karib Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Αγορασα προσφατα τον νεο μου εκτυπωτη Canon Pixma 4000. Ολα καλα και φαινεται τρομερος εκτυπωτης(τον ψαχνω ακομη). Αλλα εχω το εξης 'προβλημα' το οποιο δεν μπορω να εξηγησω: μου παρουσιαζει φαινομενο banding αν το λεω καλα, στις μεσαιας ποιοτητας εκτυπωσεις. Οταν τυπωνω σε υψηλη αναλυση, ολα τελεια. Αν πω ομως οτι θα τυπωσω σε αναλυση με τον χαρακτηρισμο 'τυπικη' στον driver και σε χαρτι απλο(δεν ειναι απλο ομως, ειναι καλυτερο απο το απλο-αγορασμενο απο πλαισιο), τοτε βλεπω τις γνωστές 'λωριδες' της εκτυπωσης που ειναι πολυ ενοχλητικο. Εχω κανει ορθη εγκατασταση μελανιων, align στις κεφαλες. Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το λαθος. Το ιδιο χαρτι το χρησιμοποιω σε HP 8ετιας και με μεσαια εκτυπωση δεν εχω καθολου banding. Βοηθεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosta Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Κάτι παίζει με το align αλλιώς κάτι με τιν κεφαλή Έχω τον 3000 και δεν εμφανίζει κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση και δεν μπορω να το εξηγησω ειναι πως ειναι δυνατον στο ενα mode εκτυπωσης(υψηλη) να μην εχει προβλημα και στο αλλο(τυπικη) να εχει. Ή έχει ή δεν έχει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Καλα ρε παιδια, τι συμβαινει? Κανενας κατοχος Pixma δεν εχει το προβλημα? Εκανα ενα search στο Internet και σε ολα τα reviews-opinions μιλουν για 'light banding'!!!! Τρελαθηκα! Ειναι δυνατον ο παλιος εκτυπωτης μου 8ετιας να τυπωνει λιγοτερο καλα μεν και χωρις banding και ο ολοκαινουριος canon(και υποτιθεται και καλο μοντελο) να εχει banding? Κανετε ενα search για 'banding' στα παρακατω και δειτε μονοι σας? http://asia.cnet.com/reviews/hardware/printers/0,39001753,39074462p,00.htm http://www.cnet.co.uk/misc/print/0,39030763,39188587,00.htm http://stores.tomshardware.com/rating_getprodrev.php/product_id=3492412/id_type=M/ut=d510dd3d13450199 Τωρα τι να πω: ή οντως ετσι ειναι σε όλους ή κατι φταιει στο δικο μου. Εκανα παλι align αλλα τιποτε δεν αλλαξε. Καλα, ολοι οσοι ελεγαν για τελειες εκτυπωσεις δεν δοκιμασαν λιγο πιο προχειρο χαρτι να δουνε το banding? Δεν ειναι δυνατον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μαλλον βγαινει καποια ακρη αν και απογοητευτηκα... http://www.livingroom.org.au/photolog/canon_printers/canon_pixma_ip4000r_printer.php Εδω το λεει καθαρα(κανετε ενα search banding): It also sports a tiny 2-picolitre ink droplet size, which helps it to output good looking prints on high-quality paper. However, prints on regular paper are very disappointing, with text appearing fuzzy and uncontrolled and images suffering from severe banding. Κριμα που το βλεπω τωρα, κατοπιν εορτης-αγορας του εκτυπωτη. Κι επι μηνες διαβαζα τοσο καλα λογια και στο insomnia και αλλου. Παντα συνηθιζα εκτος απο το καλυτερο χαρτι glossy, να τυπωνω και σε κατι ενδιαμεσο, οχι απλο, αλλα οχι και glossy. Για προχειρες εκτυπωσεις φωτο ηταν οτι επρεπε. Εχει το πλαισιο τετοια 'καλα' χαρτια σε πακετα των 200 φυλλων και καλη τιμη. Τωρα...μονο glossy μαλλον... Κριμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Επειδη απο το 1998 δεν ειχα προβλημα ποτε με Banding νομιζα οτι αποτελουσε προβλημα του παρελθοντος. Των παλιων εκτυπωτων. Αλλα εν ετει 2005 ειναι εδω και βρισκεται στο νεο μου εκτυπωτη. Το θεωρω απαραδεκτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Ειχα το μέτριας ποιοτητας χαρτι και τυπωνα πχ τα εξωφυλλα απο cd μου. Δεν ηθελα glossy. Κοστος σε μελανι αλλα και το χαρτι. Δηλαδη τωρα πρεπει να επιλεξω τελεια εκτυπωση ή το χάος(προχειρη=μονο κειμενο)? Ενταξει, λεμε ειναι φτηνος στη χρηση ο canon αλλα αν σε περιοριζει ετσι που σε παει αναγκαστικα στη χρηση ή glossy ή τίποτε αλλο, τοτε εδω ισχυει 'το φτηνο είναι ακριβο'. Το banding δενει τα χερια στην μετριας ποιοτητα εκτυπωση. Και αυτη χρειαζεται. Στις καθημερινες αναγκες δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο, τελεια-πρόχειρη εκτυπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sa1901 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Χρησιμοποίησε τον παλιό σου εκτυπωτή για τις πρόχειρες εκτυπώσεις. Εγώ έτσι κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Οσο ακομη δουλευει αυτος... Γιατι τα ροδακια του δεν τραβουν καλα το χαρτι. Σφηνωνει...paper jam. Μια δουλευει μια δε δουλευει. Απο την αλλη να αγοραζω μελανια για 2 εκτυπωτες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Slammer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δηλαδή η canon αλλαξε τα μοντέλα στη σειρα pixma για να τα "πέρνει" στα μελάνια.....?? Τυχεροι όσοι προλάβαμε τη σειρα 3000/4000!!! YΓ: Σε pixma 3000 δεν εχω παρατηρήσει προβλημα banding σε εκτυπώσεις οποιασδήποτε ποιότητας...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.