Προς το περιεχόμενο

S.O.S με CPU fan

nautilus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα υπολογιστή P4 3,00 GHz, με mobo ASUS P5P800 και stock ψύχτρα, ενώ πριν από λίγες μέρες του άλλαξα τροφοδοτικό και έβαλα ένα Tagan. Κατά τα άλλα ο υπολογιστής διαθέτει τα βασικά υποσυστήματα και όχι τίποτα το ιδιαίτερο.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Ο ανεμηστήρας της CPU δουλεύει στις 4500 - 4800 στροφές, ενώ πριν την αλλαγή του τροφοδοτικού γύρναγε στις 2500 που είναι και το κανονικό. Το περίεργο είναι ότι η θερμοκρεσία του επεξεργαστή, αλλά και της μητρικής είναι πολύ χαμηλές ή τουλάχιστον όχι τόσο υψηλές που να δικαιολογούν τις υψηλές στροφές (40 -43 βαθμούς και οι δύο). Οι θερμοκρασίες αυτές είναι από το πρόγμαμμα της μητρικής, το PC probe, αλλά και το speed fan. Το τελευταίο μου δείχνει και μια άλλη θερμοκρασία η οποία είναι πολύ υψηλή ( 125 βαθμοί κελσιού) και δεν ξέρω που αντιστοιχεί.

Δημοσ.
Ρε παιδιά κανένας!

Κραυγη απογνωσης...:)

Μου κάνει λίγο περίεργο λόγο της αλλαγής τροφοδοτικού να αναιβάζουν στροφές οι ανεμιστήρες...

Τη συγκεκριμένη μητρική δεν την έχω δει αλλά υποθέτω ότι έχει κάποιες επιλογές στο bios για το cpu fan...Ριξε μια ματια εκεί μήπως και έχει κάποιο threshold για τις στροφες του ανεμιστήρα.

Υποθέτω ότι το cpu fan ειναι πάνω στη μητρική και όχι σε πανελάκι και ότι το έχεις βάλει στη σωστή θέση...

Τωρα για τους 125oC είναι σίγουρα λάθος του σένσορα.Κανε ενα bios update και μπορει να επανελθει...

Δημοσ.

Στο BIOS το μόνο που βρήκα είναι μια επιλογή για τη θερμοκρασία της CPU, να επιλέξω την επιθυμιτή, με χαμηλότερη επιλογή τους 51 βαθμούς, ώστε να ρυθμίζονται οι στροφές ανάλογα, αλλά η CPU δεν έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης, έχει μόνο 40 βαθμούς και ο ανεμηστήρας της γυρίζει στις 4500 στροφές!

Αν κάποιος έχει μητρική ASUS ας μου πει κάτι: Το pc probe όταν λέει MB temperature εννοεί θερμοκρασία κουτιού (δηλαδή όλης της μητρικής) ή μόνο του chip set.

Επίσης στο speed fan, τους Hyper Threading επεξεργαστές τους εμφανίζει σαν δύο. Αυτό ισχύει και για τις θερμοκρασίες; Δηλαδή βγάζει 2 ίδιες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...