Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία δίσκων & performance...

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ήμουν εδω http://www.hddlife.com/eng/features.html

και διάβασα μεταξύ άλλων το εξής...

When the temperature of a hard drive increases by 10°C, its performance rate gets two times less! That is why it is very important to control their temperature too.

Αυτό ισχύει? Και αν ναι σε ποιόν βαθμό??

Δημοσ.

Όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που λένε.

Αλλά όταν είμαστε στους 55C κάθε λίγοι βαθμοί κάνουν πιο πολύ "ζημιά".

3 βαθμοί πάνω από τους 55C έχουμε 5% π.χ. performance drop.

3 βαθμοί πάνω από τους 40C ας πούμε έχουμε κάτω από 1% performance drop.

Αλλά για να ρίξεις τις επιδόσεις του δίσκου λόγω temp...πρέπει να χτυπήσεις τους 90C + [ μέχρι να λιώσει που λέμε :D ]

Δημοσ.

Επίσης πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ο δίσκος όντως έχει πρόβλημα με το health του? Πχ στο σπίτι εμένα οι 3 δίσκοι μου είχε ένας 55%. Μήπως θα έπρεπε να τον στείλω για RMA να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Βασικά το πρόγραμμα δεν έξηγει απο πού βγάζει αυτά τα συμπεράσματα, και δεν ξέρω κατά πόσο στέκουν.

Γιατί αν στέκουν, τοτε εννοείται στέλνω τον συγκεκριμένο δίσκο απτη στιγμή που δεν έχω ούτε ένα χρόνο που τον έχω, είναι μόνο για storage (σπάνια χρήση)... Την ίδια στιγμή που ένας άλλος που τον έχω 1.5 χρόνο & είναι του λειτουργικού και τρώει όλες τις κακουχίες είναι σε επίπεδα 90%...

Δημοσ.

Η αξιοπιστία στις μετρήσεις "health" του HDDlife δεν έχει "διαπιστωθεί" ούτε και παίζει να γίνει ποτέ κάποιου είδους validation αυτών.

Πιο εύκολα καταλαβαίνεις την κατάσταση του HDD σου από το αν κάνει πιο έντονους ήχους στο search & read από ότι έκανε παλιότερα, και από το αν ακούς το "γρατζούνισμα" που κάνουν όταν αρχίζουν να τα ****ουν :D

Δημοσ.

ta programmata pou "vlepoun" health kai performance mesw ths leitourgias S.M.A.R.T

εχω δει οτι επιρρεαζονται και απο τα περιεχομενα και το free space.

ειναι λογικο οταν λεμε για performance, ενας αδειος δισκος ειναι ταχυτερος απο ενα γεματο, και ακομα ταχυτερος απο ενα γεματο ΚΑΙ fragmented.

Οσον αφορα το health -οπως εγω το βλεπω- μας ενδιαφερει το hardware μέρος, αν παιζει σωστα: κεφαλές, φυσικη δομη, μοτερ.

και οχι προβληματα σε filesystem, files, κλπ που μπορει να φτιαξει οποιοδηποτε software chcdsk.

Οποτε για να βγαλεις ενα σωστο συμπερασμα για τις ενδειξεις του καθε θαυματουργου διαγνωστικού, κανε μια μετρηση οπως τον έχεις γεμάτο ή μισό πανω στη χρήση,

και κανε αλλη μια με εντελώς άδειο δίσκο, μετα απο move all files σε αλλο partition, checkdisk, και defrag.

αν οι πριν και μετά ενδειξεις διαφέρουν σημαντικά, το διαγνωστικό ειναι της πλάκας. οκ oxi της πλάκας, αλλα δειχνει πράγματα που φυσιολογικα επιβαρυνουν την απόδοση, οπως το σιγα-σιγα γεμισμα με user files. Αυγα του Κολόμβου δηλαδή.

Οταν θελω να δω "υγεία" του δισκου, θελω να δώ τα μόνιμα προβλήματα που ειναι λόγος για επιστροφή δισκου. οχι θεματα που διορθωνονται με ενα φορματ.

Δημοσ.

Nαι αυτό θα κάνω, θα μεταφέρω όλα τα δεδομένα σε έναν άλλο δίσκο να δω τι παίζει... Θα του ρίξω και ένα φορματ κανονικό (όχι quick) και βλέπουμε. Αν δω μεγάλη διαφορά είναι της πλάκας, αν όμως η διαφορά είναι μικρή τότε πάει για RMA :)

Δημοσ.

μιλάμε για κινούμενα μηχανικά μέρη.... κάθε μεταβολή της θερμοκρασίας τα επηρεάζει άμεσα... όταν δεν μιλάμε για διαφορά 40 με 55-60 έχουμε και καταπόνηση οπότε και μικρότερη διάρκεια ζωής

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...