john1987 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Παντως εγω την περιμενα πιο ατμοσφαρικη κ με πιο πρωτοτυπες ιδεες...Δηλαδη δεν προσεφερε κατι καινουργιο,και γενικα δεν εχει καθολου δραση...Οποτε ουτε απο πλευρας δρασης,ουτε στον ιδεολογικο τομεα ειχε να επιδειξει κατι αξιοσημειωτο...
topdim Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Poly kalh, malista thn eida kai sthn Vmax ton Village, opote htan akoma pio super.
DimAslan Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Εγώ αντίθετα νομίζω ότι δεν ακολούθησε εντελώς την πεπατημένη... Πρώτα απʼ όλα, δεν αναλωνόταν σε ανούσιες σκηνές δράσης. Εστίασε αρκετά κοντά στους χαρακτήρες και όχι στα εφέ. Έπειτα, στο τέλος ο ήρωας πεθαίνει. Δεν ξέρω αν θα τον ξαναζωντανέψουν για κανένα sequel, αλλά τουλάχιστον αυτό απέχει από την κλασσική οδό. Ακόμη, ο V δεν παρουσιάζεται ως ο εντελώς αγαθός και υπεράνω ήρωας, αλλά πιο πολύ σαν εκδικητής... Σίγουρα κάποιος που ξέρει καλύτερα τον κινηματογράφο μπορεί να βρει δεκάδες ψεγάδια σε όλα. Σκηνοθεσία, σενάριο, κλπ. Εμένα μου φάνηκε πάντως μοναδική και πάρα πολύ απολαυστική (αν και είχα έναν ηλίθιο δίπλα μου που πρέπει να μπήκε σε λάθος αίθουσα γιατί μάλλον για κωμωδία έψαχνε... αφού γλύτωσε... πάλι καλά...)
theobabis Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 DimAslan, με τσακισες "spoiler" next time please
beastgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Δημοσ. 5 Απριλίου 2006 Είδα και εγώ την ταινία πριν καμιά βδομάδα και μάλιστα έτυχε να είμαι στο Λονδίνο οπότε ήμουν και εντός κλίματος! Μου άρεσε αρκετά αν και ταινίες-μεταφορές από κόμιξ δεν τις συμπαθώ ιδιαίτερα. Για την ακρίβεια δε μου αρέσουν καθόλου. Η φωνή του Χιούγκο όλα τα λεφτά. Ο τύπος έχει πολύ χαρακτηριστική φωνή και χροιά που μου αρέσει πάρα πολύ. Το σενάριο της ταινίας όντως δεν είναι και τίποτα πρωτότυπο (αρκετά απλοϊκό θα έλεγα) αλλά ο τρόπος που διηγούνται το στόρυ τα αδέρφια είναι πολύ καλός. Εξάλλου πολλές φορές βλέπουμε τετριμένα σενάρια να μεταφέρονται στην οθόνη αλλά ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία σε καθηλώνει. All in all, μου άρεσε αρκετά και χαλαρά θα την ξαναδώ.
qspock Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Η ταινια ειναι πολυ καλη και προπαντως ποιοτικη. Οσοι πιστευετε οτι το ειδος εχει πλεον εκλειψει με τις φαστ-φουνταδικες που μας πλασαρουν τα τελευταια χρονια, να μη την χασετε. Ενα πολυ καλο review με το οποιο συμφωνω απολυτως θα βρειτε εδω: http://www.cine.gr/film.asp?id=706408&page=4 Διαβαστε το δευτερο review κατω κατω, τα συνοψιζει ολα χωρις spoilers.
beastgr Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Ναι όντως ξέχασα να αναφέρω ότι οι ατάκες στην ταινία είναι όλα τα λεφτά...
DimAslan Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Δημοσ. 6 Απριλίου 2006 Παιδιά χίλια - χίλια - χίλια συγνώμη... ούτε καν μου πέρασε... Πρέπει να φάω ban για τουλάχιστον ένα αιώνα για αυτό το πράγμα... really sorry... Ελπίζω να μην το χάλασα σε πολλούς...
KaizerSoze Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Good sinema,that is kali paragwgi,omorfa dwsmeni,me prepontes symvolismous kai skinothetika ikanopoiitikotati.H Portman poly kali,o Weaving parepiptontws den me epise...re gamwto,telika opws kai na to kaneis,opws kai stin zwi,oi ekfraseis sou mporei na anevazoun i na gremizoun ta logia sou,kai edw me tin maska den eixame ekfraseis Den me xalase katholou i meiwmeni drasi(meiwmeni as in den einai to Matrix) kai pisteyw polloi skalwsan giati pigan na doyn to Matrix 4.BTW eidame poso kala pigana ta 2 kai 3 pouxan drasi kai gia tis kotes... Episis,gia to tetrimmeno tou story: afenos,ta teleutaia xronia,tis prototypes tainies tis kinigame me to toufeki,opote not really bad here.afeterou,gia orismena pragmata h epanalipsi einai h mhtera tis mathisews.Px Theos o Lynch,fovero to Mulholland kai i Lewforos alla i thematiki tous einai tetoia,eidiki,sygekrimeni pou ama dw kati paromoio lew 'Been there,done that' Omws themata opws tou 1984,tou Citizane Cain,tou Ghost in the Shell,tis 25is wras,tis Pagothyellas,tou Bloody Sunday,to Syrianna,to Goodnight and Goodluck (i tainies einai tyxaia epilegmenes apo polles pou pliroun to kritirio pou thetw) pisteuw oti einai kalo na ta thymomaste (se periorismeni safws syxnotita kai se diaforetikes ekdoxes).Diladi eipe kaneis "Ela mwre,pio Syriana,migma The Quiet American kai Constant Gardener einai,siga,taxoume xanadei"??Kai malista tetoia politika themata axizei na pernane aploika,giati megales mazes theatwn xreiazontai ligi masimeni trofi gia na paroun mpros stin arxi An exw mia enstasi sto thema tou main theme,kai sygekrimena o tropos pou exei dwthei skinothetika-o skinothetis yparxei i einai pseydwnymo?-kai senariaka(xwris na gnwrizw an efthinetai kai o Moore) einai oti i tainia kata tin apopsi mou,kai as akougetai klise,hrwopoiiei tin tromokratia sta matia megalis meridas theatwn...Opws "o tromokratis kapoiou,einai o maxitis tis eleytherias kapoiou allou" etsi kai "o maxitis tis eleytherias kapoiou,einai o tromokratis kapoiou allou". Opws gia tin Arxousa Taxi isxyei to "Poios tha krinei tous krites" etsi kai gia tin pleura tis Anatropis isxyei to "Pote o skopos agiazei ta mesa kai pote oxi". Se auto to kat eme lathos isopedwtiko apotelesma,rolo epaixe i elleipsi pragmatikis atmosfairas apolytarxismou,tin opoia tin fantazomastan,para tin vlepame.Egw px dyskoleutika na pw kathara kai xastera se panw apo 1 i 2 skines "Auto den einai tromokratia,einai antartopolemos" kathoti den evlepa pera apo dieftharmena proswpa pragmatika apopniktiki koinwnia
john1987 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Αν και δε μου αρεσε εξισου με σενα kaizerSoze οφειλω να συμφωνησω... Γενικα,δε σου εδινε την εντυπωση του απολυτου απολυταρχισμου ωστε ετσι να "δικαιολογηθουν" οι ενεργειες του ηρωα... Εγω πιστευω οτι η γενικοτερη δραση του ηρωα,δοθηκε απλουστευτικα,και σε τετοια λεπτα ζητηματα,πολλες φορες η ισορροπιες χανονται και οδηγουμαστε σε απολυτα-απλουστευτικα συμπερασματα...
cassidy Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Γενικα' date='δε σου εδινε την εντυπωση του απολυτου απολυταρχισμου ωστε ετσι να "δικαιολογηθουν" οι ενεργειες του ηρωα...[/quote'] Αυτό έγινε διότι είχαν κοπεί από το σενάριο πολλοί δευτερεύοντες χαρακτήρες, η ιστορία των οποίων δεν επηρέαζε άμεσα την πλοκή, όμως μέσα από αυτούς δινόταν η ατμόσφαιρα ολοκληρωτικού καθεστώτος που ψάχνετε στην ταινία. Αντίθετα οι Watchofski μας το έδειξαν κυρίως με τις γκριμάτσες των τηλεθεατών καθώς παρακολουθούσαν τα διαγγέλματα στις ειδήσεις. Φορ δε ρέκορντ, ο Moore (συγγραφέας) έχει αποκληρώσει την ταινία και παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος πάνω σε αυτήν. Προσωπικά, μου φάνηκε επιφανειακή η προσέγγιση από πολλές πλευρές, τα τελευταία 20 λεπτά πραγματικά με πόνεσαν (μικρή σχέση με το τέλος του comic + δε μου έστεκαν και λογικά κάποια πράγματα όπως τα παρουσίασαν), η ιδεολογία του V πετσοκομμένη (ούτε αυτό επηρεάζει την πλοκή, όμως είναι αρκετά βάρβαρο :/) και γενικώς δε μου άρεσε η αισθητική του όλου εγχειρήματος. Η μόνη σκηνή που με έπεισε ήταν αυτή με την ιατροδικαστή Σε γενικές γραμμές, δε νομίζω πως μπορώ να κρίνω την ταινία αυτή αντικειμενικά και σαν ξεχωριστή οντότητα από το comic. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όμως, είναι πως αυτό που είχαν στα χέρια τους δεν το αξιοποίησαν και σε πολλά λεπτά σημεία δεν το σεβάστηκαν. Αν σας άρεσε η ταινία, αναζητήστε το comic, έστω και σε .pdf μορφή, αξίζει.
DimAslan Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Καλό θα ήταν βέβαια να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε... Οι Wachowsky brothers δεν είναι χτεσινοί ούτε πρωτοεμφανιζόμενοι στον χώρο... και κάτι που δείχνει τέλειο στο χαρτί, δεν φαίνεται το ίδιο απαραίτητα και στην οθόνη. Εάν έχετε δει τα extras του LOTR, ο Peter Jackson εξηγεί ακριβώς γιατί έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην πλοκή και την εξιστόρηση... Πιστεύω ότι μερικές φορές πράγματι δεν γίνεται αλλιώς... Αν και έχω κατεβάσει βέβαια το κόμιξ δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Για μένα κ την γυναίκα μου όμως που δεν είχαμε ιδέα από το κόμιξ, ξετρελλαθήκαμε και οι δύο. Πιστεύω αν κοιτάξουμε σε όλες τις ταινίες που βασίζονται σε βιβλία θα βρούμε το ίδιο... Ο Wolverine π.χ. θα έπρεπε να φοράει yellow spandex, όπως είχε πει ο Cyclops... Όχι ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές μεταφορές... Anyways, μην το πλατιάζω, το θέμα είναι για το Vendetta, κι αν καταφέρνει αυτό που προορίζεται σαν ταινία, τότε για μένα είναι πετυχημένη...
KaizerSoze Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Δημοσ. 7 Απριλίου 2006 Kala,to thema twn stolwn tou X-men einai entelws diaforetiko...seriously thes na deis ton Wolverine me kitrino spandex i tin Tzoubille me ekeino to "Giapwneza to '90 " ntysimo i tin Rogue me tin prasinokitrini stoli kai na arxisoun na petane kai tetoia se mia tainia X-men apo ton Singer? Malista apoti mathainw arese toso pou kai sta comics tis allaxan stis dermatines(kala eidika sto 3 pou eida ton Beast xetrelathika,mipws tha protimouses tin comic ekdoxi?) Merika pragmata den metaferontai apo to comic stin othoni giati apla den kollaei.Des ti foveri douleia ekane o Nolan me tn Scarecrow,ton Ra's kai to Batmobile/Tumbler,pou ama to ekane pisti metafora tha kataligame se campness epipedou Schummacher...(kai elpizoume oti tin idia realistiki proseggisi tha exei gia ton Joker kai ton Harvey Dent sto 2)
psyhakias Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 ειδα σημερα την εν λογω ταινια και ητανε μεγαλη απογοητευση για να μην πω μουφα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.