Προς το περιεχόμενο

TCP/IP sockets και WAP

Hellhound_LoveSick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

θέλω να ανοίξω μια client-server σύνδεση για να μεταφέρω κάποια δεδομένα μεταξύ του pc μου και ενός κινητού με wap.

Πρέπει να το κάνω μόνο μέσω tcp/ip σε όποια πόρτα νά'ναι, υπάρχει περίπτωση να γίνεται αυτό το πράγμα? Γίνεται να γραφτεί κάποιο πρόγραμμα σε Java και να το δεχτεί ένα κινητό?

Δημοσ.

δεν καταλαβα τι ακριβως θες να κανεις αλλα αν τρεχεις εναν server στον υπολογιστη σου οπως ο apache μπορει το κινητο σου να συνδεθει σε αυτον δινοντας του σαν σελιδοδεικτη http://ip-pc_soy: port οπου port ειναι η θυρα στον υπολογιστη σου που τρεχεις τον server.αν αυτη ειναι η 80 οπως συμβαινει συνηθως αν δεν αλλαξει κατι τοτε δεν ειναι αναγκη να βαλεις : port στον σελιδοδεικτη.μπορει να χρειαστει στον server να προσθεσεις τους τυπους των αρχειων που θες να στειλεις,ενω μπορεις να φτιαξεις και μια απλη σελιδα σε xhtml ή wml αναλογως τι υποστηριζει το κινητο σου για να κατεβασεις οτι θες σε αυτο.

αυτο που λες για τα προγραμματα σε java δεν το πολυκαταλαβα αλλα αν θες να περασεις κατι γραμμενο σε java στο κινητο σου τοτε περνας τα αρχεια .jad και .jar.αν παλι θες εσυ να γραψεις καποια εφαρμογη σε java για κινητο τοτε ψαξε για J2ME(Java Micro Edition) καθως αυτη ειναι η πλατφορμα που χρησιμοποιειται για συγγραφη java εφαρμογων για κινητα.Αν παλι αυτα που σου λεω δεν εχουν καμμια σχεση με αυτο που θες να κανεις τοτε γραψε λαθος.:-)

Δημοσ.
δεν καταλαβα τι ακριβως θες να κανεις αλλα αν τρεχεις εναν server στον υπολογιστη σου οπως ο apache μπορει το κινητο σου να συνδεθει σε αυτον δινοντας του σαν σελιδοδεικτη http://ip-pc_soy: port οπου port ειναι η θυρα στον υπολογιστη σου που τρεχεις τον server.αν αυτη ειναι η 80 οπως συμβαινει συνηθως αν δεν αλλαξει κατι τοτε δεν ειναι αναγκη να βαλεις : port στον σελιδοδεικτη.μπορει να χρειαστει στον server να προσθεσεις τους τυπους των αρχειων που θες να στειλεις' date='ενω μπορεις να φτιαξεις και μια απλη σελιδα σε xhtml ή wml αναλογως τι υποστηριζει το κινητο σου για να κατεβασεις οτι θες σε αυτο.

QUOTE']

Ας κρατήσουμε αυτό για αρχή :-) θα θελα για παράδειγμα να ανοίγω μια σελίδα στο κινητό μου που να έχει 5 επιλογές, και ανάλογα πια θα διαλέξω να κάνει μια λειτουργία το pc που είναι ο server.

Για παράδειγμα να ανοίγω μια σελίδα με menu μέσω wap και να μπορώ να επιλέγω να κάνω shutdown το pc μου ας πούμε.

Θα με βόλευε πολύ επίσης αν γινόταν μέσω wap να ανοίξει μια σύνδεση σε επίπεδο tcp/ip socket ίσα ίσα για ανταλαγή δεδομένων μεταξύ δύο ΙP ας πούμε.. κάτι σαν telnet ή απλό chat

Δημοσ.

αυτο που σου ειπα για J2ME?αυτο πρεπει να κοιταξεις για αυτα που θες να κανεις.βασικα οπως το εχω καταλαβει θες εσυ π.χ. να γραψεις μια εφαρμογη για να κανεις μεσω του κινητου σου chat me καποιον σε υπολογιστη.θα πρεπει να γραψεις ενα μερος της εφαρμογης(τον client) για το κινητο σε J2ME και ενα μερος της εφαρμογης(τον server) για το pc σε JAVA.εγω ετσι θα το εκανα.μπορει και να γινεται και αλλιως.δεν βαζω το χερι μου στην φωτια.

Για αυτο που λες να κλεινεις μεσω του κινητου τον υπολογιστη σου ειχα διαβασει κατι τετοιο στο forum της nokia παλια.καποιος πρεπει να το ειχε φτιαξει ή να το ειχε προσπαθησει.δυστυχως δεν θυμαμαι περισσοτερα αλλα ψαξε και μονος σου.αλλωστε το forum της nokia ειναι must για οποιον ασχολειται με εφαρμογες για κινητα.

http://forum.nokia.com

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...