Προς το περιεχόμενο

Centrino Hardware Control

The Crow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει δοκιμάσει κανείς αυτή την εφαρμογή;;Από ότι διάβασα επιτρέπει τον έλεγχο σε επίπεδο hardware των υποσυστημάτων που αποτελούν την πλατφόρμα Centrino.Μπορούμε να ελέγχουμε τη διάρκεια της μπαταρίας και να "κρυώνουμε" το σύστημα(παρεμβαίνοντας στο voltage του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, CPU Voltage και ATI Controls), να επηρεάζουμε τη συχνότητα του επεξεργαστή(CPU Speed Control) και επίσης να ελέγχουμε το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τη θερμοκρασία λειτουργίας και το σκληρό δίσκο καθώς και να μειώσουμε τα επίπεδα θορύβου με το Notebook Fan Control!!!Πολύ καλή εφαρμογή φαίνεται!!!Το link για όσους θέλουν να την κατεβάσουν είναι αυτό:

http://www.pbus-167.com/chc.htm#anchor_download

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δοκίμασα σήμερα. Πολύ καλό προγραμματάκι! Σου παρέχει πολλές πληροφορίες και το πιο καλό είναι ότι σου δείχνει την τρέχουσα θερμοκρασία του επεξεργαστή και μπορείς να την αλλάξεις κιόλας! Βλέπεις από θερμοκρασίες, μέχρι SMART του σκληρού... Το συνιστώ σε όλους.

στο Toshiba (M30X-118 το οποίο δυστυχώς δεν έχει sensor για θερμοκρασία CPU) δουλεύει μια χαρά πάντως..

έχω αλλάξει το CPU speed control σε Dynamic switching όταν είμαι σε ρεύμα (δηλαδή παίζει από 600-1700ΜΗz αυτόματα αναλόγως της CPU usage) και σε Battery optimized όταν είμαι σε μπαταρία.

στο Toshiba (M30X-118 το οποίο δυστυχώς δεν έχει sensor για θερμοκρασία CPU) δουλεύει μια χαρά πάντως..

έχω αλλάξει το CPU speed control σε Dynamic switching όταν είμαι σε ρεύμα (δηλαδή παίζει από 600-1700ΜΗz αυτόματα αναλόγως της CPU usage) και σε Battery optimized όταν είμαι σε μπαταρία.

Δηλαδή δε σου έχει δημιουργήσει τίποτα προβλήματα έτσι;;;Ποιες ρυθμίσεις συνιστάς ότι δε θέλουν πείραγμα;;

προσωπικά έκανα μόνο την αλλαγή που είπα..

αν έβλεπα και CPU temp μπορεί να το πείραζα περισσότερο..

χμ.. αυτό που δε θα μου άρεσε να πειράξω είναι το CPU Voltage απ'ευθείας..

με το CPU speed control το κάνει αυτόματα.

προσωπικά έκανα μόνο την αλλαγή που είπα..

αν έβλεπα και CPU temp μπορεί να το πείραζα περισσότερο..

χμ.. αυτό που δε θα μου άρεσε να πειράξω είναι το CPU Voltage απ'ευθείας..

με το CPU speed control το κάνει αυτόματα.

Δηλαδή αξίζει να το έχουμε στα laptop μας όσοι έχουμε centrino κατά τη γνώμη σου;Εμένα ο Sony Vaio έχει δικό του πρόγραμμα ελέγχου της CPU και της μπαταρίας.Λέει να βάλω και το Centrino Hardware Control ή να το αφήσω ως έχει;;

Δηλαδή αξίζει να το έχουμε στα laptop μας όσοι έχουμε centrino κατά τη γνώμη σου;Εμένα ο Sony Vaio έχει δικό του πρόγραμμα ελέγχου της CPU και της μπαταρίας.Λέει να βάλω και το Centrino Hardware Control ή να το αφήσω ως έχει;;

κοίτα εγώ ήθελα κάτι που να μπορώ να ρυθμίσω παραμέτρους και γι'αυτό το διάλεξα και απενεργοποίησα αυτό της Toshiba

σε καμία περίπτωση δε θα αφήσεις και τα δύο προγράμματα.. ένα από τα δύο πρέπει να έχει τον έλεγχο.

πάντως εγώ με τις ρυθμίσεις που είπα βλέπω τον ανεμιστήρα του laptop μου να παίρνει λιγότερες φορές μπρος άρα έχω μείωση της θερμοκρασίας..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...