internet_gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Έχω ένα υπολογιστή με WIN98 και ένα Laptop με WinXP και οι 2 με κάρτα δικτύου. Θέλω ο υπολογιστής να είναι ο server έτσι ώστε να δουλέψω και στους 2 υπολογιστές ένα λογιστικό πρόγραμμα. Γίνεται?? αν ναι πως? το μονο που ξέρω από δίκτια είναι να συνδέω το καλώδιο γιαυτό αναλυτικές οδηγίες θα με βοηθούσαν πολύ!
giannis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 koita mporeis na ta valeis pano se ena switch h me ena cross link kalodio kai ta dyo pc na ta valeis sto idio workgroup na valeis ip 192.168.0.1 sto ena kai 192.168.0.2 sto allo. na ftiakseis enan idio xristi kai sta dyo pc kai ligika tha eisai OK. prosopika tha sou protina na valeis xp kai sto pc.
internet_gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Λίγο κινέζικα μου φάνηκαν όλα αυτά. workgroup?? ip που βάζω? είναι παλιό To pc και μέχρι να το αλλάξω πρέπει να δουλέψω με αυτό τον συνδιασμό.
vagos789 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Θα συμφωνησω με τον προλαλήσαντα,Βαλε ΧP (και μονο τα Pro) και στα δύο pc εαν ειναι εφικτο, ετσι θα κανεις πολυ πιο ευκολα την δουλεια σου.
internet_gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Ναι αυτό θα το κάνω αλλά μεχρι να γίνει πρέπει να βολευτώ με τα 98.
giannis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 e tote kane ayta pou leo. psaxou ligo stis rythmiseis toy diktyou sta win98 sto control panel nai sta xp sto network connections wrokgrou logika exoun to default kai ta 2 pc to "Workgroup" opote den thelei allagh.
manosone Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Οταν βαλεις XP διαβασε τα παρακατω link.Ελπιζω να σε βοηθησουν αν και καλο θα ηταν να το κανεις με 1-2φιλους,γνωστους,συγγενης σου ωστε να εχετε να πετατε καμια δυο ιδεες ο καθενας.Ριξε μια ματια εδω..http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/getstarted/default.mspx http://www.geekgirls.com/windowsxp_home_network.htm ..ελπιζω να βοηθησα
wised Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Ελα ρε φιλε ακου να δεις. θα πάρεις ένα καλωδιο cross link και θα συνδέσεις τους δυο υπολογιστές. θα πας στο pc με τα xp και θα πατήσεις δεξί στον υπολογιστή μου, θα πας στην καρτέλα με το ονομα του υπολογιστή και θα βάλεις ένα όνομα για το δικτυό σου. μετά θα πας στις θέσεις δικτύου στον πίνακε ελεγχου και θα μπεις μεσα. θα κανεις 2πλο κλικ στην τοπική συνδεση και στο ip/tcp protocol θα πατήσεις ιδιοτητες, εκει θα βαλεις μια ip οπως ειπαμε. Θα πας τωρα στον υπολογιστή με τα 98 και θα πας στις θέσεις δικτύου. εκεί στις ιδιότητες θα ονομάσεις το δικτυό σου όπως το ονόμασες στα xp. στη συνεχεια θα πας στις ιδιοτητες απο το ip/tcp και θα βάλεις μια ip και εκει (μια διαφορετική όμως) κατοπιν, δοκιμασε το δικτυο σου με έναρξη -> εκτελεση -> command εκει μεσα πατα ping (την Ip του άλλου υπολογιστη) και enter , αν ολα τα πακετα έχουν μεταφερθει επιτυχώς, τότε πετυχες το στοχο σου. αν όχι, τότε πρεπει να κοψω τα ποτά!!!
paokara Δημοσ. 11 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2005 Και για να δουλέψεις το λογιστικό πρόγραμμα θα πρέπει πρώτον να είναι multiuser(το πρόγραμμα) και δεύτερον να κάνεις πρώτα τον δίσκο κοινόχρηστο στον έναν τον υπολογιστή σε αυτόν που θά είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα και να κάνεις αντιστοίχηση τον δίσκο στον άλλο υπολογιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.