Προς το περιεχόμενο

Σε δηλώνουν ως spammer εν αγνοία σου?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση να μας 'καταγγείλει' κανεις ως spammer, κακόβουλα, χωρίς δική μας προτερη γνώση, και εν αγνοία μας?

Ξερω οτι υπαρχουν διαφοροι δικτυακοι τοποι που λειτουργουν ως σημεια αναφορας.

Τι μπορει να εμποδισει καποιον που μας φθονει να δηλωσει εκει το email μας ως spam mail χωρις εμεις φυσικα να εχουμε φταιξει σε τιποτε?

Και καλα οτι ειμαστε spammer? Κακοβουλη ενεργεια.

Ισως ειναι απλοικο αυτο που λεω και δεν ισχυει αλλα γι αυτο το θετω εδω για να μου πειτε τι ακριβως συμβαινει και αν ο φοβος αυτος ειναι βασιμος.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Ξερω οτι υπαρχουν διαφοροι δικτυακοι τοποι που λειτουργουν ως σημεια αναφορας.

Τι μπορει να εμποδισει καποιον που μας φθονει να δηλωσει εκει το email μας ως spam mail χωρις εμεις φυσικα να εχουμε φταιξει σε τιποτε?

[...]

Τίποτα απολύτως - όπως τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον να καταγγείλει στην αστυνομία ότι παίρνεις ναρκωτικά - είσαι τρομοκράτης - κακοποιείς τη σύζυγό σου - βιάζεις γατάκια κλπ κλπ κλπ.

[...'] Ισως ειναι απλοικο αυτο που λεω και δεν ισχυει αλλα γι αυτο το θετω εδω για να μου πειτε τι ακριβως συμβαινει και αν ο φοβος αυτος ειναι βασιμος.

Ο φόβος είναι βασιμότατος. Όπως βασιμότατος είναι ο φόβος μου ότι θα με πατήσει λεωφορείο, ότι θα μου κλέψουν το αυτοκίνητο, ότι θα με εγκαταλείψει η κοπέλα μου, ότι θα πεθάνουν ξαφνικά οι γονείς μου. Όλα αυτά είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΑ. Αλλά δεν κάθομαι να παραλογίζομαι.

Αν είναι να ζούμε υπό το καθεστώς φόβου, καλύτερα να κλειστούμε σπίτι μας και να κοιτάμε το ταβάνι.

Δημοσ.

[αστεριξ μοντ ον] Αλλα να εχεις και μια ασπιδα στο κεφαλι σου , μην τυχον και πεσει το ταβανι και σε πλακωσει [αστεριξ μοντ οφ]

Δημοσ.

Ναι αλλα αν καποια στιγμη δεν μπορεις να στειλεις και να λαβεις mail για το λογο που ανεφερα, αντε να βγαλεις ακρη.

Ειπα να συζητηθει για να ειμαστε ενημεροι.

Επισης ισως να υπηρχε και καποιος τροπος προστασιας μας.

Εμενα μου ειχε τυχει κατι παρομοιο -οχι με μαιλ- με ip.

Δεν μπορουσα να στειλω Mail. Προσπαθουσα συνεχεια και τιποτε.

Μεχρι που μπηκα-βγηκα στο νετ, κι ολα καλα.

Ειχα ip που φαινεται την ειχαν μπαναρει ως σπαμ απο καποιον αλλον, κι οταν την πηρα εγω(ωραια και η acn-μου εδωσε dynamic ip απο spammer) δεν μπορουσα να στειλω μαιλ γιατι ο mail server του αλλου με θεωρουσε spammer.

Οποτε μη θεωρειτε οτι δεν μπορει να τυχει και σε εσας.

Δημοσ.

Δεν πα να σου μπανάρουν και το [email protected] , αν είναι το επαγγελματικό μέιλ σου θα έχεις προβλήματα. Όλα αυτά όμως γιατί τα αναλύουμε υποθετικά; Ναι το ξέρουμε οτι μπορεί να συμβούν και οτι δεν είναι και τόσο απίθανο πλέον..

so what?

Δημοσ.

Υπαρχει τροπος προστασιας?

Πχ, να πεις στις εταιριες που κρατουν αυτες τις databases με τους spammers, οτι εγω δεν ειμαι spammer και σας παρακαλω αφαιρεστε το email μου απο τις λιστες σας.

Η κατι αλλο που να δειχνει οτι εισαι ο αληθινος κατοχος του email και δεν εκανες ποτε spam.

Δημοσ.
Υπαρχει τροπος προστασιας?

Πχ' date=' να πεις στις εταιριες που κρατουν αυτες τις databases με τους spammers, οτι εγω δεν ειμαι spammer και σας παρακαλω αφαιρεστε το email μου απο τις λιστες σας. Η κατι αλλο που να δειχνει οτι εισαι ο αληθινος κατοχος του email και δεν εκανες ποτε spam.[/quote']

Δεν έχεις καταλάβει κάτι πολύ βασικό. Για να σε "ορίσουν" spammer πρέπει να έχεις στείλει spam. Δεν γίνονται στα καλά καθούμενα αυτά τα πράγματα. Αν δεν τα έχεις στείλει εσύ τα spam τότε τα έχει στείλει κάποιος άλλος που έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σου εν γνώση σου ή εν άγνοια σου. Φυσικό πρόσωπο, virus, trojan κοκ.

Σκέψου πως θα νιώσεις να σε παίρνουν τηλ όποτε τους καθίσει στο σταθερό σου για να σου πουλήσουν (αν)οξείδωτα κατσαρολικά 0,18/10 :P , (ληγμένα) προφυλακτικά, τη νέα ηλεκτρική σκούπα της φούφουτος Α.Ε που ρουφάει κ φτύνει μαζί, το νέο μασαζοκαλσόν της Slim που "αποδεδειγμένα" καις 3500 χιλ θερμίδες το λεπτό, κ το νέο Ab Perfect όργανο γυμναστικής που θα σε κάνει Keanu Reeves ή Jessica Lang (βάλτε όποιους σας κάνουν εδώ) κ καταπολεμά κ την πυτιρίδα κ όλα αυτά με 3 λεπτά !!! άσκηση την ημέρα.

Ε Λ Ε Ο Σ !!!

Λ ί γ ο είναι απλά να σου κόβουν τη δυνατότητα να στέλνεις e-mail όταν "σταμπαριστείς" ως spammer. Κ δεν φεύγει αυτό, είναι σαν τη "ρετσινιά" ένα πράγμα. Δεν γίνεσαι spammer με το να σε αναφέρουν ένας-μία φορά, ούτε από μασκαρεμένο e-mail, κ ούτε οι εταιρείες μοιράζουν banαρισμένες ip. Οι isp που φεύγουν τα e-mail σου σε κόβουν όταν γίνουν επανηλλημένα παράπονα εις βάρος σου, με αποδείξεις. Είναι κωμικοτραγικά αυτά που αναφέρεις όπως κ τα συμπεράσματα που βγάζεις πετώντας κατηγορίες δεξιά κ αριστερά. Ενημέρωνε τα antivirus/antitrojan σου κ πρόσεχε σε ποιόν δίνεις access στους e-mail λογαριασμούς σου.

Άκου εκεί αν υπάρχει τρόπος προστασίας για τους spammers.

Να σταματήσεις να spammάρεις ίσως... ΑΝ όντως έχεις δηλωθεί spammer.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...