Προς το περιεχόμενο

Δικαιωματα του καθε Site..

lazaross

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

allo ti leei ap`eksw kai allo ti exei mesa omws etsi?? mesa einai oikos antoxis stin kyrioleksia opoianou i sindesi antexei na katebasei´...efoson oi kyrioi moderator to kseroun auto as kanoun kai ena delete to site..auto simainei na eisai nomos kai taksi..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μα δινει δωρεαν cds! εχει παρει τα δικαιωματα; δεν πιστευω.. πειρατια λεγεται αυτο.

και ενταξει εδω ελλαδα κοιμουνται ακομα.. μονο εναν Kotso και ενα wingr κλεισανε.. τοσα αλλα εκατονταδες παρανομα sites γιατι δεν τα κλεινουνε; ποσο μαλλον forums..

αλλα οπως λεει και η παροιμια : των φρονιμω τα παιδια, πριν πεινασουν μαγειρευουν.. ( για καλο το λεω. ) πιστευω πως καλα κανει ο admin και βαζει αυτους τους ΟΠΧ για καλο και για κακο.

απλα ανοιξα το θεμα για να μαθω αν παρακολουθουνται τα forums απο καποιους ή οχι, και εμεις ξεφυγαμε..

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, μια τελική απάντηση για να λήξει κι αυτό το 'εκ του μηδενός' θέμα γιατί αρχίζουμε να λέμε πράγματα που ή είναι κωμικοτραγικά ή παντελώς εκτός πραγματικότητας:

• 1.

Αυτά τα περί «δημοκρατίας» που αναμασούνται' date=' δεν ξέρω που τα βρήκαν μερικοί. «Δημοκρατία» στο σπίτι του άλλου; Με ξένο κώλο π**στης δηλαδή;[/quote']
    επ, εδω διαφωνω! δημοκρατια ειναι δημοκρατια, οπου και να βρισκομαστε! εσυ οταν πας σε σπιτια των φιλων σου, κανεις οτι θελουν;
    Να διαφωνείς όσο θέλεις, δικαίωμά σου. Αλλά να σέβεσαι τους κανόνες που βάζει ο οικοδεσπότης. Όταν πάω στα σπίτια φίλων μου και μου λένε "μην φωνάζεις, κοιμάται το παιδί μου" απλά δεν θα φωνάξω, πάει τελείωσε. Αν δεν μου αρέσει, σηκώνομαι και φεύγω, πάω στο σπίτι μου και φωνάζω όσο θέλω. Άρα ναι, όταν πάω στα σπίτα φίλων μου, κινούμαι εντός των πλαισίων που μου θέτουν. Γιατί Δημοκρατία δεν είναι να κάνω ό,τι γουστάρω. Δημοκρατία είναι να κάνω ό,τι γουστάρω αν δεν ενοχλεί και τον οικοδεσπότη.
    Να το πω κι αλλιώς (με τα λόγια φίλου συν-moderator - μην ανησυχείς bandito, δεν θα πω τ' όνομά σου):
    Ερώτηση: "Στο σπίτι του φίλου μου του Γιάννη όταν τρώω ρεύομαι και δεν μου λέει κανείς τίποτα. Στο δικό σου σπίτι φίλε Πελοπίδα γιατι δεν με αφήνεις να ρεύομαι;"
    Απάντηση: "Να σηκωθείς να πας στο σπίτι του Γιάννη και χ*σε και στις καρέκλες αν γουστάρεις."

• 2. Αν διαπιστωθεί διακίνηση παράνομου υλικού μέσω κάποιου site, υπεύθυνος είναι τόσο ο ιδιοκτήτης του site (που επιτρέπει την διακίνηση) όσο και το μέλος που βάζει παράνομα links. Αν ζητηθεί αρμοδίως στον administrator να δοθεί η ΙΡ συγκεκριμένου μέλους, θα δοθεί. Υποχρεωτικό είναι. Δεν θα πάει ο administrator φυλακή για κανέναν.

• 3. Επαναλαμβάνω για πολλοστή πλην τελευταία φορά ότι δεν δίνουμε δεκάρα για το τι κάνουν άλλα sites/fora κλπ. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, εδώ εμείς έτσι λειτουργούμε, έχουμε κανόνες και είναι αυτοί που είναι. Οι κανόνες είναι γνωστοί σε όλους, όποιος θέλει να είναι μέλος θεωρείται ότι τους αποδέχεται και that's it. Πεδίο διαπραγμάτευσης για τους κανόνες δεν υφίσταται. Για τους νομικούς, είναι ένα είδος «σύμβασης προσχώρησης».
      Να το καταλάβουμε μια και καλή; Ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει. Δηλαδή: Αν με πιάσουν να περνάω με κόκκινο, δεν μπορώ να πω σαν δικαιολογία "μα τόσοι και τόσοι περνάνε με κόκκινο, εμένα πιάνετε μόνο;" Είναι ηλίθιο επιχείρημα και δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

• 4. Επειδή ακούγονται άναρθρες κραυγές περί DiVX και περί υποτίτλων, ας το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό (αν και τα'χουμε πει στο παρελθόν, δεν βαριέσαι, μ' αρέσει να τα ξαναλέω):

• α. DiVX: Ρε μανία με τα DiVX και τα mp3. Ακούστε μπας και καταλάβετε. Γενικός κανόνας: Δεν είναι το μέσο παράνομο αλλά ο τρόπος χρήσης του μέσου.
        Δηλαδή, το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό δεν είναι παράνομο. Είναι παράνομο όμως να τρέχω με το αυτοκίνητο μου με 100 χλμ/ώρα σε περιοχή που το όριο είναι 50 χλμ/ώρα. Είναι παράνομο να σκοτώνω κόσμο με το αυτοκίνητό μου.
        Αναλογικά: το DiVX ως κωδικοποίηση βίντεο δεν είναι φυσικά παράνομο (αν είναι δυνατόν!), ούτε το mp3 είναι παράνομο ως αλγόριθμος συμπίεσης ήχου. Είναι όμως παράνομο να διακινούνται ταινίες και τραγούδια - είτε αυτά είναι συμπιεσμένα σε DiVX/mp3 είτε σε MPEG-1 είτε σε wav είτε σε ogg.

• β. Υπότιτλοι: Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα DVD από το εξωτερικό (όπως έχω κάθε δικαίωμα) το οποίο όμως, για κακή μου τύχη, δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους. Ναι αλλά εγώ έχω την κοπέλα μου η οποία είναι σκράπας στα αγγλικά, μόνο ελληνικά και βοϊδίσια μιλάει. Θέλω λοιπόν υπότιτλους στα ελληνικά (ή στα βοϊδίσια αλλά αυτά είναι δυσεύρετα). Τι το πιο απλό από το να έρθω στην Insomnia, να κατεβάσω τους υπότιτλους που έφτιαξε κάποιο μέλος και να τους προσθέσω (με κάποιο τεχνικό τρόπο) στο DVD που νόμιμα αγόρασα. Πού έγκειται η παρανομία εδώ;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

• 5. Αναφέρθηκαν ως παράδειγμα κάποια sites που έχουν και 'δήλωση αποποίησης ευθύνης' στην πρώτη-πρώτη σελίδα (τα περίφημα disclaimers) και μέσα στο site μοιράζουν παράνομα mp3 ή cd. Κάκιστο παράδειγμα.
      Αυτά είναι πάρα πολύ ωραία για την αμερικάνικη νομοθεσία αλλά δεν ισχύουν στην Ελλάδα. Δεν μπορώ εγώ δηλαδή να βάλω 'δήλωση αποποίησης ευθύνης' και μέσα να μοιράζω mp3, ταινίες, χασίσι ή ό,τι άλλο θέλω. Απλά δεν ισχύει, μην το λέτε, θα γελάει όποιος το διαβάσει.

Αυτά και νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα, το θέμα ξέφυγε. Βέβαια οι περισσότερες απορίες που εκφράστηκαν εδώ, θα μπορούσαν να είχαν εκφραστεί με Προσωπικό Μήνυμα (pm) - αλλά δεν θα γινόταν τζερτζελές έτσι ε;

Έτσι, για να κλείσω το όλο ζήτημα, πραγματικά αναρωτιέμαι, όπως πολύ ωραία είπε και ο andyzzle, γιατί μερικοί ανασκαλεύετε τα συγκεκριμένα θέματα και τι επιδιώκετε με αυτό - πάντως συγχαρητήρια, άξιος ο μισθός σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...