piroedros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Καλησπέρα. Στοιχεία PC Gigabyte 81K1100 P4 2.8 HT FSB 800 1GB RAM 2 HD 160GB WESTERN DIGITAL KARTA TV LEADTEK WINFAST TV DELUXE SCSI PCI CARD (GIA SCANNER HP 5P) VGA MSI FX5700 128MB SOUND BLASTER 5.1 WINDOWS XP PRO ORIGINAL UPS APC 1000 L.I. SONY G200 CRT 17" Το συγκεκριμένο UPS το έχω 1χρόνο και κάτι, μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα του δικτύου (μπορεί να μην φταίει βέβαια μόνο αυτό) , παρουσίασε βλάβη , η οποία μετά από 1 και μοναδικό τηλεφώνημα στο Help Service της APC (00800 12 5924) , μιλώντας με τον τεχνικό (Γερμανός βγήκε με άπταιστα αγγλικά, ο οποίος μάλιστα , κατάφερε μέσα σε 1 λεπτό να μου πει ακριβώς τη βλάβη που είχα , βάζοντας του το ασύρματο τηλέφωνο που έχω, πάνω από το UPS) , παρέλαβα το καινούριο από Ολλανδία μέσα σε 7 μέρες με TNT . (Να μη ξεχάσω να αναφέρω ότι τα APC έχουν 2 χρόνια εγγύηση). Μετά από 2 μήνες με το νέο APC , πάλι με τις @@$##$#@$ της ΔΕΗ , κατάφερα και έβγαλα off για μια ακόμα φορά το UPS. Ξανά τηλέφωνο, βγήκε ¨Ελληνας , ευγενέστατος και άμεσος, πάλι τον έβαλα και αυτόν να ακούσει τον ήχο (είχα ένδειξη Overload στο UPS, χωρίς να είναι στην πρίζα, και χωρίς να υπάρχουν συσκευές ενωμένες, ο άνθρωπος γελούσε με την καντεμία μου , (με την καλή έννοια), και χωρίς πολλά πολλά, μου ξαναστέλλει ΝΕΟ UPS APC 1000). Αυτό που είδα απο την συγκεκριμένη εταιρεία στη δική μου περίπτωση, ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ : SERVICE KAI ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΤΝΑ!!! Φιλικά, Piroedros. Υ.Γ) Για το θέμα των πριζών, υπάρχουν 2 τρόποι. α) ¨Ετοιμο πολυμπριζο με τριπολικό , ώστε να μπει στο APC παίρνεις ένα καλώδιο ρεύματος αρσενικό-θηλυκό, κόβεις το ένα βύσμα, κόβεις και από ένα πολύμπριζο το σούκο, ενώνεις το ένα με το άλλο, και είσαι οκ.
MasterX Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Τώρα διάβαζα κάτι forum σχετικά και διαπίστωσα και εγώ αυτό που ρωτάς doc1000... Κάποιος έγραφε ότι μπορείς να κάνεις μια ιδιοκατασκευή... αυτό μονο έλεγε... Κάποιος που να έχει APC/Mustek να μας απαντήσει στο ερώτημα αυτό........;;;;
doc1000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 piroedros ξέρεις κανα πολύπριζο με τριπολικό να μου προτείνεις? Γιατί όλα τα πολύπριζα στα μαγαζιά είναι με την κλασική σουκο. Αυτα τα παπατζιλικια κοβω-ενώνω δε μ' αρέσουν... Τί νομίζουν ότι είμαστε οι καταναλωτές? Μαστόρια? Νομίζω ότι όφειλε και η APC ως μεγάλη εταιρεία (όπως και η Mustek) να δίνει προιόντα με προδιαγραφές ανάλογα με τη χώρα στην οποία απευθείνεται το προιόν...
MasterX Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 ΟΚ... piroedros ...thanx για τις εμπειρίες και τις συμβουλές... Εγώ πάντως έχω αποφασίσει για APC, αλλά δεν έχω κατασταλάξει σε μοντέλο καθώς βγάζει πάρα πολλά... Επίσης και σε ποιο μαγαζί, καθώς στο Πλαίσιο δεν έχει και πολλά. Δεν έχω καταλάβει πάντως γιατί το πολύμπριζο APC Surge Arrest που έχω βγάζει σούκο, ενώ στα UPS δίνουν εξόδους DIN...
S2Katana Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Προτείνετε UPS για το σύστημά μου... - AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX - MSI K8N Neo4 Platinum - GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT - LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme - 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping) - PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK - NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK - HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK - ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER - MICROCOM INPORT HOME /M PCI V.92 56K BULK - CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY - SONY TRINITRON G220 17'' CRT - HP DESKJET 920 PRINTER (σπάνια τον ανοίγω) Επίσης ο ήχος βγαίνει σε ένα ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts). Αυτά όμως θα συνδεθούν πάνω στο πολύμπριζο APC Surge Arrest που ήδη έχω. Κάτι σημαντικό... κάτι άκουσα για ανεμιστήρες.. Θέλω όσο το δυνατόν αθόρυβο.... Με ενδιαφέρρει κάτι σε Line Interactive μέχρι 150 Ευρώ. Και να έχει μπαταρίες που θα μπορέσω να βρω φθηνές' date=' όταν θα χρειαστεί να τις αλλάξω.Δεν ξέρω τι είδος μπαταρίες παίρνουν. Όποιος γνωρίζει σχετικά ας μου πει.. Από Πλαίσιο θα αγοράσω. Στο e-shop δεν βλέπω κάτι καλό γύρω στα 150? (Τα Mustec τι λένε?). Σκέφτομαι [b']το MERLIN GERIN 1100VA SERIAL NOVA[/b] ? 124.90 με 1100VA (πως και έχει τόσα Watt σε τέτοια τιμή?). Σύνδεση με PC Serial... Όποιος το έχει, ας μου πει εντυπώσεις. Και σχετικά με το θόρυβο, αν έχει ανεμιστήρα (και πόσο συχνά δουλεύει αυτός?). Κοίταξα και το PC LINE INTERACTIVE 500VA BR 500i ? 139.00 με 500 VA (λίγα δεν είναι?), αλλά δεν νομίζω να σηκώνει το σύστημά μου. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;; Εγω πηρα πριν απο ενα μηνα περιπου το MERLIN GERIN 1100VA SERIAL NOVA με 125 ευρω.Το συστημα μου ειναι παρομοιο με το δικο σου και το UPS κραταει γαι περιπου 17 λεπτα παιζοντας πχ BTF2(απαιτητικη εφαρμογη...).Δεν το κρινω ως πολυ θορυβωδες(σαν 2 8cm ανεμιστηρες στις 1500rpm), αλλα εχει το σοβαρο μειονεκτημα οτι ακομα και οταν το εχω στην πριζα μεν, κλειστο δε, το ανεμιστηρακι του συνεχιζει να δουλευει Για καποια αλλη απορια σου, μη διστασεις να στειλεις pm!!!
HamerZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 - doc1000, το προηγούμενό μου UPS ήταν της APC (1400 - Smart, αγορασμένο από Αγγλία). Σύνδεση με την πρίζα της ΔΕΗ γινόταν με το κλασσικό καλώδιο που χρησιμοποιούμε για τον υπολογιστή - όπως φαίνονται στις παρακάτω εικόνες: - Για να συνδέσεις ένα πολύπριζο σε ένα UPS της APC και να το τροφοδοτήσεις από το UPS, αν είναι της MGE (πχ όπως το παρακάτω - MERLIN GERIN ΠΡΙΖΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5ΑΠΛΗ CL5) δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και το καλώδιο του πολύπριζου αλλάζει απλά όπως και του υπολογιστή.
doc1000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 ok , ευχαριστώ Hamerz. Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι τα πολύπριζα της APC δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το αντίστοιχο DIN των APC UPS ...
MasterX Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 ok ' date=' ευχαριστώ Hamerz.Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι τα πολύπριζα της APC δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το αντίστοιχο DIN των APC UPS ...[/quote'] Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ....
HamerZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Βέβαια δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις το βύσμα ενός καλωδίου.
MasterX Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Τώρα σκέφτομαι μήπως λέει να πάρω 2 UPS, ένα για την κεντρική μοναδα και ένα μικρότερο για την οθόνη... Τι λέτε; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Τα MUSTEK τι λένε; Έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις; Είδα στο συγκριτικό του RAM να τα βγάζει σχετικά καλά.. Αν έπαιρνα το MUSTEK UPS 600 USB 59.80 € για την οθόνη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701304&PHPSESSID=v8lttr1trto0nn29c7g1c964b3 και το MUSTEK UPS 800 USB 90.50 € για το σύστημα; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305 Ή μήπως μόνο το MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE 132.00 € http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308&PHPSESSID=v8lttr1trto0nn29c7g1c964b3 Πάντως φαινονται τίμια για τα λεφτά τους....
piroedros Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Ή μήπως μόνο το MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE 132.00 ? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308&PHPSESSID=v8lttr1trto0nn29c7g1c964b3 Πάντως φαινονται τίμια για τα λεφτά τους.... Καλησπέρα και πάλι. Τα 2 πρώτα είναι αρκετά καλά, αλλά για το τελευταίο (επειδή πέρασε από τα "τυχερά" χεράκια μου, έχει ένα πάρα πολύ σπαστικό ανεμιστήρα που δουλεύει συνεχώς , από την ώρα που θα βάλεις το UPS στην πρίζα. Φιλικά, Piroedros
MasterX Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Αυτό θέλω να αποφύγω... Αποκλείεται αυτό δηλαδή... κρίμα και ήταν ότι πρέπει... Τα άλλα 2 δεν έχουν ανεμιστήρες;; Μάλλον για το μικρό είμαι σίγουρος ότι δεν έχει, αλλά το 800άρι μήπως έχει;; Τελικα γιοα να αποφύγω τους ανεμιστήρες ίσως πρέπει να καταλήξω στη λύση των 2 UPS.. Λέει άραγε; Ποιος έχει δοκιμάσει;;
doc1000 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Όχι ούτε το 800αρι έχει ανεμιστήρα. Κι εγώ σκέφτομαι να το πάρω μιας και παράγινε τελευταία το κακό στη Θεσ/νικη με τις διακοπές ρεύματος... Πάντως τη Mustek τη θεωρώ φθηνο-εταιρεία... Θυμάμαι ένα Mustek scanner που είχε γνωστή μου που ήταν ένα μάτσο χάλι... Απο την άλλη το αντίστοιχο 800αρι της APC έχει τα διπλά και παραπάνω χρήματα. (90 το ένα , 195 το άλλο)
MasterX Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Είναι φθηνο-εταιρεία αλλά δεν σημαινει ότι όλα τα προιόντα της είναι σκαρτα... Τελικά το 800αρι θα πάρω τη Δευτέρα. Θα μου το φέρει ένας φίλος από Αθήνα.Το βρήκα στη ΓΡΑΜΜΗ Computers 89Ευρώ. Μου είπαν επίσης να χρησιμοποιήσω καλώδια απο αρσενικό DIN σε αρσενικό DIN για να συνδέσω το PC και το monitor.. Το μπέρδεμα είναι πάλι, ότι βγάζει 2 800αρια η Mustek.. Κοίτα εδώ http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups800pro.htm αλλά αυτό λέει ότι δεν έχει USB και υποτίθεται είναι το Pro (δηλαδή καλύτερο?)... Στο RAM έχει πάντως τη φωτό από αυτό http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups800usb.htm που έχει και USB...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2005 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2005 doc1000 oti plhrwneis pairneis...auto isxyei pantou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.