dioptra999 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Παιδια εχω το εξης προβλημα, αφου φόρτωσα απο το cd twn windows την εγκατάσταση για να κανω format και αφου τελείωσαν οι πρωτεσ διαδικασίες της εγκατάστασης μου ζήτησε το drive για να την κανει και μου έιχε αλλαξει τα γράμματα! Το D: ήταν ο μεγάλος σκληρός με το BAckup και το C: ήταν τα WINDOWS αλλα τωρα τα είδε ανάποδα, και η εγκατάση έγινε στο D: που τωρα ειναι το όνομα του δίσκου με τα WINDOWS... :wink: Tι παίζει γιατί φοβάμαι μην χάσω το BACKUP...?Τι μπορω να κανω εαν μπορω, για να αλλαξω τα γράμματα πάλι?
migel Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Καλησπέρα . Τα γράμματα αλλάζουν με δεξί κλίκ στο My Computer/Manage/Disk Management ( δεξί κλίκ στον σκληρό που θέλεις και Change Drive Letter and Paths ) . Aλλά έχω την εντύπωση οτι δεν αφήνει να αλλάξεις το γράμμα σκληρού στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows . Υ.Σ. Ελπίζω να βοήθησα , εάν και δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς , δηλαδή έκανες εγκατάσταση στο D και το BackUp που είχες δεν σβήστηκε ;
dioptra999 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 oxi den sbistike tipota aplws allksane ta grammata. Ontws den ginetai na allakseis to gramma pou einai egkatestimena ta windows! Euxaristw gia tim apantisi!
madsc Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Υπάρχει hack για να αλλαχτεί κ το γράμμα του systemdrive αλλά δεν προτείνεται σε καμία μα καμία περίπτωση. Ό κυριότερος λόγος είναι: Κατά την εγκατάσταση τους προγράμματα/drivers κοκ έχουν relative paths στο setup τους [ π.χ. %systemdrive%\Program Files\program\... ] όπου μετά την εγκατάσταση γυρνάνε σε absolute [π.χ. C:\Program Files\program\... ] Αρκετά κλειδιά αποθηκεύοντε σαν absolute στη registry, γράφοντε σε *.ini κοκ. Πληροφορίες όπως reset options/uninstall προγραμμάτων, εσωτερικές ρουτίνες του os ή των προγραμμάτων κτλ. Οπότε αν αλλαχτεί αυτό καταλαβαίνεις τι γίνεται μετά... Δυστυχώς αν θέλεις να το αλλάξεις αυτό ή μόνη καθολικά σωστή οδός είναι κ η πιο χρονοβόρα. Format ξανά από την αρχή. /sc
dioptra999 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δυστυχώς αν θέλεις να το αλλάξεις αυτό ή μόνη καθολικά σωστή οδός είναι κ η πιο χρονοβόρα. Format ξανά από την αρχή. Kai pws tha to allaksw sto format? Kai otan egine prospathisa alla den ta katafera!
madsc Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Κράτα back up κάπου τα data σου, σβήσε όλα τα partitions από τον hd κ φτιάξε εξ αρχής το boot partition στο μέγεθος που θες. Κάνεις format από το cd των WinXP κανονικά κ μόλις βγεις στα windows μετά το τέλος της εγκατάστασης, μέσα από το λειτουργικό κάνεις format κ το επόμενο partition. Αν το 2o partition το θες μόνο για τα data σου κ όχι για να κάνει boot os όρισε το ως extended. /sc
random Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 μου ζήτησε το drive για να την κανει και μου έιχε αλλαξει τα γράμματα! Το D: ήταν ο μεγάλος σκληρός με το BAckup και το C: ήταν τα WINDOWS αλλα τωρα τα είδε ανάποδα' date=' και η εγκατάση έγινε στο D: που τωρα ειναι το όνομα του δίσκου με τα WINDOWS... :wink: Tι παίζει γιατί φοβάμαι μην χάσω το BACKUP...?Τι μπορω να κανω εαν μπορω, για να αλλαξω τα γράμματα πάλι?[/quote'] αν αποφασισεις να ξαναεγκαταστησεις windows, απ οτι καταλαβα δεν εχεις 2 ΟΛΟΙΔΙΟΥΣ διδυμους δισκους. σημειωσε το μεγεθος τους για να ξερεις ποιον θελεις για c και ποιον d. και οταν στο text mode install σε ρωτησει που θελεις να βαλεις το λειτουργικο επελεξε με το μεγεθοs. και δεν χρειαζεται να επιλεξεις format this drive... ασε το "leave filesystem as is.." για να μη σου πειραξει τιποτα αν τυχον κανεις λαθος. ετσι κι αλλιως στον ενα εχεις τα μπακαπ, και στον αλλο τιποτα. μονο ζημια μπορει να σου κανει το φορματ, παρα καλό. η δραστικη λυση ειναι να αποσυνδεσεις προσωρινα το καλωδιο του Μπακαπ δισκου. αφηνεις πανω τον προορισμενο για C, και το boot cd, κι οταν τελειωσεις το install, ξανασυνδεεις.
dioptra999 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 η δραστικη λυση ειναι να αποσυνδεσεις προσωρινα το καλωδιο του Μπακαπ δισκου. αφηνεις πανω τον προορισμενο για C, και το boot cd, κι οταν τελειωσεις το install, ξανασυνδεεις. auto tha kanw euxaristw!
abakas7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Προσοχή πολύ στην αλλαγή των γραμμάτων των δίσκων! Ένας φίλος μου είχε εναλλάξει μεταξύ τους τα γράμματα του DVD και του DVD-Recorder και όταν πήγαινε να κάνει copy CD/DVD, το Nero δεν μπορούσε να διακρίνει ποιο είναι το Source drive και ποιο το Recorder.
dioptra999 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 ok man tha to checkarw to kserw oti einai sobaro! Alla kserei kaneis pws ginetai auto apo mono tou?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.