Προς το περιεχόμενο

PCI karta USB 2.0

pkotzia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Echo tin entiposi oti an valo PCI karta USB 2.0, tha leitoyrgei os USB 1.0 stin motherboard (233mmx) mou logo mi ipostiriksis USB 2.0 Den eimai sigouros.Opoios echei antitheti tekmiriomeni apopsi, euprosdekti....

Δημοσ.

egw pou tin evala sto palio mou pc (PIII 733) doulepse san USB 2.0 epeidi itan stin PCI. Profanws an itan stin USB 8a itan 1.1. Den mporw na to aitologisw (mallon einai grigoroteros o diaylos pci) alla doulepse :)

Δημοσ.

Προφανώς θα λειτουργήσει σαν usb 2.0 αφού είναι pci , δεν έχει σχέση τι υποστηρίζει το mobo σου - εξάλλου ένας λόγος για την αγορά τέτοιας κάρτας σε παλιότερα pc είναι ακριβώς να ξεπεράσεις την μη υποστήριξη του usb 2

Δημοσ.

Θα δουλεύει μια χαρά.Φρόντισε η καρτούλα που θα πάρεις να έχει chipset της NEC(απέφυγε παση θυσία PCI κάρτα USB 2.0 με chipset της VIA).

Δημοσ.
Θα δουλεύει μια χαρά.Φρόντισε η καρτούλα που θα πάρεις να έχει chipset της NEC(απέφυγε παση θυσία PCI κάρτα USB 2.0 με chipset της VIA).

Σου είναι εύκολο να μας πεις ποια μοντέλα έχουν ποιο chipset; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Νομίζω ότι κυκλοφορούν πολλές μάρκες και μοντέλα. Κοίτα πάνω στο κουτί για να είσαι σίγουρος ή ρώτα και τον πωλητή.

flyer γιατι όχι chipset VIA?

Δημοσ.

Ασχολήθηκα λίγο με αυτό το θέμα όταν χρειάστηκα USB 2.0 σε ένα παλιώτερο pc που έχω.Ως συνήθως έκανα μια μικρή έρευνα στο net πριν αγοράσω κάρτα PCI USB 2.0.Είναι απίστευτο πόσους παραπονούμενους βρήκα στις συγκεκριμένες κάρτες με τσιπάκι VIA(σε forum του εξωτερικού κυρίως).Αντιθέτως πολλοί "ψαγμένοι"(που προφανως την είχαν πατήσει) πρότειναν κάρτες με τσιπάκι nec.Παρ'ολ'αυτά επειδή το e-shop και το πλαίσιο(που συνήθως χρησιμοποιώ) είχαν μόνο καρτες με τσιπ της via αγόρασα απο πλαίσιο 2 κάρτες με τσιπ της via(sunix).Δοκίμασα όλους τους συνδυασμους θέσεων και drivers σε 3 διαφορετικά pc και δε δουλέψανε ποτέ(δουλεύανε με συσκεύες usb 1.1 αλλά μόλις συνέδεα κάτι με usb 2.0 κόλλαγε το pc).Επειδή θεώρησα μικρή τη πιθανότητα να είναι ελλατωματικές και οι 2 κάρτες προμηθεύτηκα απο mgmanager κάρτα της lacie με τσιπάκι nec(νομίζω και η dlink βγάζει τέτοιοες κάρτες) .Απο'κει και πέρα ολα δουλέψαν απρόσκοπα.

Δημοσ.

ean kapoios balei usb 2.0 kartoula se opoiodipote pc palio i kenurgio tha douleuei os usb 2.0 .. prosoxi omos giati iparxoun asimbatotites me tis siskeues..tin eixa patisei me nforce mobo opou den sinergazotan me eksoteriko case hd usb 2.0

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως οι Sunix PCI USB2 κάρτες που δίνει το Πλαίσιο δεν είναι συμβατές με όλους τους υπολογιστές. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές τέτοιες κάρτες σε 3 υπολογιστές και στους 2 παρουσιάστηκαν προβλήματα. Στον ένα δούλευε μόνο usb1.1 ενώ στον άλλο η κάρτα δεν μπορούσε να εγκατασταθεί καν.

Δημοσ.

Σε mobo της msi 3 ετών που δεν είχε υποστήριξη για usb 2.0 για τον υπολογιστή ενός φίλου, Πέρασα μια τέτοια καρτούλα cronos με τσιπακι nec αγορασμένη από το πλαίσιο τον Ιανουάριο.

κόστος 21-22 ευρω αν θυμάμαι κάλα.

Η οποία βγήκε τζαμί!!!, από τότε ο φίλος μου έχει συνδέσει ένα κάρο συσκευές χωρίς καμιά απολύτως ασυμβατότητα.

Κρίμα παντός που σταμάτησε να τις φέρνει το πλαίσιο τις συγκεκριμένες καρτούλες......

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι πως οι Sunix PCI USB2 κάρτες που δίνει το Πλαίσιο δεν είναι συμβατές με όλους τους υπολογιστές. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές τέτοιες κάρτες σε 3 υπολογιστές και στους 2 παρουσιάστηκαν προβλήματα. Στον ένα δούλευε μόνο usb1.1 ενώ στον άλλο η κάρτα δεν μπορούσε να εγκατασταθεί καν.

sumfwnw kai epauksanw :)

Δημοσ.

ne man 8a su pexsei afova , se ena palio mixanima p ixa evala mia tetia karttula ke epexse xwris drivers ke tpt , twra omws kitaxse ke ta parapanw p lene ta pedia ya chipset ktl :D

Δημοσ.

Ίσως η εγκατάσταση Service Pack 2 (αν δεν έχει γίνει) να έλυνε πολλά από τα προβλήματα όσων συνάντησαν προβληματα με παρόμοιες κάρτες.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις κάρτες της Sunix, αλλά όπου υπάρχει καπνός...

Θα πρότεινα να εξετάσεις και την πιθανότητα αγοράς μίας "Combo" καρτούλας PCI, από αυτές που δίνουν και USB 2.0 αλλά και Firewire 400, κάτι που τις κάνει πολύ πιο "διαχρονικές" και πολυχρηστικές. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι βρίσκεις τέτοιες κάρτες σε πολύ καλές τιμές - ίσως στα ίδια ή και χαμηλότερα από ότι κάποια καταστήματα σου πουλάνε "σκέτο-USB 2.0" καρτούλες. ;o)

Note: εγώ έχω χρησιμοποιήσει ανάλογη 2-σε-1 καρτούλα με VIA controllers και για τους 2 διαύλους τελείως απροβληματιστα σε μητρικές με Intel i815 & VIA Apollo 133 @ Windows XP SP1.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...