nautilus7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Re paides egw exw ena nec 3540a opws poloi apo edw mesa. afto to (oxi kai toso problima) einai oti sta perissotera dvd poy grafw otan ta dw apo katw fenetai oti exoyn graftei me diaforetiki tasi laizer diladi fenetai apo katw to dvd oti se kapoia simeia einai poio axno apo alla simeia. paizei vevaia pantoy kai den exw apolytos kanena prob allla tha ithela na mathw apo to thema statherotitas tasis toy leizer to plextor 740a kai 713a einai kala???? kai kati teleftaio stin plextor den vgainoyn kai alla firmware ektos apo ta mamisia enw se ola ta nec vgainoyn. kai thelw ena allo firmware ektos toy mamisioy gia na mporw na rithimzw to bitsetting se dvd-rom. Εγώ πάντως δεν έχω τέτοιο πρόβλημα με την απόχρωση της βαφής του DVD. Όσο για τα firmware, για τα NEC κυκλοφορεί ότι θέλεις... :grin:
elamnte Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Poios milise gia apoxrwsi vafis re file. mallon den exeis katalavei giati lew. lew gia otan grafw ta dvd apo thn meria poy grafontai fenetai oti exoyn graftei me diaforetika dvdrw. diladi alloy fenetai poio entona grammeno kai allo poio axna. afto ennow.
nautilus7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δηλαδή όταν λες ότι είναι πιο αχνό σε ορισμένα σημεία, δεν σημαίνει ότι έχει διαφορά στην απόχρωση (διαφορετικός τόνος στο μωβ χρώμα);
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Re paides egw exw ena nec 3540a opws poloi apo edw mesa. afto to (oxi kai toso problima) einai oti sta perissotera dvd poy grafw otan ta dw apo katw fenetai oti exoyn graftei me diaforetiki tasi laizer diladi fenetai apo katw to dvd oti se kapoia simeia einai poio axno apo alla simeia. Εχει να κάνει με το firmware που δεν συμπαθεί τα συγκεκριμένα δισκάκια που χρησιμοποιείς-Δεν αναφέρεις αν έχεις δοκιμάσει να τα τεστάρεις με προγραμμα για λάθη-Το ότι παίζουν τώρα,ίσως είναι συμπτωματικό με την συσκευή αναπαραγωγής σου-Σε άλλου Home DVD player το πιό πιθανό είναι να μην λειτουργεί ,αν έχει χαλάσει εν μέρη η επίστρωση του δίσκου από laser ,λόγω firmware.-Σε κάθε περίπτωση αν χάλασε η επίστρωση του δίσκου,όπως περιγράφεις και καταλαβαίνω ,η αντοχή του στο χρόνο είναι σύντομη.
Stratos2004 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Ειναι δοκιμασμενο DVD-RW βρε παιδια το NEC ND 3540A.
geovard Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Προσωπικά μετά την εμπειρία με το Plextor PX-708A και τα 2 RMA του ' date='δεν ξαναπήρα Plextor και κόλλησα στα Liteon -Δεν είδα καμιά διαφορά σε εγραφές με ποιοτικά media ,αλλά το έχω "πειράξει" με ότι τελευταίο κυκλοφορεί στο Internet για να "πετάει" -Απλά για αρχάριους ,που δεν ξέρουν από πατσαρισμένα firmware ,write strategies κλπ ,το Plextor τα προσφέρει με utilities μαζί (και στα χρεώνει στην τιμή), και δεν ασχολείσαι άμα το θες για μέση χρήση ....αλλά όμως και δεν μπορείς και να το "βελτιώσεις" περαιτέρω άμα δεν βγεί νέο firmware για νέα media (κάτι όμως που γίνεται συχνότερα σε όλες τις υπόλοιπες φίρμες,και όχι από την plextor)[/quote'] Gary Kokkin καλά το είχα καταλάβει ότι ήσουν καχύποπτος γιά plextor αφού είχες πικρή πείρα.Όντως το μοντελο που είχες πάρει είχε κάποια προβλήματα αλλά καί ποιά εταιρεία δεν βγάζει κάποιο άστοχο' μοντέλο.Μην ξεχνάς ότι η plextor μπήκε στο χώρο των dvd burners σχετικά αργά.Σε πληροφορώ αν δεν το ξέρεις ότι με τα τελευταία μοντέλα πραγματικά είναι σε άλλο μήκος κύματος.'Οσο γιά τα firmware στο 716Α πού έχω φτάνουν αισίως στην έκδοση 1.08 δηλαδή κάπου 8 αναβαθμίσεις πολύ καλό νούμερο.
sa1901 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Εγώ πάντως έχω το 708Α εδώ και 1,5 περίπου χρόνο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε το έχω στείλει για RMA ποτέ. Το πήρα από Disk Impex τον Φεβρουάριο του 2004.
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Eπειδή εξακολουθώ να παρακολουθώ forum για Plextor ,επιμένω στο να έχω τις αμφιβολίες μου και για τα νέα μοντέλα -Μπορεί η μέτρια (σε σχέση με το παρελθόν των Japan drives) ποιότητα κατασκευής να καλύπτεται από την καλή εγγύηση εύκολα .....η ποιότητα εγγραφής (σε καλά media) που είναι το ζητούμενο,δεν έχει διαφορές,και είναι πια το ίδιο με τα τελευταία μοντέλα άλλων εταιριών ΝΕC,Liteon,Benq (με ή χωρίς τα "κόλπα" που κυκλοφορούν στο Internet ,ανάλογα τι θέλει κανείς....) -Γι αυτό πρότεινα σε όποιον έχει σε λειτουργία 2 μάρκες αντιγραφικών να ποστάρει τεστ, με ίδιο καλό δισκάκι.... -Οι μόνες διαφορές που υπάρχουν ,και αφορούν όλες τις μάρκες, είναι στις εγγραφές με "φθηνά" media,όπου υπάρχουν σημαντικές διαφορές, με μερικά ΝΕC να υπερέχουν (στα DVD-R) και από το κανονικό τους firmware, χωρίς να χρειάζεται να το ψάξεις ειδικά.....τα Liteon και Benq στα DVD+R το ίδιο....και εκεί το Plextor κάποιες φορές (ανάλογα το firmware και το drive), κρατά καλύτερη ισορροπία αφού "συμπαθεί" και τα δύο format (για καλές εγγραφές σε φθηνά media πάντα) Οποιος νομίζει ότι ακόμα αξίζει (με την πτώση των τιμών), να γράφει σε "φθηνά" media ,διαλέγει το ανάλογο DVD recorder για τον υπολογιστή του.
parsifal Δημοσ. 7 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2005 Παρακολούθησα με ενδιαφέρον το topic. Οποιος νομίζει ότι ακόμα αξίζει (με την πτώση των τιμών), να γράφει σε "φθηνά" media ,διαλέγει το ανάλογο DVD recorder για τον υπολογιστή του. Εδώ κρύβεται το ζουμί πιστεύω. Plextor, LiteOn, Pioneer, NEC, BenQ, όλα αξιοπρεπή drives, από τη στιγμή που σε καλής ποιότητας δισκάκια δουλεύουν απροβλημάτιστα. Αν τα τσιγκουνεύεστε για ένα καλό blank, με όποιο drive και να γράψετε σε Princo, Minco κλπ, σε έναν χρόνο θα είναι τίγκα στα PO errors. Προσωπικά, διάλεξα LiteOn για τους ίδιους λόγους με τον Gary_Kokkin. Για τη χαρά του ερασιτεχνισμού-tweaking με hacked firmwares, speedhackings, media code editing κλπ κλπ.
neced Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 -Γι αυτό πρότεινα σε όποιον έχει σε λειτουργία 2 μάρκες αντιγραφικών να ποστάρει τεστ' date=' με ίδιο καλό δισκάκι.... [/quote'] Πάντως, μόνο ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να λύσει κάθε αντιπαράθεση-απορία NEC vs. Plextor... Κι επειδή όπως και να 'χει είναι λίγο δύσκολο κάποιος να έχει και τα δύο (νομίζω πως αναφέρονται σε διαφορετικής "ιδεολογίας" χρήστες) από τη μεριά μου άρχισα να ψάχνω μεταξύ των γνωστών μου για κάποιον με Plextor. Ελπίζω να βρω! Gary_Kokkin μιας κι έθεσες την "πρόταση/πρόκληση" δεν θέτεις και τους "όρους"? Εννοώ, πχ: τεστ με CD-DVDspeed/Kprobe σε 13x ή 16x για Benchmark, 5x για Disk Quality, ίδιο προς εγγραφή project/iso, latest firmware, PC με ίδια running processes (πάνω-κάτω) και ίδιο Hardware Profile (όσο αυτό είναι εφικτό). Είναι σημαντικό να οριστούν αυτά για να μην υπάρξει περαιτέρω αμφιβολία αποτελεσμάτων...
Gary_Kokkin Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Πάντως, μόνο ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να λύσει κάθε αντιπαράθεση-απορία NEC vs. Plextor... Κι επειδή όπως και να 'χει είναι λίγο δύσκολο κάποιος να έχει και τα δύο (νομίζω πως αναφέρονται σε διαφορετικής "ιδεολογίας" χρήστες) από τη μεριά μου άρχισα να ψάχνω μεταξύ των γνωστών μου για κάποιον με Plextor. Ελπίζω να βρω!... Kάποιος ανάφερε ότι έχει και τα δύο drives,νομίζω...οπότε δεν υπάρχει "ιδεολογία", απλά προκατάληψη του ότι πληρώσεις παίρνεις... Gary_Kokkin[/b'] μιας κι έθεσες την "πρόταση/πρόκληση" δεν θέτεις και τους "όρους"? Εννοώ, πχ: τεστ με CD-DVDspeed/Kprobe σε 13x ή 16x για Benchmark, 5x για Disk Quality, ίδιο προς εγγραφή project/iso, latest firmware, PC με ίδια running processes (πάνω-κάτω) και ίδιο Hardware Profile (όσο αυτό είναι εφικτό). Είναι σημαντικό να οριστούν αυτά για να μην υπάρξει περαιτέρω αμφιβολία αποτελεσμάτων.... Eπειδή τόσο το όσο το Plextor ,όσο και το NEC δεν είναι συμβατά από ίδια κοινά προγράμματα check ,προτείνω την χρησιμοποίηση του DVDinfo pro. Kατά την εγγραφή και τσεκ , να είναι κλειστά τα περισσότερα προγράμματα που τρέχουν στα "κρυφά" ,ειδικά firewall και antivirus. Οσο αφορά τις ενδείξεις test του dvdinfo pro. (που ισχύουν και για όλα τα προγράμματα test) Ρύθμιση speed του test 4x (ή 5x άμα δεν το δέχεται το NEC) Μετά το test ,στ'αποτελέσματα για καλή εγγραφή πρέπει : PI Peak (max) <280 PIF peak(max) <30 PI total <30000 PIF Total <900 Η τέλεια εγγραφή είναι με PI max <10 με average <1 και PIF max <2 με average <0,05 και total PI errors <20000 και total PIF errors <200
nautilus7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Εγώ θα πρότεινα να κάνουμε την "κόντρα" που λέτε, αλλά χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιος να έχει και τις δύο μάρκες. Δηλαδή, όποιος έχει NEC να ποστάρει scans από NEC και όποιος έχει Plextor να ποστάρει scans από Plextor. Πάντα όμως με τους κανόνες που έθεσε ο Gary Kokkin. ( Gary νομίζω ότι PIF max εννοούσες 4 και όχι 30, έτσι; ) ;-)
polaki Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Εγω έχω και το Plextor το 12χ και το Nec 3520 (5 διαφορετικά σε 3 pc...) To NEC μου άρεσε τόσο πολύ που σε μια μαζική αγορά είχα επιλογή να πάρω 5 από οποιοδήποτε ήθελα. Δεν με χαλάει και το plextor, αλλά πιστευω δεν αξίζει τη διαφορά τιμής....
greeneye Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 ego pali tha po oti sto thema tou dvd-r DEN PAIZOUME. exo kaei apo polles markes sto parelthon kai kirios philips,sony. to PLEXTOR den to allazo pote kai oti korifaio exi bgei ine to 716A me firmware 1.08 Exei kai aristh antikatastash. Apisteyth antoxh sto xrono,apisteytes epidoseis. Oso kai na kanei ta aksizei.
neced Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 ...αλλά χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιος να έχει και τις δύο μάρκες. Φυσικά κι έτσι θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά αν τα δύο drives βρίσκονται στο ίδιο μηχάνημα πιστεύω ότι δεν θα μπορέσει κανείς να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα. Αλλά πάλι αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσο θέλει κάποιος να δεχτεί τα αποτελέσματα ως έχουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.