagate από τα Χριστούγεννα. Πρέπει να είμαι από τους τυχερούς, κρίνοντας από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς εδώ. ΦΤΟΥ, ΣΚΟΡΔΑ!

Δημοσ.

500mb της amiga 1200.... πάνω από 12 χρόνια και ακόμα είναι άριστος

του 486 ο 800mb ακόμα καλά κρατεί, δεν έχω βάλει διαγνωστικό αλλά δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα... για πάνω από 10 χρόνια

βασικά σκληρός δεν μου έχει χαλάσει εκτός από έναν 300gb maxtor εξωτερικό που έχει βαρέσει άγρια :razz:

Δημοσ.

O παλίός μου ήταν 86 μεγα και ακόμα δουλεύει :) ο επόμενος ο 4γιγα απο seagate εδω και 8 χρόνια δουλεύει μια χαρά :)

Δημοσ.

Ενας 40αρης WD αγορασμενος το 2001 μου δουλευει αψογα το λειτουργικο μου και ας εχει φαει απανωτα φορματ και σκαμπανεβασματα της ΔΕΗ. Σκυλι τι να πω...

Δημοσ.

@evansdimo: Exw tin entipwsi - meta apo martiria filou kai proswpikis mou empeirias - oti oi WD tis fournias tou dikou sou exoun ena "programmataki" mesa tous pou otan einai na xtipisei, kamia 15aria meres prin sou bgazei minima stin othoni pou se proeidopoiei !! (sorry gia to offtopic)

Intopic twra, exw enan 20GB Maxtor apo to 2001, o opoios einai mia xara (ftou min ton matiasw) o opoios twra xrisimopoieitai gia backup, alla mexri prosfata eixe faei ta kerata tou se "read-write". Skili einai !

Δημοσ.

40GB WD του 2001 με 54 format και ακόμα δουλεύει ρολόι.

80GB WD του 2002 με 10 format και έβγαλε 4-5 bad sectors :evil: :sad:

Δημοσ.

mono mia fora mou exei xalasei diskos kai itan apo diko mou fteksimo(ton daneisa se filo logo diakopwn kai ota gyrisa ta bud "clusters" mou xamogelousan se trelous ruthmous dioti tou eixe pesei katw apo kana metro ipsos stin asfalto (seagate 8.4gb 5400) episis enan kainourio pou eixa parei apo ena magazi o politis eixe xusei kafe pano stin plaketa tou enw to xtipage sto tameio,mou eipe den pistevw na exei pathei tpt parton kai ama exeis prob ferto mou piso( den antikatestise epitopou dioti itan o telefteos 20arhs wd)fusika otan piga spiti mou to bios me koroideve legontas mou primary master : NONE!!!! E, kai gw den to epsaksa kai parapoli kai ton girisa pisw kai meta perimena 5-6 meres allon.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...