MasterX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Προτείνετε UPS για το σύστημά μου... - AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX - MSI K8N Neo4 Platinum - GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT - LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme - 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping) - PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK - NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK - HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK - ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER - MICROCOM INPORT HOME /M PCI V.92 56K BULK - CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY - SONY TRINITRON G220 17'' CRT - HP DESKJET 920 PRINTER (σπάνια τον ανοίγω) Επίσης ο ήχος βγαίνει σε ένα ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts). Αυτά όμως θα συνδεθούν πάνω στο πολύμπριζο APC Surge Arrest που ήδη έχω. Κάτι σημαντικό... κάτι άκουσα για ανεμιστήρες.. Θέλω όσο το δυνατόν αθόρυβο.... Με ενδιαφέρρει κάτι σε Line Interactive μέχρι 150 Ευρώ. Και να έχει μπαταρίες που θα μπορέσω να βρω φθηνές, όταν θα χρειαστεί να τις αλλάξω.Δεν ξέρω τι είδος μπαταρίες παίρνουν. Όποιος γνωρίζει σχετικά ας μου πει.. Από Πλαίσιο θα αγοράσω. Στο e-shop δεν βλέπω κάτι καλό γύρω στα 150? (Τα Mustec τι λένε?). Σκέφτομαι το MERLIN GERIN 1100VA SERIAL NOVA ? 124.90 με 1100VA (πως και έχει τόσα Watt σε τέτοια τιμή?). Σύνδεση με PC Serial... Όποιος το έχει, ας μου πει εντυπώσεις. Και σχετικά με το θόρυβο, αν έχει ανεμιστήρα (και πόσο συχνά δουλεύει αυτός?). Κοίταξα και το PC LINE INTERACTIVE 500VA BR 500i ? 139.00 με 500 VA (λίγα δεν είναι?), αλλά δεν νομίζω να σηκώνει το σύστημά μου. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;;
MasterX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μπαίνω στο site της MGE http://www.mgeups.com και δε βρίσκω πουθενα το MERLIN GERIN 1100VA SERIAL NOVA... Γιατί άραγε?
hthe Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 ε δώσε κάτι παραπάνω και πάρε το 800άρι το APC .... http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/product_info.php?products_id=10209
FISHERMAN Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 File me 150euro xlwmo to blepw...exw edw kai 3 xronia ena APC Back-ups CS 500 ta mexri twra systimatakia pou eixa ta sikwne mia xara twra me ton AMD64 3500+ exw anagkastei na bgalw to monitor kai tsima tsima sikwnei mono to pc.Isws exei pesei i battaria den kserw..alla ekana poses dokimes kai tzifos.Pare to 800 opws leei o hthe.
spirosta Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι σε MGE ή APC είτε line interactive είτε όχι. Α! και τουλάχιστον 800VA για να μην ψάχνεσαι
HamerZ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 - Σε 150 ευρώ ακριβώς αγόρασα ένα 1000άρι UPS, Line Interactive, της Infosec και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αρκετές οι διακοπές (μέχρι και 1 ώρα τον Ιούνιο) και τα ανεβοκατεβάσματα της ΔΕΗ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. -Με το σειριακό καλώδιο δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το πρόγραμμά του δουλεύει μια χαρά. - Από φασαρία, μόνο ένας ήχος όπως σε καλώδια ρεύματος μόνο. Ως λύση στο θέμα αυτό ήταν να το βγάλω εκτό δωματίου, στον διάδρομο μιας και η πόρτα απέχει αρκετά, για το καλώδιο, από το πάτωμα, και πλέον δεν ακούω τίποτα (μονωτικό καλό είναι ο τοίχος φαίνεται).
MasterX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 - - Από φασαρία' date=' μόνο ένας ήχος όπως σε καλώδια ρεύματος μόνο. [/quote'] Τι εννοείς "ήχος όπως σε καλώδια ρεύματος";; Πως κάνουν τα καλώδια ρεύματος; Κάνουν κάποιο θόρυβο;
doc1000 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Κι εγώ είμαι στην αναζήτηση UPS. Πάντως ΜΗ πάρεις το merlin Gerin Nova απ' το ΠΛΑΙΣΙΟ. Κάνει απ' ότι διάβασα ΦΟΒΕΡΟ θόρυβο... Διάβασε κι εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=7302&highlight=UPS http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3638&perpage=20&highlight=UPS&pagenumber=1 Εγώ να ρωτήσω πώς συνδέετε ρε παιδιά ένα πολύπριζο στο UPS? Απ' ότι βλέπω σχεδόν όλα δεν έχουν βύσματα σουκο αλλα το αμερικάνικο (όπως η έξοδος του τροφοδοτικού) Υπάρχει αντάπτορας? Όσους ηλεκτρολόγους ρώτησα δεν ήξερε κανένας τίποτα!... Το RAM έβγαζε άριστη αγορά το 1000άρι της Mustek ! (με πολύ καλή τιμή αγοράς) http://www.e-acorn.gr/view_product.php?productid=1537&idcat=8&idsubcat=1&idsubsubcat=139 Ωστόσο και το συγκεκριμένο έχει 4 εξόδους DIN (και όχι σούκο) ενώ μάλλον έχει και ανεμιστήρα... Αντίθετα το 800άρι Mustek απ' ότι διάβασα δεν έχει ανεμιστήρα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305
HamerZ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 - MasterX, ένα παράδειγμα είναι πχ που ενώ έχω κλείσει τον υπολογιστή και τα ηχεία, εξακολουθεί να υπάρχει ένας ήχος "ψηλός" (με κάθε επιφύλλαξη για την χρήση αυτής της λέξης) ο οποίος δεν σταματά αν δεν αποσυνδέσω τα ηχεία από την πρίζα ρεύματος. Για τον λόγο αυτό άλλαξα το φις από απλό σούκο αρσενικό σε σούκο με διακόπτη. Όταν κλείσω τον διακόπτη αυτό τότε παύει να υπάρχει ο ήχος αυτός. -Αυτό μου έχει τύχει και σε καλώδια ρεύματος της ΔΕΗ. - Είμαι προβληματικός για τον ύπνο, θέλω "άκρα του τάφου σιωπή" για να κοιμηθώ ακόμη. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έβγαλα εκτός δωματίου ένα υπολογιστή που θα είναι online όλη την ημέρα μαζί με το ups.
MasterX Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Και έγω έτσι διάβασα αλλού.. Είδα και το APC BACK-UPS RS 800VA 230V κοντά στα 190 Ευρώ.. http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BR800I Πάντως η APC έχει παρα πολλά μοντελα και δεν βγάζω άκρη.. Καλά θυμάμαι ότι είχε κάποιο τεύχος του RAM τεστ. Δεν έβρισκα σε ποιο. Πες σε ποιο τεύχος να το κοιτάξω..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 8a proteinw to MGE Pulsar Ellipse Premium 800VA (Line Interactive asfalws ) toulaxiston...mhn pw to 1200VA giati aploustata den yparxei logos na pareis kati to opoio tou xronou h meta apo 2 xronia den prokeitai na antexei to mellontiko sou systhma...pare oso megalytero-kalytero mporeis...kai asfalws na apofygeis thn seira Nova...
doc1000 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 To συγκριτικό είναι στο τεύχος Δεκ2004 του RAM. Θα μου απαντήσει κάποιος πώς διάολο συνδέεται ένα πολύπριζο σουκο στο UPS???
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 sta MGE kanonika opws kai sthn mpriza... pantws egw den agorazw pleon proionta vash twn sygkritikwn tou RAM...
MasterX Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Εγώ τα κοιτάω και αυτά, καθώς διαβάζω το RAM από τον Ιανουάριο του 1992 (δεν έχω χάσει τεύχος)!!! Ψάχνω πάντως και οπουδήποτε αλλού μπορώ να βρω πληροφορίες..
doc1000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Ρε παιδιά ΔΕ ρωτάω πώς συνδέεται ένα UPS που έχει σούκο σε ένα πολύπριζο... Ρωτάω γι' αυτά που ΔΕΝ έχουν! Τα Mustek και APC έχουν μόνο αμερικάνικου τύπου (DIN) βύσματα. Υπάρχουν αντίστοιχα καλώδια στη συσκευασία για σύνδεση του πολύπριζου? Εδώ και καμια βδομάδα το ρωτάω αυτό και κανένας δεν έδωσε μια απάντηση. Κανένας με APC/Mustek UPSδεν υπάρχει? Ακόμα και ένας ηλεκτρολόγος που ρώτησα μου είπε: "ε, παρε ένα με σούκο!..." Έλεος δηλαδή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.