JohnnyB Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Παιδιά καλημέρα και καλό μήνα. Εδώ και καιρό έχω μία ιδέα την οποία ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αλλά συνεχώς το ανέβαλα για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Πρόσφατα όμως έπεσε το μάτι μου σε διάφορα παρατράγουδα εδώ στο forum σχετικά με αγορές μελών από διάφορα καταστήματα ηλεκτρονικά και μη, με αποτέλεσμα να αγανακτήσω κι εγώ και να σας προτείνω τα παρακάτω. Παρακαλώ δείτε το με ανοιχτό μυαλό μιας και εγώ πιστεύω ότι μπορεί να δουλέψει και να ωφεληθούμε όλοι. Ασχολούμαι πολύ καιρό με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από εποχή 80386 DX στα 40 MHz, με 4 MB RAM και 80 MB σκληρό. Πλέον ασχολούμαι επαγγελματικά με τον χώρο κάνοντας παράλληλα και το χόμπυ μου όντας ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο "Εγκαταστάσεις λογισμικού και hardware". Για να μην σας κουράζω με πολλές λεπτομέριες, αυτό που έιχα στο μυαλό μου με λίγα λόγια είναι να οργανώναμε μεταξύ μας μέσω της κοινότητας του insomnia ένα "κατάστημα" μόνο για εμάς. Εγώ έχω την δυνατότητα και τις γνωριμίες ώστε να προμηθεύομαστε ότι θέλει ο καθένας μας σε πολύ συμφέρουσες τιμές επίσημα και με εγγυήσεις. Δεν έχω σκοπό να βγάλω κανένα κέρδος από αυτή την ιστορία, αυτό γίνεται μόνο για εμάς και μόνο αν συμφωνήσετε και εσείς. Έχω σκεφτεί και τα επιμέρους αλλά να μην σας πήξω από τώρα με αυτά. Αν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και ενδιαφέρον τότε τα λέμε αναλυτικά. Ίσως κάποιος από τους mods να έκανε το post sticky (ή και announcement) ώστε να το διαβάσουν όσα περισσότερα μέλη γίνεται.
agent_smith Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 File mou i idea sou einai poly kali alla pistevw oti tha parei kairo na ginei kai na ylopiithei pantos egw euxomai olla na pane kalla kai na gineia auto to eshop ton melon tou insomnia kai an auto to katastima litourgei kala pistevw oti auto to site tha ginei polly pio dinato apo oti einai kai tha auksithoun poli ta meli tou.
MariaTs. Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μα γι'αυτό τον σκοπό δεν έχει δημιουργηθεί κι αυτό εδώ; :wink: :grin:
Dj_Grego Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Νομίζω πως μιλάει ο άνθρωπος για κανονικό e-shop και όχι για τη πώληση προιόντων του ενός μέλους προς το άλλο. Πολύ καλή η ιδέα σου φίλε και ελπίζω να υλοποιηθεί.
laptopmaniac Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Έχετε και βίσμα να μπει και στο skroutz....Καλή ιδέα βουρ!!!LoL :grin:
Panathachamp Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Αναφέρεσαι στο να κάνουμε μαζικές παραγγελίες ώστε να έχουμε καλύτερες τιμές,ή σε κάτι περισσότερο/πιο σύνθετο,γιατί δεν κατάλαβα :smile:
getsa Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 πολυ ωραίο στα λόγια Johnny αλλά δεν το βλέπω ανταγωνιστικό άρα και υλοποιήσιμο. εγώ εργαζόμαι σαν υπευθυνος πωλήσεων σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής άρα έχω πρόσβαση σε τιμοκαταλόγους εταιριών hardware+software και βλέπω ότι υπάρχουν ελληνικά eshops τα οποία πουλάνε λιανική σε τιμές σχεδόν χονδρικής. Μερικές φορές φθηνότερα απ' ότι αγοράζουμε εμείς. Το να ασχοληθεί κάποιος (μάλλον εσύ) για να φτιάξει ένα eshop για περιορισμένο αριθμό πελατών-μελών ενός site ίσως δεν έχει τις πωλήσεις που χρειάζεται έτσι ώστε να έχει αντίστοιχα ανταγωνιστικές τιμές με τους άλλους. Πόσο μάλλον τώρα που ο 'skroutz' είναι αμείλικτος... Η άποψή μου να ληφθεί μόσο ως καλοπροαίρετη
firewalker Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Πιστεύω ότι με το που θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, μετά από κανα δύο μήνες θα αρχίσουν τα "δαγκώματα". Γιατί πάντα θα υπάρχουν ανικανοποίητοι πελάτες - χρήστες, και θα βλέπουμε στο φόρουμ θέματα με τίτλο το Insomnia μου πούλησε μάπα μητρική κ.τ.λ. Πιστεύω ότι με τις ομαδικές παραγγελίες θα μπορούσε να γίνει κάτι. Ίσως κάτι τέτοιο έχεις στο μυαλό σου.
pronik Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 ΤΑ Ε-shop Kai ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟ Η ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ Η ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ (Χ) ΑΤΟΜΑ, (Χ-1) ΡΙΓΜΕΝΟΙ . ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ , ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ, Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.. Think About It.. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ..
redxaris Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 ΤΑ Ε-shop Kai ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟ Η ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ Η ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ (Χ) ΑΤΟΜΑ' date=' (Χ-1) ΡΙΓΜΕΝΟΙ . ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ , ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ, Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.. Think About It..ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ..[/quote'] καλα ειναι αυτα που λες αμα τα εγραφες και με μικρα θα ηταν ολα οκ! οταν γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις !!!
JohnnyB Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 πολυ ωραίο στα λόγια Johnny αλλά δεν το βλέπω ανταγωνιστικό άρα και υλοποιήσιμο.εγώ εργαζόμαι σαν υπευθυνος πωλήσεων σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής άρα έχω πρόσβαση σε τιμοκαταλόγους εταιριών hardware+software και βλέπω ότι υπάρχουν ελληνικά eshops τα οποία πουλάνε λιανική σε τιμές σχεδόν χονδρικής. Μερικές φορές φθηνότερα απ' ότι αγοράζουμε εμείς. Εν μέρει έχεις δίκιο getsa. Έχω και εγώ πρόσβαση σε τιμοκαταλόγους χονδρικής και όντως ισχύει αυτό που λες αλλά σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως πχ οι σκληροί δίσκοι. Υπάρχουν όμως και αρκετά προϊόντα όπου οι διαφορές τιμής είναι σχετικά ή και αρκετά μεγάλες. Σε αυτό φαντάζομαι θα συμφωνήσεις. Και μια που βλέπω ότι είσαι και στη Σύρο (όπου έχω ζήσει για 7 χρόνια... μη σου πω ότι γνωριζόμαστε ) έχουμε και ένα επιπλέον ποσοστό έκπτωσης, αυτό του ΦΠΑ μιας και η δική μου έδρα είναι στην Πάρο. Τώρα όσον αφορά σε αυτά που είπαν τα άλλα παιδιά, τίποτα δεν απορρίπτεται. Θα μπορούσε να είναι ένα στημένο e-shop ή μία νέα κατηγορία στο forum. Θα μπορούσε να είναι για μεμονωμένες παραγγελίες, για μαζικές ή και τα δύο. Ότι θέλουμε κάνουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να δούμε αντιδράσεις από τα μέλη, καθώς και ιδέες ή απόψεις που μπορεί να βγουν σε αυτό το thread.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.