Προς το περιεχόμενο

Επισκευή υπολογιστή

Angeliki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάμε για κάποιον Pentium III πάνω από 1GHz ή έναν από τους πρώτους Pentium 4?

Όπως και να χει (και ακόμα περισσότερο αν είναι Ρ3) θα σου ζητήσουν αρκετά λεφτά και επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρουν ανταλλακτικά και επειδή δεν γνωρίζεις από PC.

Kοίτα πόσο κοστολογούν το service (+ μια πιθανή ψιλοαναβάθμιση) και σκέψου αν σε συμφερει). Να αναφέρω απλώς ότι ένα φτηνό καινούριο pc για δουλειά γραφείου με onboard κάρτα γραφικών, στοιχίζει κάτω από 400?.

valuepc4ys.th.jpg

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
mpainei sta windows i to loop turn off-restart ksekinaei me to pou ton "anapseis"?

an mpainei sta windows:

sou vgazei kapoio munima prin to turn off? (mipws exeis blaster virus?) i apla kanei turn off sto asxeto kai arxizei na bootarei pali? antivirus/firewall exeis?

Θα σου δώσω ένα κλασικό παράδειγμα: περνάω στοιχεία σε excell και σβήνει η οθόνη με μήνυμα "off mode in 5 sec" , σβήνει οθόνη, το φωτάκι της από κόκκινο γίνεται πράσινο, αν θυμάμαι καλά, και σβήνει και ο υπολογιστής. Μετά από 2-3 δευτερόλεπτα, ανοίγει ο υπολογιστής, ανάβει δηλαδή το φωτάκι, η δε οθόνη δείχνει ότι ανοίγει και αμέσως κλείνει. Αυτό το άνοιγμα-κλείσιμο επαμαλαμβάνεται. Αν τον αφήσω για 2-3 μέρες τότε ανοίγει κανονικά, φορτώνει τα xp, δίνω κωδικό, μπαίνω μέσα και μου βγάζει μήνυμα "New hardware found", μα δεν του έχω συνδέσει τίποτα από τότε που τον αγόρασα;;; Δουλεύω για 1 ώρα και αρχίζει πάλι τα turn off - restart.

:-|

Δημοσ.
Μιλάμε για κάποιον Pentium III πάνω από 1GHz ή έναν από τους πρώτους Pentium 4?

Όπως και να χει (και ακόμα περισσότερο αν είναι Ρ3) θα σου ζητήσουν αρκετά λεφτά και επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρουν ανταλλακτικά και επειδή δεν γνωρίζεις από PC.

Kοίτα πόσο κοστολογούν το service (+ μια πιθανή ψιλοαναβάθμιση) και σκέψου αν σε συμφερει). Να αναφέρω απλώς ότι ένα φτηνό καινούριο pc για δουλειά γραφείου με onboard κάρτα γραφικών' date=' στοιχίζει κάτω από 400?.

valuepc4ys.th.jpg

Γεια σου Sa1901

Μιλάμε για Pentium ® iv, Με cpu 1.8 GHz και 256MB RAM και τον αγόρασα στις αρχές του 2002, άρα η εγγύηση έχει λήξει.

Όσο αφορά τις χρεώσεις, τηλεφώνησα στο Πλαίσιο, που μου προτάθηκε από το site εδώ, χρεώνουν 15 ευρώ τον έλεγχο- τεστ, μας ενημερώνουν για την βλάβη + λύση + κόστος και εγώ αποφασίζω αν θα προχωρήσω σε επισκευή!

Τηλεφώνησα και σε Πουλιάδη και είπαν 35 ευρώ ελάχιστη χρεώση αντίστοιχα!

Λίγο ακριβός ο κος Πουλιάδης;

Όμως 10-20 ευρώ δεν είναι διαφορά μεγάλη, αρκεί να γίνει η δουλειά σωστά.

Τον υπολογιστή δεν τον έχω για παιχνίδια. Τον χρησιμοποιώ για δουλεία δακτυλογραφόντας εργασίες και κείμενα και δουλεύοντας στατιστικά στοιχεία στο spss. Και η δουλειά μου έχει μείνει πίσω και χωρίς λεφτά θα είμαι έτσι που πάει!

Ποιον να εμπιστευτώ ότι θα κάνει σωστή δουλειά;

Πλαίσιο ή Πουλιάδη;

Δημοσ.
Θα σου δώσω ένα κλασικό παράδειγμα: περνάω στοιχεία σε excell και σβήνει η οθόνη με μήνυμα "off mode in 5 sec" ' date=' σβήνει οθόνη, το φωτάκι της από κόκκινο γίνεται πράσινο, αν θυμάμαι καλά, και σβήνει και ο υπολογιστής. Μετά από 2-3 δευτερόλεπτα, ανοίγει ο υπολογιστής, ανάβει δηλαδή το φωτάκι, η δε οθόνη δείχνει ότι ανοίγει και αμέσως κλείνει. Αυτό το άνοιγμα-κλείσιμο επαμαλαμβάνεται. Αν τον αφήσω για 2-3 μέρες τότε ανοίγει κανονικά, φορτώνει τα xp, δίνω κωδικό, μπαίνω μέσα και μου βγάζει μήνυμα "New hardware found", μα δεν του έχω συνδέσει τίποτα από τότε που τον αγόρασα;;; Δουλεύω για 1 ώρα και αρχίζει πάλι τα turn off - restart.

:-|[/quote']

kati ta exei paiksei mallon :) ...to gegonos oti sou vgazei auto peri new hardware isws deixnei oti kapoio device tou PC ta exei ftusei (einai sta teleutaia tou) kai pote paizei pote den paizei kai an faei to kollima oso kaneis douleia (isws an zestathei) tote rixnei olo to sustima. auti einai mia prwti apopsi. exeis anoiksei pote to kouti apto 2002 na to kseskoniseis (idiws tin psuktra tou cpu)? tin epomeni fora pou tha mpeis sta windows dokimase (an gnwrizeis pws) na pas control panel->system->hardware kai na apenergopiiseis (disable) tin karta ixou, to modem kai oti allo exeis pou na mporei na exei xalasei (karta TV, karta diktiou klp). an deis oti apenergopoiwntas ta to PC paizei kanonika, isws na simenei oti i kapoios aptous drivers einai "paigmenos" i oti i suskeui an den "milaei" sta windows tote den prokalei provlima. an to PC statheropoiithei tote arxise na energopoieis mia mia tis suskeues mexri to provlima na ksanaparousiastei, etsi tha entopiseis ti prokalei to provlima... ola auta einai mia mikri kinisi pou mporeis na kaneis xwris na anoikseis to PC.

an thes na glutwseis xrimata isws kapoios filos sou pou na katexei to athlima.. na to katexei omws mporei na riksei mia matia...

kata ta alla proswpika den tha empisteuomoun kanenan pouliadi i plaisio na valei xeri sto PC mou alla an den eixa apolutws kamia alli epilogi tha dokimaza ton pio ftino wste na parw mia idea tou ti paizei - an fusika oi texnikoi tous einai arketa timioi wste na min se piasoun koroido.

kati akoma:

an ton afiseis anoixto xwris na kaneis tipota arxizei ta turn off-restart monos tou meta apo mia wra? einai panta mia wra peripou prin arxisei ta palava? i to kanei kai se pio "random" faseis? uparxei ena endexomeno na ftaei kai to cpu. gia tin mnimi den mporw pw an den exw kai alla stoixeia i den tin testaroume.

Δημοσ.

Tony,

ευχαριστώ για την γνώμη σου,

Ναι τον έχω ανοίξει μαζί με συνάδελφο που ήρθε πριν 1 μήνα και τον είδε, και τον ξεσκονήσαμε επιτόπου. Ο συνάδελφος αυτός δουλεύει στο τμήμα ΙΤ της εταιρείας μου, θεωρώ ότι ξέρει. Μετά από 2 ώρες αποφάνθηκε ότι φταίει η μνήμη, μετά άλλαξε γνώμη και μου είπε ότι φταίει το motherboard. Αφού πήρα και 50 ευρώ έφυγε. Δεν ξέρω αν έκανε αυτά που προτείνεις, δηλαδή να απενεργοποιήσει κάρτες κτλ.

Επίσης απαντώ, αν τον αφήσω ανοιχτό, χωρίς να κάνω τίποτα, το Pc κάνετι το turn off και το restar χωρίς σταματημό. Πρέπει να το βγάλω από την πρίζα. Αν τον ανοίξω μετά πάλι το ίδιο. Αν τον αφήσω χωρίς ρεύμα για 2-3 μέρες τότε μόνο μπορώ να τον ανοίξω και να δουλεψω.

Δημοσ.
Tony' date='

ευχαριστώ για την γνώμη σου,

Ναι τον έχω ανοίξει μαζί με συνάδελφο που ήρθε πριν 1 μήνα και τον είδε, και τον ξεσκονήσαμε επιτόπου. Ο συνάδελφος αυτός δουλεύει στο τμήμα ΙΤ της εταιρείας μου, θεωρώ ότι ξέρει. Μετά από 2 ώρες αποφάνθηκε ότι φταίει η μνήμη, μετά άλλαξε γνώμη και μου είπε ότι φταίει το motherboard. Αφού πήρα και 50 ευρώ έφυγε. Δεν ξέρω αν έκανε αυτά που προτείνεις, δηλαδή να απενεργοποιήσει κάρτες κτλ.

Επίσης απαντώ, αν τον αφήσω ανοιχτό, χωρίς να κάνω τίποτα, το Pc κάνετι το turn off και το restar χωρίς σταματημό. Πρέπει να το βγάλω από την πρίζα. Αν τον ανοίξω μετά πάλι το ίδιο. Αν τον αφήσω χωρίς ρεύμα για 2-3 μέρες τότε μόνο μπορώ να τον ανοίξω και να δουλεψω.[/quote']

hmmm... dustixws me auta pou les mporei na ftaei akoma kai to trofodotiko... otan les xwris reuma to vgazeis teleiws aptin mpriza i oxi? pire 50e???? kai den to eftiakse kiolas? wraios o tupos!

Δημοσ.

Αυτό λέω και εγώ, 50 ευρώ και δεν τον έφτιαξε! Εδώ φταίω και εγώ που εφόσον δεν τον έφτιαξε να διαπαγματευόμουν την τιμή!

Τον βγάζω από την πρίζα διότι ακόμα και το Power που το πατώ για 10-15-20 δευτερόλεπτα δεν τον κλείνει, έτσι αναγκαστικά τον βγάζω από την πρίζα.

Δημοσ.

Λοιπόν... ο Πουλιάδης κατ'αρχάς είναι πολύ αργός, στο Πλαισιο θα έχεις το pc σου μεσα σε 2 μέρες το αργότερο, και υπάρχει παντού οπότε σε βολεύει πιστεύω στη μεταφορά απτο να κάνεις διαδρομές (βέβαια δεν ξέρω και που μένεις).

Εμένα μια φορά μου είχαν βουτήξει έναν ρυθμιστή στροφών, ήταν συνδεδεμένος πάνω στο fan, και είπαν ότι το fan δεν κάνει γιατί ειναι καλοκαίρι (last year) και ζεσταίνεται o επεξεργαστής και γι'αυτό κλείνει. Ήταν όμως του αδερφού μου και έλειπα εγω οπότε τον πιάσανε κοροίδο. Το θέμα είναι χρεώσανε έλεγχο & καινούρια ψύκτρα (όχι και εγκατάσταση, αλλά αυτό έλειπε...) 30?. Η ψύκτρα & το fan ήταν του ΚΙΛΟΥ, φασαριόζικο και γενικά ήταν πεταμένα λεφτά. Δυστυχώς ο αδερφός μου δεν ήξερε, και όταν γύρισα εγώ είδα να λείπει η Zalman ψύκτρα & το fan controller. Το μόνο που θα του έκανα θα ήταν να αυξήσουμε τις στροφές του fan...

Τελοσπάντων, επειδη το PC πουλήθηκε τις επόμενες μέρες δεν κάναμε τίποτα, αλλά για μένα ήταν κοροιδία. Επίσης κοροιδία ήταν ότι χρεώσανε +8? για floppy drive, παρόλο που δεν το χρειαζόταν ο αδερφός μου (δισκέτες = ΝΕΚΡΕΣ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ). Θέλανε λέει να τρέξουν ειδικό διαγνωστικό πρόγραμμα και χρειαζόντουσαν floppy....

Ε ρε μεγάλε βάλτο, αλλά βγάλτο μετά!! Τί μου το χρεώνεις?????????????? (φυσικά αυτο όταν γύρισα εγώ τους το πετάξαμε στη μούρη και μου δώσανε τα λεφτά).

Παρόλα αυτά εγω όσες φορές έχω πάει κυρίως στο παρελθόν που δεν ήξερα πολλά έχω βρει λύση και όταν μας λές ότι η δουλειά σου έχει μείνει πίσω, τότε πηγαινε απλά να έχεις προσοχή και να πας με κάποιον γνώστη.. Και οποσδήποτε γράψε μας εδώ τί σου είπαν ότι πρέπει να αντικαταστήσουν κλπ κλπ.

Επίσης να ξέρεις ότι δεν γίνεται να φταίνε ΚΑΙ η μνήμη, ΚΑΙ το motherboard, ΚΑΙ το τροφοδοτικό και όλα.... Συνεπως αν πάνε να σου αλλάξουν όλο το PC, κάτι βρωμάει..

Δημοσ.
Αυτό λέω και εγώ' date=' 50 ευρώ και δεν τον έφτιαξε! Εδώ φταίω και εγώ που εφόσον δεν τον έφτιαξε να διαπαγματευόμουν την τιμή!

Τον βγάζω από την πρίζα διότι ακόμα και το Power που το πατώ για 10-15-20 δευτερόλεπτα δεν τον κλείνει, έτσι αναγκαστικά τον βγάζω από την πρίζα.[/quote']

opws ta vlepw ta pragmata kai krinontas kai aptin ilikia tou PC tha ksekinaga me to trofodotiko... exeis kapoion filo pou na exei ena spare trofodotiko na dokimasei? den einai tipota ksesundei 4-5 vusmata kai enwnei alla tosa tou kainourgiou trofodotikou gia na kanei tin dokimi...

Δημοσ.

Tony τη λύση "φίλος" τη δοκίμασα με κόστος 50 και όφελος 0.

Να ρωτήσω, γιατί λέτε ότι το Pc είναι παλίο; Το 2002 το πήρα βρε παιδιά, όχι το 1992!

Στη δουλεία έχω ένα Platο, από προηγούμενο συνάδελφο που βγήκε και στη σύνταξη (από εδώ σας γράφω τώρα) και επί χρόνια δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα!

Το δικό μου βρήκε να "τρελαθεί;"

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι θα το πάω στο Π...; ποιο όμως, δεν κατάλαβα ποιος έκανε όλα αυτά τα αίχση στον Polaki ; Το πλαίσιο ή ο Πουλιάδης ;

Δημοσ.
Θα σου δώσω ένα κλασικό παράδειγμα: περνάω στοιχεία σε excell και σβήνει η οθόνη με μήνυμα "off mode in 5 sec" ' date=' σβήνει οθόνη, το φωτάκι της από κόκκινο γίνεται πράσινο, αν θυμάμαι καλά, και σβήνει και ο υπολογιστής. Μετά από 2-3 δευτερόλεπτα, ανοίγει ο υπολογιστής, ανάβει δηλαδή το φωτάκι, η δε οθόνη δείχνει ότι ανοίγει και αμέσως κλείνει. Αυτό το άνοιγμα-κλείσιμο επαμαλαμβάνεται. Αν τον αφήσω για 2-3 μέρες τότε ανοίγει κανονικά, φορτώνει τα xp, δίνω κωδικό, μπαίνω μέσα και μου βγάζει μήνυμα "New hardware found", μα δεν του έχω συνδέσει τίποτα από τότε που τον αγόρασα;;; Δουλεύω για 1 ώρα και αρχίζει πάλι τα turn off - restart.

:-|[/quote']

Όταν έκανε εμένα συνεχώμενα restart είχε πρόβλημα ο δίσκος. Δοκίμασε να αλλάξεις δίσκο. Αν έχεις και δεύτερο δίσκο επάνω, βγάλε την τροφοδοσία του και το IDE καλώδιο και δοκίμασε. Αν κάνει πάλι τα ίδια, βάλε το δεύτερο δίσκο επάνω και δοκίμασε με αυτόν.....

Sam.

Δημοσ.

Σαμ σε ευχαριστώ για την πληροφορία "δίσκος", τώρα είμαι πλέον σίγουρη ότι πρέπει να τον πετάξω!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την προθυμία να βοηθήσετε.

Θα τον πάω από Δευτέρα στο Πλαίσιο και ο Θεός Βοηθός.

Ερώτηση, πρέπει να πάω και τις άλλες συσκευές που συνδέονται;

-Eκτυπωτής HP 5500 -Ηχεία 5,1 creatice - Οθόνη

;;;

Θα σας ενημερώσω για την εκτίμηση και του Πλαισίου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...