Προς το περιεχόμενο

MacOS X vs Windows Vista

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[...] me ta XP kai veltiose arketa tin sinoliki eikona tou leitourgikou (me ekseresi oti to forma tou sklirou apo FAT32 egine NTFS).

Δεν κατάλαβα. Δηλαδή δεν θεωρείς το NTFS καλύτερο από το FAT32???

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν κατάλαβα. Δηλαδή δεν θεωρείς το NTFS καλύτερο από το FAT32???

Exo tin entuposi oti ennoouse pos i statherotita me ta XP, ofeiletai en meri oxi sto idio to leitourgiko, alla se pio stathero filesystem. right?

Δημοσ.

paidia sorry an petaksa kamia kotsana... enoousa oti ta XP miazoun (toulaxiston stin emfanisi) me ta MacOS. epipleon oloi mas exoume paratirisei oti para ta SP pou exoun vgei gia ta XP oti einai poio stathera apo ta WIN 9x, Me, 2000, NT ktl... (den emeinan alla :)) epomenws me tis apistefta tromaktika apeiroelaxistes gnwseis mou kai to ftwxo mou mialoudaki (AMD Athlon XP 1800+ :razz:) skeftika pos tha eixan antigrapsei kai kati perisotero apo tous Mac xwris omos na ksero ti... ksanazito signomi gia tin anastatwsi kai tin sigxisi pou efera sto forum :razz: kai tha itan paralipsi na min efxaristiso ton doomx gia tin apelpida prospathia tou na swsei tin ipolipsi mou (oi saxlamares peftoun vroxi, kapoios na me stamatisei!!!!) :grin:

Δημοσ.

Να πω και εγω την ταπεινή μου γνωμη περι του θεματος.

Τα μακ ειναι καλυτερα απο τα windows γιατι απλα ειναι καλυτερα.

Ειναι ποιο σταθερα, ποιο αξιοπιστα και ποιο ώραια.

Εγω πιστευω οτι το κυριως προβλημα δεν ειναι μονο στο λειτουργικο ομως αλλα στο hardware γιατι στον κοσμο των μακ δεν εχεις την πληθωρα των hardware. Η Apple διαλεγει οτι νομιζει οτι ειναι καλυτερο και στα κανει ενα πακετο και στα δινει, ενω στο pc πας στο καταστημα της γειτονιάς πχ και σου βαζει ενα καρο μ****** και αρχιζουν τα κολλήματα.

Δεν πιστευω να συμβει κατι τετοιο και στα μακ τωρα που θα παει η apple στην intel.

Εχω ενα powerbook g4@15ghz με 1.5gb ram και το μηχανημα δεν μου εχει δημιουργήσει κανενα προβλημα 24/7 ανοικτο, απο τοτε που το πηρα μονο ενα φορματ και αυτο για να βαλω το καινουργιο λειτουργικο (10.4) θυμαμαι οταν ειχα pc καθε τριμηνο και format...

Το Vista θα ειναι αρκετα καλο, αλλα γιατι το καθυστερη τοσο πολυ ο bill gates, περιμενει να δει και το νεο λειτουργικο της Apple για να κλεψει, θα μου πειτε ο ενας κλεβει τον αλλον εκει περα, λετε οτι δεν ξερει τι συμβαινει μεταξυ τους αφου ο Billis εχει το 40% (νομιζω) της Apple.

Τελος παντων, αυτο που προτείνω εγω ειναι αν καποιος εχει την ευκαιρια να χρεισημοποιειση εστω και για 10 λεπτα ενα mac ισως να σκευτει διαφορετικα... think different...

Δημητρης

• Super Moderators
Δημοσ.

Δύο ενστάσεις:

1.

[...]

Το Vista θα ειναι αρκετα καλο[...]

Δεν είναι λίγο νωρίς για να λέμε κάτι τέτοιο; Πού το ξέρουμε αυτό;

2.

[...]

αφου ο Billis εχει το 40% (νομιζω) της Apple.

[...]

Τίποτα απολύτως δεν έχει ο Bill Gates στην Apple.

Είχε αγοράσει μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου (ήτοι ψιλοάχρηστες) αξίας 150 εκ. δολλαρίων το 1997, τις οποίες αγόρασε πίσω ο Steve Jobs.

Δημοσ.
Το Vista θα ειναι αρκετα καλο, αλλα γιατι το καθυστερη τοσο πολυ ο bill gates

Μέχρι πριν λίγους μήνες είδαν πως η ανάπτυξη του νέου λειτουργικού (τότε με την κωδική ονομασία Longhorn) πήγαινε ΧΑΛΙΑ (η πρακτική που ακολουθούσαν ήταν ο κάθε προγραμματιστής να φτιάχνει από ένα κομμάτι και στο τέλος να προσπαθούν να βρουν τρόπο να "ράψουν" τα κομμάτια μεταξύ τους).

Αποφάσισαν λοιπόν να πετάξουν όλο τον κώδικα και να αρχίσουν ξανά από την αρχή, χρησιμοποιόντας άλλες πιο ορθολογικές μεθόδους ανάπτυξης, και γι' αυτό έχουμε όλη αυτή την καθυστέρηση στα Windows Vista...

Δημοσ.

kai twra me tis tapines mou gnoseis tha kanw tin eksis palavi erwtisi :razz:

ta Windows Vista ti kanourgio tha feroun ektos apo ta kainourgies kai terasties apaithseis? tha einai px to idio efxrista me ta MAC OS X Tiger kai tha kanoun to idio kali dixeirisi mnimis kai file system? Ego de to nomizo tpt den allazei sto kathimerino epipedo xrisis osa Windows kai an vgoun giati h Microsoft exei thn idia logiki: As fame oso mporoume, dld oso skata kai an einai ta windows poulane polu epidi diafimistikan kai primodotithikan pio polu kai epidi allazoun kati se eikastiko kai polumesiko epipedo, xwris omws na sinodevontai apo aksiopistia. Ti enoo? sta Vista h egatastasi prog pali me ton idio tropo, h apegatastasi to idio me tis gnwstes malakies sti registry, o to kelifos tha diaxeirizetai kai tha vlepei tin Virtual Memory me ton idio "adifago" tropo ktl.

DLD to parapanw internet kai ta parapanw grafics pws tha veltiwsoun thn zoi enos aplou xristi-kai oxi mono- px ths giagias mou :)

Kataligontas to conclusion einai 1: Nobody thinks Differend so Everybody think into Windows (dld polu periorismena)

Δημοσ.

de ksero an me eirwnevese :cry: h oxi B) filtate dimmdesign :-D alla thelo na diorthoso 2 lathi mou sto proigoumeno mou post, oxi tpt allo de tha mporw na koimitho to vradi... :razz:

1o lathos o greenlish pleonasmos: "kataligontas to conclusion..."

2o lathos orthografiko: "...thinks Differend..."- "...Different..." (proerxomeno apo kektimeni taxutita :razz:

Δημοσ.
kai twra me tis tapines mou gnoseis tha kanw tin eksis palavi erwtisi :razz:

ta Windows Vista ti kanourgio tha feroun ektos apo ta kainourgies kai terasties apaithseis? tha einai px to idio efxrista me ta MAC OS X Tiger kai tha kanoun to idio kali dixeirisi mnimis kai file system? Ego de to nomizo tpt den allazei sto kathimerino epipedo xrisis osa Windows kai an vgoun giati h Microsoft exei thn idia logiki: As fame oso mporoume' date=' dld oso skata kai an einai ta windows poulane polu epidi diafimistikan kai primodotithikan pio polu kai epidi allazoun kati se eikastiko kai polumesiko epipedo, xwris omws na sinodevontai apo aksiopistia. Ti enoo? sta Vista h egatastasi prog pali me ton idio tropo, h apegatastasi to idio me tis gnwstes malakies sti registry, o to kelifos tha diaxeirizetai kai tha vlepei tin Virtual Memory me ton idio "adifago" tropo ktl.

DLD to parapanw internet kai ta parapanw grafics pws tha veltiwsoun thn zoi enos aplou xristi-kai oxi mono- px ths giagias mou :)

Kataligontas to conclusion einai 1: Nobody thinks Differend so Everybody think into Windows (dld polu periorismena)[/quote']

Είσαι σίγουρος για τα πέρι registry, τρόπου εγκατάστασης/απεγκατάστασης? Εγώ εκεί περίμενα να γίνει η αλλαγή, αν είναι το ίδιο θα μείνω με τα ΧP μου...

Δημοσ.

Τόσα χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα ατού αλλά ταυτόχρονα και μεγαλύτερο μειονέκτημα της Microsoft είναι η διατήρηση της backward compatibility (συμβατότητας με τα παλιά προγράμματα).

Ατού, γιατί διευκόλυνε πολύ κόσμο να αναβαθμίζει το λειτουργικό του εύκολα χωρίς να χρειάζεται να ξαναγοράζει τα προγράμματα που χρησιμοποιούσε.

Μειονέκτημα, γιατί ανάγκασε τη Microsoft να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τη Registry (μέχρι τώρα, δεν έχω διαβάσει τι θα γίνει στα vista)...

Δημοσ.

Το MacOS δεν εχει ομως κ αυτο backward compatibility? Υπο την εννοια οτι δεν χρειαζεται να αγορασεις εκ νεου ολα τα προγραμματα αν κανεις αναβαθμηση του OS

Δημοσ.

file mou getty an ginotan allagi tote tha eixe vouiksi o topos (vasika to na min exei ginei allagi den einai segouro alla einai to pio pithano) giati tha eprokeito gia oloklirwtiki allagi tou kernel twn windows kai oxi mono (den kserw ti allo akrivws allazei - akoma - den egina eidikos :) ). Opws omws kai proanefera h microsoft einai ths logikis oso prolavoume na fame apo ta lefta pou tha mas dwsoun ta koroida agorazontas to idio ksanavrasmeno kai anosto koutoxorto me thn diafora oti afti ti fora tha valoun mazi me to ladi kai alati, to ladi gia na "mpoun" pio efkola ta Vista stin.... zoi mas ;) kai to alati gia otan paroume eidisi tis pliges pou mas anoikse eksetias ths anavathmisis mb, cpu, Ram, (akoma kai karta grafikwn leei pws prepei na allaksoume!!!!) na mas tsouksei perissotero mpas kai valoume mualo kai THINK ligo DIFFERENT re gmt!!!! :razz:

Δημοσ.

Πάντως παιδία πιστεύω πως άδικα φαγώνεστε. Διότι ένα μηχάνημα θα το πάρεις για να κάνεις την δούλεια σου. Αν ξέρεις 5 πράματα δεν θα έχεις και προβλήματα με ότι και να χρησιμοποιήσεις αρκεί να γίνεται η δουλειά σου. Το mac είναι πραγματικά γαμώ δεν το λέμε τπτ παραπάνω, αλλά και τα PC με windows είναι γαμώ αν τα διαχειρίζεσε σωστά. Εμένα πρωσοπικά με τραβάνε τα PC γιατί έχει δράση το πράμα, πρέπει να κάνεις ένα σωρο ρυθμισεις για να δουλεψει το μπ....λο αλλά γουσταρω την διαδικασια(μαζόχα ε;;) αλλά έτσι κάθε φορα μαθαίνω και περισσότερα. Το mac είναι υπεραπλό. Είναι για γκαου μπιου χρήστες (χωρις να θέλω να προσβαλω κανεναν) που απλα γουσταρουν να κανουν την δουλειά τους, την μόστρα τους και δεν τους αρεσει να παιδεύονται. Αυτά.\

Υ.Γ Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τελικά ειναι θέμα γούστου γιατί πολύ λίγοι από εμάς θα χρησιμοποιήσουν πραγματικά έναν ppc. Και τα 2 είναι ΟΚ αφού αν πραγματικά ξέρεις να τα χρησιμοποιείς (και τα χρησιμοποιέις) θα μείνεις ικανοποιημένος. :)

Δημοσ.

|BraiN| το θέμα είναι ότι η τεχνολογία προχωράει και πρέπει και τα λειτουργικά να εξελίσσονται και να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Και με windows 98 πάνω κάτω θα την κάνεις τη δουλειά σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Επίσης, επειδή ονομάζεις γκάου μπιου τους χρήστες mac, έδω έχω να πω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί! Τα windows ήταν και είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για "γκαου μπίου χρήστες" καθώς δε σου αφήνουν πολλά περιθώρια να "φτιάξεις" το σύστημα όπως το θες και πρέπει να υποστείς και με το παραπάνω όλα τα κουσούρια του. (αν έχεις ασχοληθεί με linux πιστεύω ότι θα με καταλάβεις). Για το mac δεν έχω εμπειρία οπότε δε λέω τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...