De@th L0rd Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Έχω το εξής πρόβλημα.Αγόρασα μια motherboard πριν ένα χρόνο περίπου,ωσπου ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσω καποια προγράμματα h/w monitoring.Τα προγράμματα καθώς και το BIOS της μητρικής μου έδειξαν οτι δεν εχει αισθήτήρες για monitor!Γιατί ούτε στο ΒΙΟs εχει πουθενά ένδειξη θερμοκρασίας στροφες κτλ.Κάτα τα αλλα,η Μητρική είναι σταθερότατη και ταχύτατη,ειναι η 9PJL3 της chaintech.Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βλέπω την θερμοκρασία τουλάχιστον της CPU?Γιάτι την μητρική δεν θέλω να την αλλάξω.
billpeppas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Κοίταξε μια πάνω στην μητρική για τσιπάκι μεσσαίου μεγέθους που να γράφει Winbond. [ Wxxx code usually ] Αν έχει τέτοιο chip, τότε έχει hardware monitoring.
georgeadams Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δοκίμασε το Speedfan που ψάχνει και βρίσκει από μόνο του τι sensor chip έχει η motherboard για να σου δείξει θερμοκρασίες, ταχύτητες ανεμιστήρων και βολτ...
De@th L0rd Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Dokimasa to Speedfan htan apo ta prwta pou dokimasa.Tipota!Meta dokimasa to Motherboard monitor.Epishs tipota!Kai ta dyo htan oi pio prosfates ekdoseis!Thn mhtrikh 8a thn koita3w gia to WINBOND.Kai ta dyo programmata leitourgoun teleia ston forhto mou kai ston f8hno ypologisth pou exw kanei me mia mobo twn 50 euro.Se periptwsh pou h mobo exei to winbond epanw kai ta progs opws kai to bios den deixnoun tipota ti na kanw?An den exei ka8olou WINBOND sensor epanw pali ti kanw?
De@th L0rd Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Den exei to WInbond epanw ti na kanw?
georgeadams Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δυστυχώς, δεν βλέπω να μπορείς να κάνεις κάτι... Έριξα κι εγώ μια ματιά στη φωτογραφία της μητρικής σου στο site της chaintech και στο Manual και δεν βλέπω να μπορείς να κάνεις κάτι... Μπορείς βέβαια να πάρεις κάποιο panel (πχ CoolerMaster Aerogate 2) αλλά με αυτό θα μετράς τη θερμοκρασία δίπλα από τον επεξεργαστή (εκεί που θα ακουμπάει ο αισθητήρας του) και όχι μέσα στον επεξεργαστή...
billpeppas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Επειδή "you never know" τρέξε μια το PC Wizard 2005 ( http://www.cpuid.com ) μήπως έχει κάποιο παλιότερο monitoring chip εκτός Winbond. Αν έχει κάποιο, θα στο αναφέρει στο Motherboard Info ως Monitoring Chipset. Αν όχι, μόνο η λύση panel σου μένει ( σαν αυτό που σου προτείνει ο georgeadams )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.