Bomber-21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 ειδα σημερα την εν λογω ταινια και ητανε μεγαλη απογοητευση για να μην πω μουφα.. Kαθενας εχει τη γνωμη του...
nzeppos Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Δημοσ. 15 Απριλίου 2006 Την είχα, εχμ, κατεβάσει εδώ και καιρό και δέησα να την δω πολύ πρόσφατα. Εκ πρώτης όψεως μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά, θα την ξαναδω μια από αυτές τις μέρες και μάλλον θα μου αρέσει ακόμα περισσότερο, είναι πολύ καλή σε σχέση με τις ταινίες του συρμού που βγαίνουν εδώ και πολύ καιρό (σε σημείο να κόψω το video club εντελώς, δεν έχει νόημα). Έχει όμως κάποιες χτυπητές αδυναμίες. Κάποιοι εστίασαν στη σκηνοθεσία (ή την έλλειψή της), άλλοι στα ηθικά διλήμματα, άλλοι στην Portman. Περί των ηθικών και άλλων, θέλω να προσθέσω ότι -πολλές φορές- δεν χρειάζεται να πρέπει ντε και καλά να δικαιολογήσει τις πράξεις του ο ήρωας, πιο πολύ με ενδιαφέρει να είναι αληθοφανής η ταινία. Θα προτιμούσα π.χ. να έβλεπα πως ο τύπος κατάφερε κι έφτιαξε χιλιάδες μάσκες με τα μέσα που είχε παρά να μάθω αν τελικά είναι τρομοκράτης ή επαναστάτης. Να δούμε επιτέλους μια ταινία που να είναι εμποτισμένη με τη φιλοσοφία της ανθρώπινης ιστορίας, να είναι πραγματική, δεν είναι δυνατόν να νικάει πάντα ο καλός ή να υπάρχει πάντα σαφής διαχωρισμός και απάντηση στο "μέχρι ποιό σημείο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Αισθάνομαι ηλίθιος όταν βλέπω τέτοια πράγματα, ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν? Έχουμε γεμίσει με σκηνοθέτες και σεναριογράφους που έχουν έχουν την αίσθηση του δικαίου και πρέπει μια ζωή να βλέπουμε συμβατικές ταινίες. Γνώμη μου βέβαια. Arlington Road rules! [offtopic] Όσο για το φίλο που έγραψε : "Εάν έχετε δει τα extras του LOTR, ο Peter Jackson εξηγεί ακριβώς γιατί έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην πλοκή και την εξιστόρηση... Πιστεύω ότι μερικές φορές πράγματι δεν γίνεται αλλιώς..." κατανοώ την απάντησή του αλλά πάντα πίστευα και θα πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πάνω στη Γη πολλοί σοβαροί (και όχι όψιμοι) αναγνώστες του καθηγητή Tolkien που να ήθελαν να γίνουν τέτοιες αλλαγές στην πλοκή και την εξιστόρηση, να πεθάνει ο Jackson ρε, να του στείλει καρκίνο ο θεός, τώρα, μη σώσει να ξανακάνει ταινία! Τα είπα. Τα εννοώ. Ξαλάφρωσα. [/offtopic]
runner1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Την είδα την Παρασκευή στο σίνεμα αν και την είχα και....σπίτι μου αλλά προτίμησα "πρώτη προσωπική προβολή" εκεί και μετά θα το ξαναδώ με φίλους μου σε κάνα σπίτι! Όπως θα καταλάβατε μου άρεσε αρκετά!Δεν ήταν η κλασική ταινία δράσης με ήρωα από κόμιξ(όχι πως αυτές με χαλάνε,ίσα ίσα μου αρέσουν και αυτές) αλλά είχε το κάτι διαφορετικό και μάλιστα ήταν και ωραία δοσμένο! Μου άρεσε πολύ που εστίασε σε κάποια.....προβλήματα δημοκρατίας που κακά τα ψέμματα υπάρχουν ακόμα και σήμερα!Την προτείνω ανεπιφύλακτα!
DimAslan Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δημοσ. 16 Απριλίου 2006 Δεν καταλαβαίνω γιατί σπεύδουμε πάντα να απαξιώσουμε πρόσωπα και πράγματα... εξάλλου αν κάποιος άλλος είχε ή θα βρει στο άμεσο μέλλον τα guts - γιατί τελικά νομίζω περί αυτού πρόκειται - να γυρίσει μια πιο αντιπροσωπευτική προς το βιβλίο εκδοχή του Άρχοντα, τότε θα συγκρίναμε... Αυτό το topic έχει βέβαια να κάνει με το V for Vendetta, οπότε ας μείνω στην άποψή μου ότι μου άρεσε...
strike Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 kalispera! eida to V for Vendetta... itan arketa kali... eixe kalo senario kai oraies skines... mou arese i maska pou fainotan panta cool otan skotwne kai episis i skini me to domino itan ola ta lefta. o agglos prothipourgos den eixe apaixti foni?
CHRIS_MALL Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Καταπληκτική ταινία με πολύ ωραία μηνύματα...μηνύματα που σε πονηρεύουν συσχετίζοντας αρκετές καταστάσεις της ταινίας με σύγχρονα γεγονότα κυρίως στην Αγγλία και στους Αμερική (βλ. Διδ. Πυρ.). Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ με τους προλαλύσαντες πως σε πολλές περιπτώσεις η ταινία ξεπέρασε τα όρια του ρεαλισμού αλλά ας μην ξεχνάμε οτι προέρχεται από ένα κόμικ. Η ταινία μέχρις στιγμής νομίζω πως κατάτασσεται στις κορυφαίες του 2006 και αυτό γιατί νομίζω πως εύκολα κανείς μπορεί να τις διακρίνει, παρατηρώντας απλά το πλήθος των σχολίων και των χαρακτηρισμών. Η αποτυχία μιας ταινίας χαρακτηρίζεται από την αδιαφορία των θεατών και την έλλειψη χαρακτηρισμών κατά τη γνώμη μου.
wgibson Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 οσοι εχετε διαβασει το κομικ , που εχετε και αν εχετε εντοπισει τις φρασεις "voila!.......(καθε λεξη ξεκινα με v).." και "people should not be afraid of their governments....." γιατι το διαβασα ξανα προσφατα και μου φαινεται οτι επεσε λιγο νυστερι στην μεταφορα του σε ταινια ευχαριστω
Timwros Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Καλα οποιος δεν την εχει δει δεν ξερει τι κανει. Εν τω μεταξυ εχω κρατησει το φυλλαδιακι απο τα Village που απεικονιζει προκηρυξη. Και η μουσικη ειναι τρομερη γι'αυτο και φροντισα να αγορασω το soundtrack. Μην τη χασετε! "Remember, remember, the 5th of November..."
psilos2000 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 B for BAROUFA. Ηταν με διαφορα η χειροτερη ταινια που είδα φέτος. Ο θεος με λυπηθηκε και δεν την ειδα(7€) στο σινεμά! Ειδικα στην αρχη οι διαλογοι μου φέραν αναγούλα, τετοια αισθημα ειχα να νιωσω απο τους διαλόγους του Matrix 2! Και βλέπωντας τα credits στο τέλος (Wachowsky brothers) αγανάκτησα ,ποσες ακομα baroufes πρεπει να υποστούμε για 2 ωρες που περάσαμε καλα?!(Matrix 1) Και οποιος πιστευει οτι μεσα ειχε και ενα κρυφο μυνημα(ελεος) για τα συγχρονα γεγονοτα μαλλον τα τελευταία 5 χρονια κοιμάται η δεν εχει δει το 911 loose change και αλλα παρόμοια. P.s :Δεν θα ήμουν τοσο αυστηρός αν πρώτα δεν είχα διαβάσει τις τόσο καλες κριτικές.
runner1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Απλώς είμαι περίεργος να μας πεις ποιες ήταν οι καλύτερες που είδες και αυτή ήταν η χειρότερη! Τώρα πώς κατάφερες να συγκρίνεις τους διαλόγους του Matrix με αυτό.....επειδή μίλαγε δηλαδή λίγο γρήγορα και δεν καταλάβαινες τι έλεγε (γιατί μάλλον αυτό συνέβη) σημαίνει ότι ήταν μπαρούφα η ταινία; Αν πήγες να δεις κάτι σε στυλ spiderman πάντως ατύχησες γιατί είναι εντελώς διαφορετικό στυλ ταινιών!
psilos2000 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Η καλύτερη ταινία που είδα φέτος ήταν το crash,που δυστηχώς δεν ακούστηκε καθόλου με αποτέλεσμα να μην την προλάβω στο σινεμα. Εχεις απόλυτο δίκιο χρειάστηκε να εστιάσω απόλυτα και πάλι μερικές λέξεις μου ξεφύγανε και έπρεπε να συμβουλευτώ τους υποτιτλους. Αν εσυ τα καταφερες με την μια σου βγαζω το καπελο. Δεν μου αρεσουν καθολου αυτου του τυπου οι διαλογοι γιατι μπορεις με πολυ λιγοτερα λογια και απλουστερες λέξεις να πεις τα πιο σημαντικα πραγματα. Τους φανταζομαι (τους Wachowsky brothers) να καθονται με το σεναριο(Matrix 2-3, vendetta,και πολυ πιθανόν με οτι αλλο ασχοληθουν) στο Word και να κανουν δεξι κλικ σε καθε λέξη και να διαλέγουν το πιο ευηχο ή το πιο φανταχτερο συνώνυμο. Τέλος αν καταφερες να βρεις βαθος σε αυτην την ταινια, δεν ειναι κατι που μπορω να αντικρούσω ,ειμαστε απλα διαφορετικοι.
sheik Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Γουστα ειναι αυτα ρε παιδια.Για εμενα η ταινια ειναι αριστουργημα,μια πραγματικα καλη ταινια που ειχα πολυ καιρο να δω ανταξια της...
runner1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Όμως δεν μου εξηγείς κάτι.......τι περίμενες από την ταινία;Νόμιζες ότι θα έβλεπες κάτι σε στυλ spiderman,daredevil κ.α.;Αν πήγες με αυτό το σκεπτικό απλά...έχασες από την αρχή! Για τους διαλόγους.....όχι φίλε μου.....δεν ήταν τόσο ανούσιοι όσο ήταν στο Matrix!Εδώ υπήρχε λόγος που τους παρουσίασαν έτσι,όπως και γενικώς το όλο ύφος της ταινίας!Και ναι.....τους κατάλαβα μια χαρά!Και σιγά τους πολλούς δύσκολους διαλόγους που είχε!Εκτός από την αρχή που μιλάει ο V οι άλλοι μια χαρά άνετοι ήταν!!! Όντως μπορεί γούστα να είναι αυτά ΑΛΛΑ όταν κρίνω μια ταινία την κρίνω πιο αντικειμενικά!Μπορεί εμένα μια ταινία να μην μου άρεσε αλλά αν είναι καλή για το κοινό το οποίο απευθύνεται θα σου πω τότε ΜΙΑ ΧΑΡΑ!Εγώ ας πούμε στο Traffic (αρκετά πιο παλιό έργο) ξενέρωσα την ζωή μου!!Άλλοι ξετρελάθηκαν!ΑΛΛΑ εγώ άλλο νόμιζα ότι πήγαινα να δω και...ΑΛΛΟ είδα!Δεν πιάστηκα από έναν διάλογο και είπα....τι μπαρούφα ταινία!!!Σε αυτή την ταινία ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ να μιλάει ο V!Αυτό είναι το ύφος του,αυτό είναι το στυλ του!
Timwros Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 B for BAROUFA. Ηταν με διαφορα η χειροτερη ταινια που είδα φέτος. Ο θεος με λυπηθηκε και δεν την ειδα(7€) στο σινεμά! Ειδικα στην αρχη οι διαλογοι μου φέραν αναγούλα, τετοια αισθημα ειχα να νιωσω απο τους διαλόγους του Matrix 2! Και βλέπωντας τα credits στο τέλος (Wachowsky brothers) αγανάκτησα ,ποσες ακομα baroufes πρεπει να υποστούμε για 2 ωρες που περάσαμε καλα?!(Matrix 1) Και οποιος πιστευει οτι μεσα ειχε και ενα κρυφο μυνημα(ελεος) για τα συγχρονα γεγονοτα μαλλον τα τελευταία 5 χρονια κοιμάται η δεν εχει δει το 911 loose change και αλλα παρόμοια. P.s :Δεν θα ήμουν τοσο αυστηρός αν πρώτα δεν είχα διαβάσει τις τόσο καλες κριτικές. Koita pleon den katada 8ema goustou, alla 8ema anwmalias me toso frikiastika sxolia... Sorry kiolas
psilos2000 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 "einai thema anwmalias me toso frikiastika sxolia"... ...."Εν τω μεταξυ εχω κρατησει το φυλλαδιακι απο τα Village που απεικονιζει προκηρυξη".... και εγω αγορασα την περουκα του V και την φοραω κάθε μερα 20 λεπτα πριν κοιμηθω!! runner δεν εχεις αδικο , εκρινα την ταινια με βάση το δικη μου αντιληψη. Σαφως και σε συγκριση με spiderman και daredevil ειναι πιο ουσιώδης, και σαφώς το κοινο 15-18 στο οποιο απευθύνεται εχει να παρει πολλα νοημήματα. Αλλα δεν ειμαι κριτικος κινηματογράφου ,γιαυτο και ειναι υποκειμενικη η αποψη. Δεν ειχα καποιο λογο να ειμαι αντικειμενικός και απο την αλλη δεν απετρεψα κανενα απο το να την δει. Τεχνικα την βρήκα πολυ μέτρια, τα σκηνικα φτωχα , τα εφφε 4-5 χρονακια πισω και το αιμα μου θυμισε το τέλος του Blade 1. Σε σχεση με τους χαρακτήρες δεν με αγγιξε κανενας πλην του Ντετεκτιβ που νομιζω επαιξε πολυ καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.