Προς το περιεχόμενο

Ανεπάρκεια power στους δίσκους???

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα αρκετά φορτωμένο σύστημα με πολλούς δίσκους και δυστυχώς το τροφοδοτικό δεν μπορώ ακόμα το αλλάξω γιατί δεν έχω τα χρήματα διαθέσιμα (βασικά θελω να πάω διακοπες πρώτα!!:D)

Λοιπόν, πριν 2 μέρες έβαλα μια Χ800pro που θεωριτικά έχει την ίδια κατανάλωση ρεύματος με την προηγούμενή μου, την 9800pro.

Όμως ενω το συστημα έβλεπε τους δισκους, άκουγα κάτι σαν να ξεκινάει και να σβήνει ο δίσκος συνεχώς (σα να προσπαθούσε να διαβάσει και να σταματούσε και πάλι απτην αρχή). Φυσικά το PC χαροπάλευε να σηκώσει τα windows και γενικά δεν ήταν λειτουργικό.

Επειδή ήθελα να κάνω δοκιμές με την κάρτα μου δεν έδωσα πολύ σημασία, απλα αποσύνδεσα 2 δίσκους & μπήκα win.

Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής... Το τροφοδοτικό μου ΔΕΝ αρκεί, αφού σε διάφορα site έχω κάνει υπολογισμούς και χρειάζομαι 420W τροφοδοτικό, ενώ έχω 360 της Chieftec..

Στο σύστημα έχω τα εξής..

Asus AI7

P4 3GHz

X800Pro ΑGP

4x 512DDR Ram

3 PCI καρτες

2 DVDRW

2 250GB SATA

2 80GB IDE

1 160GB IDE

3 case fans

Fans CPU & GPU δεν έχω λόγω υδρόψυξης αλλά και πάλι δε νομίζω αυτά να καίνε πολυ ρευμα.

Δημοσ.

Λοιπόν, θέλω κάτι ΑΘΟΡΥΒΟ..... Έχει σημασία αυτό, γιατί τα 2 fans δεν ακούγονται καθόλου του case, το 3ο το μικρό το κλείνω (ανοικτό μόνο Ιουνιο Ιουλιο Αυγουστο) και απο κει και πέρα θέλω την απόλυτη ησυχία....

Θέλω το Zalman, αλλά είναι 400άρι μόνο και δεν θα με καλύψει λέτε?

Η απόλυτα αθόρυβη λύση είναι η παθητική ψύξη στο τροφοδοτικό, της ΕΤΑSIS, έχω βρει αλλα τα 300W κάνουν 160?... Στην δική μου περίπτωση χρειάζομαι 2 δηλαδή, και ναι μεν δεν έχω πρόβλημα χώρου (I love my Stacker!!!), έχω φυσικά πρόβλημα χρημάτων!!!!!!!!!!!!!

Πιστεύετε λοιπόν ότι η τροφοδοσία είναι το προβλημα για τους δίσκους μου (και άρα κινδυνεύω να τους χάσω) ωστε να έχω 2 τροφοδοτικά μέσα, το Zalman των 400W & 100? και να κρατήσω μέσα και το Chieftec (περισσότερος θόρυβος) ή αντέχει και το 400άρι σκέτο??

Και γενικά ποιές άλλες λύσεις για το λιγότερο δυνατό θόρυβο, στο στυλ του Zalman αλλά περισσότερα W??

Δημοσ.

Αν είσαι ευχαριστημένος με το υπάρχον psu σου ( κ έχει ψωμιά ακόμα να δώσει ) η λύση του 2ου psu ( εφόσον έχεις τον απαραίτητο χώρο στο case ) δεν συγκρίνεται με ένα κ μόνο psu. Η διπλοτροφοδοσία (1 για mobo + 1 για τα υπόλοιπα, ξεχωριστό καλώδιο για κάθε συσκευή ) είναι το ιδανικό για pc απ' όλες τις απόψεις - πλην της κατανάλωσης στη ΔΕΗ :P .

/sc

Δημοσ.

Ego exo ena 400w tis godegen kai tou exo allaksei piknotakia kai mosfets kai to exo paei sta 450w alla exei problima xorou kai thermokrasias tora....

An eisai psagmenos me to hardware kai mporeis na kaneis monos sou tis koliseis kanto allios den mporo na sou protino tpt allo.

Elpizo na sou edosa mia epilogi parapano!!!

Δημοσ.
Ego exo ena 400w tis godegen kai tou exo allaksei piknotakia kai mosfets kai to exo paei sta 450w alla exei problima xorou kai thermokrasias tora....

An eisai psagmenos me to hardware kai mporeis na kaneis monos sou tis koliseis kanto allios den mporo na sou protino tpt allo.

Elpizo na sou edosa mia epilogi parapano!!!

Για πολλούς λόγους η χειρότερη κίνηση που μπορεί να κάνει κανείς.

Δημοσ.
Για πολλούς λόγους η χειρότερη κίνηση που μπορεί να κάνει κανείς.

Giati??

Etsi ki allios eimai ektos egguisis ksero ti kano exo empireia pano sto thema kai to teliko apotelesma einai polu kalo an eksereseis tin thermokrasia.

(A to trofodotiko eixe kaei prin apo 1 xrono to eftiaxa me me merika kalitera mosfet kai piknotes kai tora paei roloi)

Δημοσ.
Giati??

Etsi ki allios eimai ektos egguisis ksero ti kano exo empireia pano sto thema kai to teliko apotelesma einai polu kalo an eksereseis tin thermokrasia.

(A to trofodotiko eixe kaei prin apo 1 xrono to eftiaxa me me merika kalitera mosfet kai piknotes kai tora paei roloi)

nai alla den exoun oloi tin idia empeiria me esena opote as protinoume kati pou tha einai aplo kai eggyimeno ! :)

Δημοσ.
Αν είσαι ευχαριστημένος με το υπάρχον psu σου ( κ έχει ψωμιά ακόμα να δώσει ) η λύση του 2ου psu ( εφόσον έχεις τον απαραίτητο χώρο στο case ) δεν συγκρίνεται με ένα κ μόνο psu. Η διπλοτροφοδοσία (1 για mobo + 1 για τα υπόλοιπα' date=' ξεχωριστό καλώδιο για κάθε συσκευή ) είναι το ιδανικό για pc απ' όλες τις απόψεις - πλην της κατανάλωσης στη ΔΕΗ :P .

/sc[/quote']

Το συγκεκριμένο PSU το έχω 3 χρόνια τώρα. Μια χαρά πάει, αλλά έχω προσέξει ότι κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω σε σχέση με πριν, φαντάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ότι είναι φορτωμένο και "ζορίζεται". Ίσως ανεβάζει μόνο τους τις στροφές. ή είναι απλά ο θόρυβος απτα πηνία.

Διπλό PSU μπορώ να βάλω μιας και έχει ειδική θέση το case μου...

Adaptoraki για να ξεκινάει και το δεύτερο PSU που θα βρω?? Είχα ένα απτο case, αλλά τώρα που είναι δεν ξερω......

Δημοσ.

Εχω 2 τετοια chieftec360, και καλά πάνε. δεν ειναι αθορυβα, αλλα με τετοια τιμη δεν ειχα απαιτήσεις. βεβαια δεν το εχω φορτωσει τοσο πολυ.

A: hd100, hd200, hd 250, dvdrw, gforce4

B: hd100, hd40, hd10, cdrw, gforce1, tvtuner

Oταν αυξηθηκαν τοσο οι συσκευες IDE, προτιμησα να τις χωρισω στα 2 και να φτιαξω αλλο ενα pc, παρά να ψαχνω για τερατώδη psu, εξωτικές ψύξεις, και να εχω και το 100% ρισκο (καιγεται ενα pc χανω 5-6 σκληρούς),

και αυτονομηθηκε και η γυναίκα μου! :) (πηρε ενα pc με 3 σκληρους total 150Gb, απ το οποιο χρησιμοποιεί μονο 200 mb για docs,mail. τα υπολοιπα ειναι δικα μου μεσω δικτυου)

Αν επιμείνεις στο ολα-σε-ένα, θα ελεγα να μην πάρεις κανενα chieftec420 που σε βλεπω να πηγαίνεις.

πρέπει να τα σκάσεις, και για εγγυημένα W και για αθόρυβο. δε βαζεις και κατι για προστασία απο ΔΕΗ? 740 Gb data τα αφήνεις στο έλεος ενος psu?

βγάλε και 1 dvdRw απ'έξω. 99% του χρόνου ειναι αδρανή, αλλα πιάσε το drive και θα καταλάβεις απο τη θερμοκρασία οτι ακομα και αδρανή, συμμετέχουν στο γενικό "φαγοπότι" ενέργειας.

Δημοσ.

Διπλό PSU μπορώ να βάλω μιας και έχει ειδική θέση το case μου...

Adaptoraki για να ξεκινάει και το δεύτερο PSU που θα βρω?? Είχα ένα απτο case' date=' αλλά τώρα που είναι δεν ξερω......[/quote']

Ti kouti exeis?

Sorry gia to offtopic :)

Δημοσ.

Adaptoraki για να ξεκινάει και το δεύτερο PSU που θα βρω??

Δε χρειάζεσαι κάποιον εξεζητημένο/ειδικό adaptor. To μόνο που χρειάζεται είναι να ενώσεις -με όποιο τρόπο σε βολεύει- τα 2 starter (πράσινα) καλώδια των psu μεταξύ τους. Thats all. ;)

/sc

Δημοσ.
Ti kouti exeis?

Sorry gia to offtopic :)

Eχω το Stacker... Τώρα εχει πεσει αρκετά η τιμή του αλλά κάποτε έκανε 230?...

Έχει υποδοχή για 2ο PSU, και σου έδινε ενα ανταπτοράκι που συνέδεες τα 2 PSU μαζι και ανάβανε και τα 2...

Θα προτημούσα ανταπτοράκι απτο να κάνω εγώ την ένωση, και μιας και υπάρχει θέλω να το βρώ.. αλλά πού??? :D

Επίσης δεν σκεφτόμουν το Chieftec 420, αλλά το Zalman 400W... Δεν μπορώ τον θόρυβο, και το Zalman ειναι αρκετά καλό και σαν PSU γενικότερα απ΄οτι ξέρω..

όσο για την ΔΕΗ, έχω 2 (!!!) UPS, η οθόνη και το dsl modem/router είναι στο ένα (+ ενα πορτατίφ να βλέπουμε LOL!!) 300άρι, και το PC είναι στο άλλο,ένα 500άρι. Το 500άρι ειναι APC και του έχω πρόγραμμα να κλείνει όταν πέφτει το ρεύμα, οπότε μόνο αν κάνει κάνα τσαφ το τροφοδοτικό απο μόνο του θα φάω ήττα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...