sotirakis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Γειά σας παιδιά . Έχω το εξής δίλημμα : Ασχολούμαι εδώ και 2 χρόνια με την σχεδιάση ιστοσελίδων και η (τελευταία) σελίδα που έχω είναι η http://www.nemesiss.tk (τσεκάρετε την και πείτε μου τα σχόλια σας ). Είχα χρησιμοποιήσει το Dreamweaver MX και μου είχε φανεί απλό (για τα πράγματα που ήθελα να κάνω). Τώρα πλέον θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο site , πιο οργανωμένο (πιο πολλές κατηγορίες,ίσως και ένα forum) και με πολύ περισσότερο υλικό ( torrent links,e-books,ασκήσεις και παλι θέματα για την σχολή μου,κτλ) . Το δίλημμα που έχω λοιπόν είναι το εξής : Να δοκιμάσω κάποιο πρόγραμμα τύπου WYSIWYG (όπως τα Namo WebEditor,Web Page Maker,SWISH) ή να δοκιμάσω κάτι σε PHP NUKE (το οποίο συνεπάγεται mySQL,PHP,Apache,κτλ); Ξέρω SQL (πληροφορικάριος γαρ) , όμως από PHP και Apache δεν κατέχω τίποτα. Θα βγάλω άκρη ή θα χαθώ ;;;; έχω κατεβάσει μερικά manuals και πιάνω λίγα πράγματα ... Αξίζει τον κόπο ;;;; Η PHP NUKE αποτελεί το μέλλον του net όπως διαβάζω σε τόσα forum ;;; Επίσης κατέβασα και το xampp . Είναι βολικό ή να προτιμήσω την εγκατάσταση των προγραμμάτων ένα προς ένα (apache,mySQL,php) ; Τέλος με το .NET μπορώ να κάνω αυτά που θέλω όσον αφορά την PHP NUKE ;;; (Sorry αν πέταξα καμμιά λαλακία αλλά είμαι εντελώς noob στην PHP… ) Thanx ! NeMeS!S
koyan Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Τώρα πλέον θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο site , πιο οργανωμένο (πιο πολλές κατηγορίες,ίσως και ένα forum) και με πολύ περισσότερο υλικό ( torrent links,e-books,ασκήσεις και παλι θέματα για την σχολή μου,κτλ) . Σε οτιδήποτε και αν καταλήξεις για να φτιάξεις κάτι με δυναμικό περιεχόμενο θα πρέπει να έχεις μία βάση δεδομένων. Άρα μέρος των αναγκών σου δεν θα καλύπτονται από εναν WYSIWYF editor (μπορεί να συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς για κάποιες από τις ανάγκες σου). Η πιό γρήγορη (αλλά όχι η μοναδική) λύση είναι να έχεις κάτι σε mysql/php. Άρα ή θα φτιάξεις κάτι από την αρχή ή θα πάρεις κάτι έτοιμο και θα το προσαρμόσεις. Αυτά που υπάρχουν ήδη έτοιμα είναι πολύ καλά για να τα αγνοήσεις, κυρίως άμα είσαι αρχάριος. Άρα θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο CMS σύστημα. Το phpNuke είναι ένα από αυτά. Έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά (phpNuke, zope, PHP-Fusion, Open-ACS, Typo3, Postnuke, Mambo κα) θα σου πρότεινα το Mambo. Ρίξε μια ματιά σε ένα web site που ασχολείται με opensourceCMS Τώρα: σχετικά με apache: Μην σε τρομάζει. Στους servers που έχεις τις σελίδες σου είναι ήδη εγκατεστημένος. Στον υπολογιστή σου για το development μπορείς να τον εγκαταστήσεις dead-easy χρησιμοποιόντας κάποιο από τα έτοιμα πακέτα (xampp είναι η πρότασή μου). ΥΓ. Η phpNuke δεν αποτελεί το μέλλον του web. Ούτε κάν το παρόν. Το παρόν μπορείς να πείς ότι είναι τα CMS συστήματα. Για το μέλλον δεν ξέρουμε ακόμα. Αν ξέραμε, θα αγοράζαμε μετοχές της εταιρείας που θα το βγάλει....
sotirakis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Thanx koyan ! Το mambo μου φάνηκε ενδιαφέρον και μάλλον θα δοκιμάσω αυτό . Και πάλι thanx . NeMeS!S
as223 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Γειά σας παιδιά . Έχω το εξής δίλημμα : Ασχολούμαι εδώ και 2 χρόνια με την σχεδιάση ιστοσελίδων και η (τελευταία) σελίδα που έχω είναι η http://www.nemesiss.tk (τσεκάρετε την και πείτε μου τα σχόλια σας ). Επειδη ζητησες σχολιασμο, τελειως καλοπροαιρετα: Το site σου ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον, αλλα παρα πολυ βαρυ :? Το εχεις υπερφορτωσει με γραφικα και εικονες, και με μια απλη PSTN που χρησιμοποιησα τωρα για να μπω, εκανε πανω απο 20 δευτερολεπτα για να ανοιξει η δευτερη σελιδα. Αν θελεις τι γνωμη μου, ο,τι γλωσσα κι αν χρησιμοποιησεις, με οποιον τροπο κι αν το σχεδιασεις, καλυτερα προσπαθησε να το κανεις λιγο πιο ελαφρυ. Φιλικα, stathispap
_-spooker-_ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 re file tetoio site eftiaxa otan hmoun 11 xronwn......Mhn mas les oti eisai kai plhroforikarios.Rezileueis enan oloklhro klado
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.