Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αγοράσω ηχοσύχτημα για τον υπολογιστή.

Πέτρος Σ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγω κατεληξα σε ενισχυτή και ηχεία home theater για να έχω πολύ καλή ποιότητα, καθώς με ενδιαφέρει πολύ ο ήχος και το PC μου πλαισιώνεται από το σύστημα αυτό..

Κατέληξα σε ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts), πριν 2 χρόνια με μειωμένες τιμές στο άνοιγμα νέου καταστήματος Κοτσόβολου (κάνουν συνήθως πραγματικές εκπτώσεις για κάποιες μέρες). Μου κόστισαν 750 Ευρώ ενισχυτής και ηχεία.

Σίγουρα αξίζει τα χρήματα αν σε ενδιαφέρει αρκετά ο ήχος και πλέον βρίσκεις αντίστοιχα σε καλύτερες τιμές..

Πάντως και σετ για υπολογιστή αν πάρεις κάτι καλό, σαν κάποια από αυτά που προτείνουν παραπάνω αξίζουν και σίγουρα θα τα ευχαριστηθείς...

Και το σημαντικό βέβαια είναι όχι το πόσο δυνατα παίζουν, αλλά το πόσο δυνατα παίζουν χωρίς παραμορφώσεις......

Δημοσ.
sam235 tora eida oti proteineis kai esy ta logitech

Psiloasxeto' date=' pos ta exeis syndesh, me to aplo kalodio h me optical? me optical bgazei kalytero hxo, kai poso kanei ena kalodio, an ksereis?[/quote']

Στο PC τα έχω συνδέσει με το coaxial. Από εκεί βγαίνει ο ήχος χύμα στο κύμα και η επεξεργασία γίνεται πάνω στον decoder. Οι υπόλοιπες θέσεις (προς το παρών) είναι ελεύθερες, αλλά έχω σκοπό να συνδέσω και την TV.

Το optical καλώδιο δεν έχω ιδέα πόσο έχει. Προς το παρών, δεν έχω κάποια συσκευή με optical έξοδο για να κάνω κάποια τεστ.

Αν έχεις κοντά σου κάποιο ΠΛΑΙΣΙΟ, αξίζει να πας να τα δεις από κοντά. Σε photos δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα....

Sam.

Δημοσ.

Το κακό είναι πως δεν έχω στερεοφωνικό.

Κάντε και καμια καλή πρόταση και για στερεοφωνικό.

Απλά δώστε μάρκα και τύπο για να μην ψάχνεστε μέσα στον ιστό.

Δημοσ.
Κάντε και καμια καλή πρόταση και για στερεοφωνικό.

θα βοηθούσε να ορίσεις πρώτα τι σημαίνει στερεοφωνικό για σένα Πέτρο.

Για σένα θα μπορούσε να είναι ένα Linn πικ-απ με Audio Research λαμπάτο προενισχυτή κ αντίστοιχο τελικό με dynaudio/scanspeak ηχεία - για μένα θα μπορούσε να είναι το καινούριο "hi-fi" της SONY όλα σε ένα με 3-5 cd/ενισχυτή/κασετόφωνο/ράδιο κ τηλεκοντρόλ. Κ στα 2 μπορείς να συνδέσεις το pc σου αλλά το 2ο κάνει τα μισά λεφτά από τη βελόνα του πικ-απ του πρώτου, κ απλά δεν παίζουν τον ίδιο ήχο.

Επίσης θα μπορούσες να βάλεις κάποιο όριο τιμής προς τα πάνω για τα κομμάτια/σύνολο που θες να πάρεις.

Ιδίως στον ήχο η "ποιότητα" δεν είναι καθολικά μετρήσιμη (κ αυτό συμβαίνει σε πολλές κατηγορίες τιμής, βατές ή μη) αλλά σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική - γούστο του ακροατή.

Ποιά είδη μουσικής σου αρέσει να ακούς περισσότερο; Τί θες να κάνεις αυτό το ηχοσύστημα;

Mία καλή λύση σε "βατά" χρήματα είναι αυτή που αναφέρει ο MasterX από πάνω, ( κινέζικα deck/ενισχυτές με ελληνικά ηχεία ) όπου ξεφεύγεις από τα "ταπεινά" ενεργά ηχεία των pc για κάμποσα ( όχι αστρονομικά ) χρήματα παραπάνω.

Για τα ψηφιακά καλώδια που αναφέρθηκε.

Υπάρχουν optical ή coaxial καλώδια για να μεταφέρεις ψηφιακά τον ήχο από τη μια συσκευή στην άλλη ( ανάλογα τι υποστηρίζει η κάθε συσκευή σας ).

Το αναλογικό ομοαξονικό καλώδιο είναι διαφορετικό από το ψηφιακό ομοαξονικό, σιγουρευτείτε ότι ζητάτε το σωστό όταν πάτε να πάρετε κάποιο. Κ από τα 2 θα περάσει ο "ήχος" (όπως θα περάσει κ από το σύρμα που απλώνουμε τα ρούχα) αλλά δεν θα ακούγεται το ίδιο.

Η διαφορά δεν είναι στο καλώδιο αυτό καθέ αυτό αλλά στον DAC (digital to analog converter ) που θα χρησιμοποιηθεί.

Τα ηχεία μας είναι αναλογικά εξ ορισμού οπότε κάπου στο δρόμο από την πηγή μέχρι τα ηχεία θα πρέπει να γίνει αυτή η μετατροπή. Στην τελευταία συσκευή (στο δρόμο του "ήχου" ) που θα συνδεθεί ψηφιακό καλώδιο σε αυτή γίνετε το DA conversion. Αν δεν υπάρχει πουθενά ψηφιακό καλώδιο το conversion γίνεται στην πηγή (π.χ. κάρτα ήχου). Δοκιμάστε με πειράματα που ακούγετε καλύτερα στα αυτιά σας. Όχι δυνατά - καλύτερα. Για αυτό το λόγο δεν έχει μεγάλο νόημα να δώσετε πολλά λεφτά για ψηφιακό καλώδιο (αντίθετα με τα αναλογικά).

Άσε τα watt/ΤΧΗ/DB/THD ή ότι άλλο θα δεις να γράφουν επάνω ότι κοιτάξεις. Απλά άκου τα να δεις αν κάνουν για τα δικά σου αυτιά, κ αν έχουν τις απαραίτητες εισόδους/εξόδους για την χρήση που τα θες.

/sc

Δημοσ.

Θα δώ τι θα κάνω.

Τελικά μάλλον θα δώσω στον αδερφό μου ένα Home Cinema που έχω στο σαλόνι και εγώ θα κρατήσω τα ηχεία που έχω για το PC. Τώρα θα μου πείτε γιατί ήθελα να αγοράσω καινούριο και γιατί δεν έβαζα εκείνο ε;

Απλά το είχα δανικό και δεν θα το κρατούσα και γι' αυτό ήθελα να αγοράσω άλλο, αλλά αφού του άρεσε στον αδερφό μου θα το αγοράσω για εκείνον.

Ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε και όταν θα μου χαλάσουν τα ηχεία(κούφια η ώρα) θα ξαναδώ τις συμβουλές που μου δώσατε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...