geovard Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Έχω ένα pc με δύο δίσκους ένα wd sata 120 καί ένα hitachi sata 160 gb.Σε κάθε ένα έχω εγκαταστήσει τα windows xp pro με sp2 ενώ οι εγκατεστημένοι drivers είναι το ίδιο ενημερωμένοι.Το ερώτημα είναι γιατί η μία εγκατάσταση είναι πολύ αργή (αυτή στον δίσκο hitachi).Κλικάρω να ανοίξω ένα πρόγραμμα καί μιλάμε μπορεί να περάσουν καί τριάντα δεύτερα γιά να ανοίξει.Φταίει ο δίσκος,φταίει κάποια ρύθμιση πού δεν μπορώ να σκεφτώ.Αν προκειται γιά seek time ο hitachi έχει καλλίτερο από τον wd.Tι στο καλό φταίει.Εν τω μεταξύ θέλω να κρατήσω τα windows στον hitachi γιατί ο άλλος είναι παραφορτωμένος καί μάλλον χρειάζεται format. Οί μνήμες είναι kingston 2x512,cpu p4 3.2, MSI 865PE NEO 2 FIS2R κ.λ.π
NeTeD Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Το πρόβλημα αυτό στο παρουσίασε απ'ευθείας μετά το installation των Windows? Γιατί αν όχι, πιθανότατα η εγκατάσταση στον Hitachi να έχει πάθει κάτι είτε από κάποιο πρόγραμμα που έβαλες είτε από ιό, trojan κτλ. Αν ναι: Κάτι τραβηγμένο, μήπως ο Hitachi είναι τρομακτικά fragmented? Αν και όσο και να ήταν, πιστεύω δεν δικαιολογείται ΤΟΣΗ καθυστέρηση. Τέλος, και οι 2 SATA ακουμπάνε στον ίδιο Controller? Απ'ότι βλέπω στο site της MSI, η μητρική σου έχει δύο controllers για SATA σκληρούς: Τον κλασικό που βρίσκεται στο ICH5R και έναν Promise 20378. Αν τους έχεις βάλει στους δύο διαφορετικούς, έχεις περάσει τους drivers τους σε κάθε μία εγκατάσταση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.