datanet Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Ειδα στη motherboard (ASUS P4G8X) οτι εχει ενα φυσακι για επιπλεον FAN. Το προβλημα ειναι οτι θα ηθελα να βαλω αλλα 2 FANs. Υπαρχει κανας συνδεσμος για να περνω ρευμα απο το φυσακι εκεινο και να το μοιραζω σε 3 FANs? Θα γυριζουν το ιδιο οπως και αν ειχα βαλει ενα μονο FAN, ή θα μοιραστει η αποδοση στα τρια?
christos1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Ειδα στη motherboard (ASUS P4G8X) οτι εχει ενα φυσακι για επιπλεον FAN. Το προβλημα ειναι οτι θα ηθελα να βαλω αλλα 2 FANs. Υπαρχει κανας συνδεσμος για να περνω ρευμα απο το φυσακι εκεινο και να το μοιραζω σε 3 FANs? Θα γυριζουν το ιδιο οπως και αν ειχα βαλει ενα μονο FAN, ή θα μοιραστει η αποδοση στα τρια? Καλησπέρα. Υπάρχει καλώδιο για αυτήν την δουλειά που θέλεις.
ahristos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μην το κάνεις αυτό. Οι περισότεροι συνδετήρες γιά ανεμιστήρες στις μητρικές είναι σχεδιασμένοι να δίνουν ρεύμα 0.3~0.5 Αμπέρ. Ανάλογα με τους ανεμιστήρες που θα βάλεις, με τρείς μπορεί να ξεπεράσεις και το 1 Αμπέρ. Εξ' άλλου το τελευταίο που θέλουμε είναι να τρέχουν περιττά ρεύματα στη μητρική μας. Αντ' αυτού πάρε τροφοδοσία κατευθείαν από το τροφοδοτικό, από κάποιο βύσμα τροφοδοσίας σκληρού δίσκου που περισσεύει. Θα χρειαστείς βέβαια και το ανάλογο καλώδιο- μετατροπέα που πιστεύω θα βρείς στα μαγαζιά υπολογιστών ή ηλεκτρονικών (δεν ξέρω γιατί το δικό μου το έφτιαξα μόνος μου από παλιά εξαρτήματα).
madsc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μην το κάνεις αυτό. Οι περισότεροι συνδετήρες γιά ανεμιστήρες στις μητρικές είναι σχεδιασμένοι να δίνουν ρεύμα 0.3~0.5 Αμπέρ. Ανάλογα με τους ανεμιστήρες που θα βάλεις, με τρείς μπορεί να ξεπεράσεις και το 1 Αμπέρ. Εξ' άλλου το τελευταίο που θέλουμε είναι να τρέχουν περιττά ρεύματα στη μητρική μας. Ισχύει αυτό. Να συμπληρώσω ότι η ιδανική συνδεσμολογία είναι κάθε συσκευή σε δικό της καλώδιο ρεύματος. Τα fan κ σε ένα καλώδιο να τα βάλεις όλα δεν υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα αλλά όπως είπε ο ahristos πάνω στο psu. Προσπαθήστε να αποφεύγετε να τα συνδέετε πάνω στη mobo όσο είναι εφικτό, όπως κ να συνδέετε fan σε ίδιο καλώδιο ρεύματος με hd/dvd drive. /sc
datanet Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μην το κάνεις αυτό. Οι περισότεροι συνδετήρες γιά ανεμιστήρες στις μητρικές είναι σχεδιασμένοι να δίνουν ρεύμα 0.3~0.5 Αμπέρ. Ανάλογα με τους ανεμιστήρες που θα βάλεις' date=' με τρείς μπορεί να ξεπεράσεις και το 1 Αμπέρ. Εξ' άλλου το τελευταίο που θέλουμε είναι να τρέχουν περιττά ρεύματα στη μητρική μας. Αντ' αυτού πάρε τροφοδοσία κατευθείαν από το τροφοδοτικό, από κάποιο βύσμα τροφοδοσίας σκληρού δίσκου που περισσεύει. Θα χρειαστείς βέβαια και το ανάλογο καλώδιο- μετατροπέα που πιστεύω θα βρείς στα μαγαζιά υπολογιστών ή ηλεκτρονικών (δεν ξέρω γιατί το δικό μου το έφτιαξα μόνος μου από παλιά εξαρτήματα).[/quote'] Θα προσπαθησω να το κανω και τα ξαναλεμε. Αν ομως κανω την λυση του christos1, τοτε η αποδοση θα μοιραστει? Σας ευχαριστω ολους!
ahristos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Όχι δεν θα μοιραστεί η απόδοση. Ο κάθε ανεμιστήρας θα αποδίδει το ίδιο που θα απέδιδε αν ήταν μόνος του.
datanet Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Τελικα πηρα ενα connector, που συνδεει 4 ανεμιστηρακια με το τροφοδοτικο. Και ολα ΟΚ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.