neced Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 8x -R και τα δύο. Δοκιμή με ND3520 (σε USB2.0). MID's: TY: TYG02 (Ceramic Coat & Gold) Maxell: MXL RG03 (Gold-Green) Στα 8x το MXL RG03 είναι ελαφρώς καλύτερο από το TYG02. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι το μεν TYG02 γράφεται μόνο μέχρι 12x και με εμφανή διαφορά στην ποιότητα εγγραφής, ενώ το MXL RG03 γράφεται μέχρι 16x και με την ίδια ακριβώς ποιότητα!!! Ως προς την τιμή, πριν κανά μήνα κόστιζαν 0.357Ε το TYG02 (DiskImpex 100τμ) και 0.47Ε το MXL RG03 (Δεν ξέρω από που). Έχει βγαλει κανείς άλλος παρόμοια αποτελέσματα? Τα δουλέυει κάποιος καιρό για να μου πει αν έχει συναντήσει κανένα πρόβλημα?
Gary_Kokkin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Eίναι γνωστό (άμα ψάξεις... ) ότι η Μaxell είναι πρωτοπόρος στα DVD-R media ενώ η ΤY στα DVD+R . Η σύγκριση που κάνεις όμως,δεν είναι τόσο έγκυρη ,διότι τα χύμα TY της diskimpex έχουν αποκλίσεις ποιότητας -Δοκίμασε με αντίστοιχο επώνυμο ΤΥ δισκάκι όπως Τhat's στην oνομαστική ταχύτητα ,διότι η ποιότητα σε μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής έχουν να κάνουν με το firmware του drive σου... Τέλος ποσταρε μας scan με το CDspeed να δούμε τιμές λαθών...
neced Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Τα scans που έχω παραθέσει είναι από τα Gold -R TYG02 8x τα οποία έχουν ακριβώς ίδια αποτελέσματα με τα That's -R TYG02 8x (Ceramic Coat). Πόσταρα τα gold γιατί ήταν πιό πρόχειρα στο pc από το οποίο άνοιξα το topic. Για λόγους πληρότητας θα παραθέσω με την πρώτη ευκαιρία και τα αντίστοιχα των That's. Το firmware του drive εμφανίζεται στο όνομα του αρχείου και είναι το 1.U9. Όσο για την πρωτοπορία της Maxell στα -R, είναι η πρώτη φορά που το διαβάζω. Έχει ξαναναφερθεί εδώ στο Insmonia?
nautilus7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Όπως λέει και ο Gary πόσταρε scans με το CD DVD speed (disc quality), για να δούμε την πραγματική διαφορά στην ποιότητα. Το firmware που χρησιμοποιείς είναι πολύ παλιό. Το τελευταίο που έχει βγεί είναι το 2.U1 από τους Liggy & Dee και βασίζεται στο τελευταίο επίσημο από την Νec, το 3.05, το οποίο προσθέτει την δυνατότητα στο recorder σου να κάνει και PIE/PIF test.
neced Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Είναι τόσο παλιό όσο και ο χρόνος να ασχοληθώ με το update του recorder μου . Το παρατήρησα πριν από λίγο και κατέβασα το 2.U1. Θα το βάλω και θα ποστάρω μόλις μπορέσω καινούρια results.
Gary_Kokkin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Τα scans που έχω παραθέσει είναι από τα Gold -R TYG02 8x τα οποία έχουν ακριβώς ίδια αποτελέσματα με τα That's -R TYG02 8x (Ceramic Coat). Πόσταρα τα gold γιατί ήταν πιό πρόχειρα στο pc από το οποίο άνοιξα το topic. Για λόγους πληρότητας θα παραθέσω με την πρώτη ευκαιρία και τα αντίστοιχα των That's. Το firmware του drive εμφανίζεται στο όνομα του αρχείου και είναι το 1.U9. Όσο για την πρωτοπορία της Maxell στα -R' date=' είναι η πρώτη φορά που το διαβάζω. Έχει ξαναναφερθεί εδώ στο Insmonia?[/quote'] Tα Τhat's ceramic coat είναι σε retail συσκευασία? ή αυτά τα Τhat's χύμα που πουλά η Disκimpex ? Οσο αφορά για τα Maxell -R εαν είναι "καλύτερα" από ΤΥ (πρόχειρα βρήκα αυτό ... http://club.cdfreaks.com/showpost.php?p=683372&postcount=86
neced Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Tα Τhat's ceramic coat είναι σε retail συσκευασία? ή αυτά τα Τhat's χύμα που πουλά η Disκimpex ? Αυτά είναι. Οσο αφορά για τα Maxell -R εαν είναι "καλύτερα" από ΤΥ (πρόχειρα βρήκα αυτό ... http://club.cdfreaks.com/showpost.php?p=683372&postcount=86 Ωραίο post. Φαίνεται να ξέρει τι λέει ο τύπος. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά με το 2.U1 Firmware. Σε σημείο που δεν ξέρω ποιές μετρήσεις να πιστέψω και αν θα πρέπει να γυρίσω στο προηγούμενο firmware. Μου φαίνεται λίγο περίεργη η τόση μεγάλη διαφορά στο scan. http://briefcase.pathfinder.gr/contents/neced/35763
neced Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Έχετε "δημιουργήσει δίσκο δεδομένων" με το cd speed? Το έχω προσπαθήσει αρκετές φορές με 5-6 διαφορετικά media και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: να μου καίει τα dvd και να εμφανίζει ένα "Parameter Value Invalid" στο 1 δευτερόλεπτο. Καμιά πρόταση?
nautilus7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Λοιπόν... 1) Όταν κάνεις PIE/PIF test θα πρέπει να σκανάρεις σε 5x ταχύτητα, αλλιώς τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστα. 2)Άλλαξε το average scanning interval από 8 ECC σε 1 ECC. Όδηγίες θα βρεiς στο έγγραφο που είχε μέσα το firmware. Έτσι θα πάρεις πιο ακριβή αποτελέσματα. 3) Τα tranfer rate test τα έκανες στο NEC; Αν ναι, επέλεξε μικρότερη ταχύτητα ανάγνωσης, δηλαδή 13x, γιατί ως γνωστόν τα NEC και ιδίως το 3520 είναι πολύ κακά διαβαστήρια.
Gary_Kokkin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Ωραίο post. Φαίνεται να ξέρει τι λέει ο τύπος. Eννοείται ότι "μιλάει" πάντα για Maxell DVD-R που λένε "made in japan" στην συσκευασία.
neced Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Λοιπόν...1) Όταν κάνεις PIE/PIF test θα πρέπει να σκανάρεις σε 5x ταχύτητα' date=' αλλιώς τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστα.[/quote'] Στο cdfreaks απ'ό,τι είδα πάντως τα δοκιμάζουν στα 16x. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το νόημα? Να δούμε την απόδοσή τους στο μέγιστο του drive? Αν βρω χρόνο θα το κάνω και στα 5x για να δω τη διαφορά. 2)Άλλαξε το average scanning interval από 8 ECC σε 1 ECC. Όδηγίες θα βρεiς στο έγγραφο που είχε μέσα το firmware. Έτσι θα πάρεις πιο ακριβή αποτελέσματα. Ήθελα από χθες να το κάνω για να δω και τη διαφορά από τα 8 ECC. 3) Τα tranfer rate test τα έκανες στο NEC; Αν ναι' date=' επέλεξε μικρότερη ταχύτητα ανάγνωσης, δηλαδή 13x, γιατί ως γνωστόν τα NEC και ιδίως το 3520 είναι πολύ κακά διαβαστήρια.[/quote'] Ναι. Αλλά δεν νομίζω να έχει νόημα να αλλάξω την ταχύτητα διότι έτσι κι αλλιώς δεν πιάνει 16x καθαρή. Βία 12,8x. Λες να φταίει ότι είναι σε USB 2.0? Το μοναδικό ισως συμπέρασμα που μπορεί να βγει από τις μετρήσεις αυτές είναι ότι αφού τα TY επικρατούν έναντι των Maxell με το 2.U1 firmware ενώ το αντίστροφο ισχύει με το 1.U9 firmware δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει ακριβής μέτρηση της ποιότητας των γραμμένων media σε "όλα τα επίπεδα". Ξέρετε αν το 3540 έχει pie/pif test? Υπάρχει ένα ολοκαίνουριο στη δουλειά (απορώ γιατί το πήραν, αλλά τέ'ςπά'...) και μάλλον ήρθε η ώρα του να το λιώσω (ή καλύτερα αξιοποιήσω) λιγάκι ... :twisted: (αν δεν με κράξει ο συνάδελφος που το έχει...)
neced Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Είναι εύκολο σε κάποιον να μου δώσει απευθείας link με ΤΥ tests εδώ στο insomnia? θέλω να είναι από ελληνικές παρτίδες drives και media (μήπως κι έχει κάποια σημασία). Θυμάμαι nautilus7 ότι είχες ποστάρει κάτι tests σε κάποια φάση, τα έχεις πρόχειρα?...
nautilus7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Το Nec 3540 κάνει PIE/PIF test. Μερικά ΤΥ +R YUDEN000 T02 no logo γραμμένα σε 8x (εκτός από το τελευταίο που είναι σε 16x) με το Nec 3500 (1ο και 2ο) και το 3540 (3ο και 4ο).
nautilus7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Στο cdfreaks απ'ό,τι είδα πάντως τα δοκιμάζουν στα 16x. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το νόημα? Να δούμε την απόδοσή τους στο μέγιστο του drive? Αν βρω χρόνο θα το κάνω και στα 5x για να δω τη διαφορά. Δε νομίζω... Η πλειοψηφία σκανάρει σε 5x. Ναι. Αλλά δεν νομίζω να έχει νόημα να αλλάξω την ταχύτητα διότι έτσι κι αλλιώς δεν πιάνει 16x καθαρή. Βία 12' date='8x. Λες να φταίει ότι είναι σε USB 2.0?[/quote'] Αν το βάλεις να διαβάζει σε 13x τότε ξεκινάει από πιο χαμηλή ταχύτητα απ' ότι όταν διαβάζει σε 16x. Δεν πιάνει πάνω από 12,8x επειδή όπως σου είπα το Nec 3520 είναι πολύ κακό διαβαστήρι. Επομένως αν ένα δισκάκι το διαβάζει κανονικά σε 13x, δηλαδή η καμπύλη είναι ομαλή, τότε το δισκάκι θεωρείται ΟΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.