Προς το περιεχόμενο

Drivecrypt application

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κρυπτογραφω τα δεδομενα μου το προγραμμα Drivecrypt.

Μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα αλλα φοβαμαι μηπως καποια στιγμη κατι δεν παει καλα και δεν εχω προσβαση στα data μου.

Υπαρχει τετοια περιπτωση?

Δημοσ.
Υπαρχει τετοια περιπτωση?

me ta pc ola paizoun. ;-)

1. αντιγραφή των περιεχομενων του container (οχι του container) σε dvd ή 2ο σκληρό, σε rar με ενα password minimum 10 chars

2. παρε ενα container, ισως οχι το κανονικο σου αν ειναι μεγαλο, αλλα ενα μικρο δοκιμαστικο, και βαλε το σε αλλον ασχετο υπολογιστη, να σιγουρευτεις οτι ανοιγει.

παντως για την ιδια δουλειά προτιμώ το Truecrypt.

παιζει και χωρις εγκατασταση (μπορω να βαλω τα 2-3 files που θελει σε ενα usb, και στο σκληρο να εχω το container),

δωρεαν (οποτε δεν ψαχνεις στα "αχυρα" σε περιπτωση αναγκης ή αλλαγης βερσιον)

Δημοσ.

Τελικα λεω και εγω να το 'γυρισω' σε truecrypt.

Οχι οτι το drivecrypt δεν εχει traveller mode αλλα ενω απο usb δεν εχει κανενα προβλημα, απο cd αλλοτε το αναγνωριζει και αλλοτε οχι(το κρυπτογραφημενο container).

Με το truecrypt δεν ειχες τα προβληματα που αναφερω, ουτε σε cd ούτε σε usb, σωστα?

Δημοσ.

Δεν εχω χασει data. αλλα δε βαζω και κατι ιδιαιτερα critical μεσα για να φοβαμαι.

απλα τα favorites, την cache του firefox, και μερικα υποπτα download, για να μη τα δει κανενας σπιουνος στο γραφείο.

για επικυνδυνα (πχ passwords ) μπορει να τα εχω και εκει, αλλα εχω σιγουρα αντιγραφα σε winrar. πιο παλια, και δοκιμασμενη λυση.

Δημοσ.

Winrar?

Δεν νομιζω να κατσει κανεις να κανει χακεριες στα container μας αλλα απο την αλλη νομιζω οτι τα winrar ειναι σχετικα ευκολο να τα σπασει κανεις. Αλλο 128bit-256bit encryption κι αλλο ενα password.

Εχω δει προγραμματα ανακτησης password για winrar.

Δεν ξερω αν αλλαξε κατι απο την τελευταια φορα που το τσεκαρα(αν το winrar εγινε πιο ασφαλες).

Δημοσ.

random το truecrypt υπαρχει χρονια στην πιατσα? ειναι δοκιμασμενο?

επειδη ειναι free, θεωρεις οτι εχει μελλον? Απο την εμπειρια σου, σημαινει οτι θα αναπτυσσεται παντα?

παντως ασφαλες ειναι, με οσα διαβασα!

Δημοσ.

"allo ena password"!!! giati to container me ti to prostateveis? me ena password.

αν το μαθει ο αλλος την εκατσες. αν οχι, πρεπει να παιξει brute force attack. οποτε εξαρταται απο το μηκος.

και αν... το ξεχασεις παλι την εκατσες.

για τα utilities password recovery, εχουν ορια. απο σενα εξαρταται.

βαλε ενα πασσο μηκος 14, που να εχει μέρος ελληνικης λεξης πχ. paixnidi123off

και σπάστο με brute.

ραντεβου το 2050, να μου πεις τι έγινε...

ενα ελαφρυ πλεονεκτημα του κοντεινερ, ειναι (αν μπορεις να το κανεις) οτι δεν ειναι εμφανες με την πρωτη ματια , ποιο προγραμμα τα χειριζεται.

το truecrypt, δινει καταληξη αρχειων .TC , αλλα δεν ειναι δεσμευτικό.

αν δωσεις οποιοδηποτε αρχειο στο προγραμμα, θα στο ανοιξει.

Εχω ενα κοντεινερ με ονομα thebible.doc

με διπλο κλικ, θα βγει ενα μηνυμα απο το Word οτι εχεις χαλασμενο αρχειο.

επισης το truecrypt δεν εμφανιζεται στο add/remove, kai sto start menu.

to ekana aplo copy se ena folder.

αλλα αν εισαι σιγουρος οτι αυτο το "περιεργο" αρχειο ειναι truecrypt, μπορεις ανετα να

φτιαξεις ενα προγραμματακι που να δοκιμαζει ολους τους πιθανους συνδιασμους μεχρι να βρει το πασσο, οπως κανουν τα rar pass recovery.

Το οτι θα το βρει ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. το θεμα ειναι να ζεί ακόμα ο κρακερ εκεινη τη χρονιά :)

ποτε (αν) θα το βρει ειναι θεμα μήκους.

Δημοσ.

Μπραβο random! Πολυ ωραια τα ανελυσες ολα. :)

Καλυτερα λες να προτιμησω λοιπον το truecrypt απο το drivecrypt?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...