lazaross Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 ok θα το δω. το κεντρικο ηχειο το εχω πανω στο subwoofer. επισης μπερδεψα το αριστερο με το δεξι πισω ηχειο.. δεν πιστευω να υπαρχει καποιο προβλημα, εφοσον τις ταινιες τις βλεπω σε 2.1 mode, ωστε να εχω ηχο απ' ολα τα ηχεια.. EDIT επειδη εχει πολλες ρυθμισεις μπορει καποιος να μου πει τις καλυτερες για τα ηχεια μου και καρτα ηχου;
Ailuros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Eπίσης αξιόλογη λύση είναι το zoom player. Μόνο που γίνεται λίγο πολύπλοκο στις προχωρημένες ρυθμίσεις.
billpeppas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 lazaross: Τα ηχεία βάλε τα στον ενισχυτή στα σωστά κανάλια. Δεν πιστεύω να θες να βλέπεις ταινία, στην οποία ο ηθοποιός πετάει ένα κέρμα από τα αριστερά πρός τα δεξιά, και να ακούς τον ήχο σαν να το ρίχνει από τα δεξιά στα αριστερά
lazaross Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Κοιτα, αυτο με τα ηχεια και το subwoofer τοποθετουνται στην τελικη με σημειο αναφορας ποιον; εμενα που καθομαι στον υπολογιστη; την αδερφη μου που καθεται στον καναπε 4 μετρα δεξια μου ή τους γονεις μου που καθονται στον αντιστοιχο καναπε αριστερα μου; ειναι αντικειμενικο.. δεν βλεπω μονο εγω ταινιες, αλλα και οταν τις βλεπω πηγαινω και εγω σε καναπε και δεν καθομαι μπροστα στον υπολογιστη.. ( τα βλεπω στην τηλεοραση.. ) τα ηχεια εκει που μπηκαν ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξουν θεση. τι εννοεις να αλλαξω τα καναλια; τα βυσματα; πρεπει να μην γινεται γιατι το καθε ηχεια μπαινει σε μονο ενα βυσμα του subwoofer.αλλα και παλι και τα 2 πισω ηχεια ειναι αριστερα του subwoofer. wait να κανω και μια εικονα..
lazaross Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 προχειρα την εκανα .. λοιπον. η τηλεοραση κοιταει σε εμενα. δλδ αν γυρισω το κεφαλι μου κατα 90 μοιρες θα κοιταω την τηλεοραση. το subwoofer ειναι κατω απο την τηλεοραση και κοιταει σε εμενα διαγωνια. το κεντρικο ηχειο ειναι ακριβως πανω στο subwoofer. τα μπροστινα ηχεια ειναι αριστερα και δεξια της τηλεορασης πανω απο το subwoofer περιπου 1m. τα πισω ηχεια βρισκονται λιγο πιο πανω, περιπου εναμιση μετρο απο εκει που καθομαι και 2 μετρα απο το subwoofer. τωρα οταν λεει αριστερα και δεξια, εννοει ως προς το subwoofer ή ως προς κατι αλλο; * στην ουσια κανενα ηχειο δεν ειναι μπροστα απο το subwoofer. τα δυο μπροστινα ειναι παραλληλα περιπου με το sub και το δεξιο μπροστινο ειναι πανω απο το subwoofer ακριβως.. το κεντρικο ειναι πανω στο subwoofer. η εικονα δεν ειναι και τοσο καλη.. * ** οπως ειπα και πριν τα DVD τα βλεπω σε 2.1 mode, οποτε δεν εχει αριστερα και δεξια.. **
zavlakas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Πολυ μπερδεμενα τα εχεις... Θα πρεπει να κανεις μια γενικοτερη αλλαγη στην διαρυθμιση του χωρου, αν θες να εχεις μια σωστη ακουστικη αντιληψη του ηχου surround... Αν αυτο δεν γινεται, καλυτερα να επιλεξεις μια διαταξη 2.1... ...θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα, απο την τωρινη διαταξη...
lazaross Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 μα και τωρα εχω πααρα πολυ καλα αποτελεσματα. ακουγεται σε ολη την πολυκατοικια!! μενω 5ο οροφο και ακουγεται μεχρι και το ισογειο!! τι καλυτερο θα μπορουσε να υπαρξει;;
zavlakas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δεν εννοω να ακουγεται δυνατα, αλλα να ακουγεται σωστα... ...κι ετσι οπως το εχεις τοποθετημενο δεν ακους σωστα...
lazaross Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 τι εννοεις να ακουγεται σωστα; μονο εγω που καθομαι στην καρεκλα; γιατι αν τα τοποθετησω ετσι οπως λετε δεν θα ακουγονται σωστα σε αυτους που βρισκονται στην κουζινα ή στην βεραντα..
billpeppas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 μα και τωρα εχω πααρα πολυ καλα αποτελεσματα. ακουγεται σε ολη την πολυκατοικια!! μενω 5ο οροφο και ακουγεται μεχρι και το ισογειο!! τι καλυτερο θα μπορουσε να υπαρξει;; H ένταση / διασπορά του ήχου δεν έχει καμία σχέση με την απόλαυση μιας ταινίας / ενός game μέσω καλού ήχου και σωστής τοποθέτησης. Η διάταξη που έχεις κάνει...really messed up. Πρώτη φορά βλέπω κάποιον με τέτοια διάταξη...σε στύλ...χμ...αυτό...ρίξτω εκεί μωρέ καλά είναι... [ φιλικά πάντα, χωρίς παρεξήγηση έτσι ? αν το πάρεις σαν "μπιχτή" συγγνώμη από τώρα, αλλά δεν είναι πρόθεσή μου, ούτε το εννόησα έτσι ] Θα δω το βραδάκυ με την ησυχία μου τον χώρο σου κλπ και θα σου προτείνω κάποιες λύσεις.
lazaross Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 με το Monitor εννοεις την τηλεοραση ή τον υπολογιστη; να και το Link με βιντεο για το πως εχει η κατασταση.. οπως βλεπετε εχουμε 3 καναπεδες.. ο καθενας καθεται σε μια διαφοτερικη.. οποτε οποια τοποθετηση και αν εχουν καποιος δεν θα ωφελειται.. http://rapidshare.de/files/3646636/__914___943___957___964___949___959__018_.rar.html
zavlakas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δεν μπορεις να προσαρμοσεις το συστημα 5.1, ωστε να εχει ιδανικη αποδοση για δυο διαφορετικα monitors(monitor pc και TV) που βρισκονται σε διαφορετικη θεση... Θα πρεπει να επιλεξεις μια διαταξη που θα σου δινει ιδανικη αποδοση για ενα απο δυο... Σε καθε καναλι ηχου, αντιστοιχει μια συγκεκριμενη ονομασια(front left, rear right) που ειναι ενδεικτικη για την προβλεπομενη θεση του αντιστοιχου ηχειου στον χωρο... Οι προβλεπομενες θεσεις των ηχειων στο χωρο, φαινεται στα σχεδιαγραμματα που υπαρχουν σε προηγουμενες δημοσιευσεις σε αυτο το topic... Μελετησε αυτα τα σχεδιαγραμματα και κανε τις αναλογες αλλαγες στον χωρο σου, εφοσον αυτο ειναι δυνατο...
lazaross Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 εσεις τι μου συμβουλευετε; σας εδειξα τον χωρο στο βιντεο..
Ailuros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2005 εσεις τι μου συμβουλευετε; σας εδειξα τον χωρο στο βιντεο.. Δηλαδή η αναπαραγωγή DVD γίνεται μέσω υπολογιστή για να καταλάβω; Αν ναι υπάρχει λύση η οποία δεν στοιχίζει και καμιά περιουσία αν θέλεις και είναι εφικτή φυσικά. DVD player for TV (από 50-100 ευρώ) ...και μετακόμιση PC σε άλλο χώρο και να προσθέσεις απλά 5.1 ή 6.1 ηχεία για τον υπολογιστή (περίπου 80-110 ευρώ για ηχεία =/>85W RMS). Η άλλη περίπτωση θα ήταν να αλλάξεις την τοποθέτηση των ηχείων αλλά και πάλι ή θα έχεις ιδανική διάταξη για την TV ή για το PC, και για τα δύο ταυτόχρονα δεν βλέπω να γίνεται (εκτός βέβαια αν πάρεις οθόνη που θα κάνει και για PC και για ΤV, αλλά δεν θα υπάρχει μετά δυνατότητα χρήσης PC & TV ταυτόχρονα...).
lazaross Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2005 τις ταινιες τις βλεπω μονο απο την τηλεοραση.. για αυτο και πηρα ολα αυτα που πηρα.. τωρα ρε παιδες δεν ειμαι απαιτητικος χρηστης.. με τα 2.1 που ειχα και ηταν 10 watts, παλι μια χαρα ημουν, απλως πηρα αυτα επειδη τα αλλα μου ειχαν χαλασει και για να δω τι εστι 5.1 ... θα τα εφησω ετσι οπως εχει.. το θεμα ομως το ανοιξα για αλλο πραγμα. για το τι ρυθμισεις πρεπει να κανω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.