siable3 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Πριν από ένα μήνα αγόρασα ένα καινούριο σύστημα (δυστυχώς από το Πλαίσιο) και επέλεξα σαν Motherboard την ASUS A8N-SLI Delux. Οχι, δεν είχα ούτε έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω ποτέ την SLI δυνατότητα. Θα μου πεις γιατί διάλεξες αυτή τη mobo?..........................Δεν υπάρχει απάντηση..... Μέχρι προχθές όλα πήγαιναν καλά όταν ξαφνικά ένας ενοχλητικός θόρυβος άρχισε να ακούγεται από το ανεμιστηράκι του chipset. Το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι είχα παρατηρήσει ότι δούλευε σε πολύ υψηλές στροφές και έκανε πολύ φασαρία (άλλα όχι κάτι παράξενο, απλά ήταν δυνατός ο θόρυβος). Είπα εντάξει έτσι θα δουλεύει..... Μπαίνω σε διάφορα forum του εξωτερικού και βλέπω οτι κ άλλοι είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το έλυσαν όμως παίρνοντας ένα τηλέφωνο στην Asus όπου και τους ήρθε καινούριο fan σε 2 μέρες!!! Στέλνω και εγώ ένα mail στο online service της asus και μέσα σε 20 λεπτά μου απαντάει ένας πολύ εξυπηρετικός Κινέζος όπου μου έλεγε οτι το πρόβλημα αυτό έχει παρατηρηθεί είναι ελαττωματικό από την κατασκευή του κτλ κτλ. Μέσα στα πολλά μου είπε να μιλήσω με τον προμηθευτή της mobo μου καθώς αυτός δεν μπορούσε να με βοηθήσει αφού ήμουν εκτός Αμερικής, Κίνας, Ταϊβάν κτλ... Παίρνω κ εγώ ο κακομοίρης τηλέφωνο κ μου λένε οτι πρέπει να το φέρεις εδώ να το ελέγξουμε πρώτα και θα πάρει μέρες και διάφορα τέτοια. Το άλλο πρόβλημα που μου είπε ο αντιπρόσωπος της asus είναι οτι το καινούριο fan είναι 5mm μεγαλύτερο κ άρα δεν θα χωράει μέσα στην παλιά ψύκτρα (όπως ήταν δηλαδή). Για να μη κουράζω άλλο απλά έστειλα μήπως κάποιος άλλος έχει το ίδιο motherboard και τον βοηθήσω ή μήπως κανένας έλυσε το πρόβλημά του με διαφορετικό τρόπο.... Ρε παιδιά συγνώμη κιόλας αλλάξτε με κατηγορία γιατί το έγραψα εδώ από λάθος κ δεν μπορώ να το αλλάξω....
RoadHog Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Στην δικιά μου (απλή A8N-SLI) κάηκε τελείως το fan. Δούλευε και σε εμενα σε πολύ υψηλές στροφές κάνοντας θόρυβο. Θα το πάω απο Δευτέρα στο Πλαίσιο για να το αλλάξουν, αλλά σκέφτομαι και την λύση μιας παθητικής ψύκτρας της Zalman. Σε ένα άλλο φόρουμ λέγανε οτι είχε πολύ καλά αποτελέσματα και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή (~5 ευρώ).
HamerZ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δεν δοκιμάζεις να βάλεις ένα άλλο μόνος σου; Με τις οδηγίες εγκατάστασης κτλ που έχουν πχ της Zalman, δεν θα έχεις πρόβλημα.
siable3 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Ο Κινέζος μου πρότινε την Zalman ZM-NB47J Northbridge Cooler static fan. Δεν ξέρω αν εννοείς αυτή. Δεν έχω χρόνο να ψάξω βασικά επειδή την Τρίτη φεύγω εξωτερικό αλλιώς κάτι θα έβρισκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.