MariaTs. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Επειδή στο my.otenet.gr δεν βγάζω άκρη: πως μπορώ να ελέγξω τι έχω κατεβάσει μέχρι στιγμής; Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην OTEnet που να μου δείχνει τι έχω κάνει;
nucleuspower Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Μπορεις να πας στο http;//users.otenet.gr κάνεις click στο στατιστικά, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και τις ημερομηνίες που 8έλεις και σου βγάζει πόσα έχεις κατεβάσει.
MariaTs. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Και πάλι δεν βγάζω άκρη! Κινέζικα μου φαίνονται τα αποτελέσματα! Κάτι πιο απλό, υπάρχει; :roll:
Sta Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Τι εννοείς πιο απλά; Εκεί απλά αναφέρει σε KB τον όγκο των δεδομένων που έχεις ανταλάξει με το δίκτυο. Στα εισερχόμενα είναι αυτά που έχεις κατεβάσει.
NiCkReD Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 ειναι ευκολονοητο πιστευω. αν δεν επιλεξεις και γραφικη παρασταση τοτε πας στο τελος της σελδιας και σου λεει συνολο εισερχομενων και εξερχομενων. Αυτο στο δινει σε kbytes: πχ. ΣΥΝΟΛΑ Από 01-07-2005 έως 01-08-2005 ο χρήστης ταδε : έκανε χ συνδέσεις, με συνολικό χρόνο 2274075 δευτερόλεπτα [ ή 26 D 07:41:15 ώρες], αντάλλαξε 31874396.67 Kbytes δεδομένων [22343667.09 εισερχόμενα - 9530729.57 εξερχόμενα], και κατανάλωσε 0 μονάδες ΟΤΕ. μηπως τα λεει λαθις και πρεπει να λεει σε bytes?? γιατι για εναν μηνα μου βγαζει terabyte!!!!! προφανως ειναι σε bytes πιστευω
dim_b Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2005 Μάλλον μπερδεύτηκες με τα πολλά νούμερα Σωστά τα λέει. 21,31GB download, 9,09GB upload, 30,4GB σύνολο.
MariaTs. Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δηλαδή το αποτέλεσμα πιο πάνω μου λέει ότι έχω κάνει χρήση των 811MB απ'το 1G του μήνα; Το κατάλαβα δηλαδή καλά; :? Συγχωρήστε μου τις ανόητες απορίες, αλλά 'νέα' είμαι σε αυτά τα χωράφια με τις γρήγορες συνδέσεις! :grin:
dim_b Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Καλά το κατάλαβες (γιά την ακρίβεια είναι 792,5ΜΒ αφού 1ΜΒ=1024ΚΒ). Αν έχεις σύνδεση με όριο 1GB μάλλον δεν καλύπτει της ανάγκες σου. Καλύτερα να την αλλάξεις με unlimited γιατί θα βρεθείς να πληρώνεις πολλά περισσότερα.
MariaTs. Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 dim_b σ'ευχαριστώ για την βοήθεια! Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για την καλή διάθεση να με βοηθήσουν!
DarkOrion Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2005 Αν έχεις σύνδεση με όριο 1GB μάλλον δεν καλύπτει της ανάγκες σου. Καλύτερα να την αλλάξεις με unlimited γιατί θα βρεθείς να πληρώνεις πολλά περισσότερα. Ontws, an se 1 sxedon evdomada katevases 800MB apo to 1 GB (pou kai pali vevaia einai polu ligo sxetika me auta pou tha mporouses na katevaseis kanonika) tote i ogkoxrewsi den se sumferei katholou.Genika i ogkoxrewsi den sumferei, ektos elaxistwn eksairesewn..Kalutero einai to unlimited, eidika twra pou peftoun oi times...
MariaTs. Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Eν αναμονή του πρώτου λογαριασμού με dsl και βλέπουμε! Όπως κι ο υπάλληλος στον ΟΤΕ όταν είχα πάει να πάρω το μόντεμ μου είπε ότι αν δω και η 1G είναι λίγη να την αλλάξω σε 3G! Σκέφτηκα το πάγιο διαφορετικά θα την έκανα OnDSL Home που πιστεύω ότι είναι η αορίστου... Θα δω τι θα μου γράφει ο λογαριασμός και βλέποντας και κάνοντας! :grin:
DarkOrion Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Pisteuw oti kai pali ta 3GB einai liga... To kalutero einai i aoristou..Na min exeis katholou periorismous...
random Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Οδηγίες προς ναυτιλλομένους με dsl ογκοχρέωση: 1. υπάρχουν 2 είδη "μοντεμ" dsl. Αυτά που συνδέονται με usb (και συχνά δεν έχουν δικό τους τροφοδοτικό, παίρνει ρεύμα απο τον υπολογιστή) και αυτά που συνδέονται σε κάρτα δικτύου/Ethernet (και πολλές φορές έχουν δικό τους τροφοδοτικό, είναι αυτόνομες συσκευές). Τα usb, όταν κλείνει ο υπολογιστής τερματίζουν και αυτά. κλείνει η σύνδεση. η δυναμική IP που σου "δάνεισε" ο isp, απελευθερώνεται, την παίρνει άλλος συνδρομητής. τα Ethernet, (σίγουρα αν έχει δίκη του τροφοδοσία), αν δεν το βγάλεις απ την πρίζα, μένει συνδεδεμένο, έχει δικιά του IP, δεν την ελευθερώνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα ανταλλάζει κάτι ψιλά με τον isp για να μείνει on η σύνδεση. Λίγα πράγματα, άλλα αν το αφήσεις 20 μέρες και φύγεις για διακοπές το "ρολόι θα γράφει". Για την περίπτωση usb με δική του τροφοδοσία, δεν ξέρω, εξαρτάται απο το μοντέλο. οπότε, είτε το ερευνάτε περισσότερο να δείτε τι κάνει το μοντεμ ΣΑΣ με κλειστό υπολογιστή, είτε το βγάζετε απο την πρίζα για 100% σιγουριά (μπορεί να του σώσετε και τη ζωή απο τη ΔΕΗ, με αυτό τον τρόπο). 2. πέρα απο τις 10 σελιδούλες που βλέπετε στον browser, και τα 10 mail που κατεβάσατε σε μίση ώρα σύνδεση, πολλά άλλα πράγματα συμβαίνουν πίσω απο την πλάτη σας, ειδικά σε φρεσκοαγορασμένο συστήματα Windows νέων χρηστών που δεν ασχολούνται με "πειράγματα" tweaks, κλπ. Πολλά προγράμματα shareware/freeware/commercial , είτε τα έχεις νόμιμα, είτε πειρατικά δεν παίζει ρολό, που θα ανοίξετε όσο είστε συνδεδεμένοι (ή θα ανοίξουν μόνα τους και χωρίς ορατά παράθυρα, σαν services) συνδέονται αυτόματα με σερβερς στο ιντερνετ * για να ελέγξουν αν είστε κανονικά registrated με νόμιμο serial * για να ελέγξουν αν έχει βγει νεότερη έκδοση και να σας πληροφορήσουν να την κατεβάσετε (ή να αναβαθμιστούν μόνα τους αν έτσι ρυθμίστηκαν) * για να στείλουν διάφορες πληροφορίες, είτε το έχετε επιτρέψει εσείς (πχ error reporting), είτε όχι (πχ trojans) * το περίφημο windows update, με τις "προτεινόμενες" ρυθμίσεις είναι ικανό να κάνει download 5-10-30 mb χωρίς να σας πει τίποτα. * Sites στο ιντερνετ που εχουν ενεργο το auto-refresh (πχ. Contra.gr . στην 1η σελίδα, ή διαφορα σαιτ με real times scores, stocks κλπ, ή ενας ερασιτεχνης που πειραματιζεται ). "Αναγκάζουν" τον browser σας να ξαναφορτώσει αυτόματα τη σελίδα, καθε Χ λεπτά. Όλα αυτά φυσικά, τα γράφει στο τεφτέρι της ογκοχρέωσης ο isp :wink: αντιμετώπιση: Α. αν έχουμε θάρρος και όρεξη για "πειράγματα" καταργούμε οποιαδήποτε αυτόματη ενημέρωση, και έλεγχο για νέα έκδοση σε ΟΛΑ μας τα προγράμματα. B. για το Windows update, και τον Ms media player θα μας βοηθήσει παρα πολύ το δωρεάν πρόγραμμα http://www.xp-antispy.org/ Γ. καθαρίζουμε μια και καλή το σύστημα απο virus, spyware, trojan με antivirus και anti-spyware apps (αλλά προσέχουμε τη ρύθμιση του auto update στο antivirus. το τι θα την κάνουμε, απόφασή σας) Δ. εγκαθιστούμε ένα απλό firewall (όχι το ενσωματομένo των XP δεν σας κάνει!) που θα μας ρωτάει κάθε φορά που κάποιο πρόγραμμα θέλει πρόσβαση στο internet. το φόρουμ είναι γεμάτο topics "ποιο είναι το καλύτερο firewall" Δίνουμε μόνιμη πρόσβαση μονό στον browser, email, και τα αλλα που εν γνώση μας θέλουμε να έχουν, και αποδεχόμαστε το ανάλογο κόστος όγκου που δημιουργούν (ένας messenger, ή ένα chat irc client έχουν συνεχή πάρε-δώσε με το ιντερνετ άσχετα αν εμείς μιλάμε/γράφουμε ή όχι. αρκεί να είσαι connected)
random Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2005 Τα προηγουμενα ηταν για να παραμείνουμε σε ογκοχρέωση. Αν θελουμε να επιδοθουμε στα ευγενή σπορ της συλλογής μουσικης, βιντεο, παιχνιδιών, beta-ksebeta εγκατασταση δοκιμη καθε τυχαίου που περιεχει ενα setup.exe απο πήγες όπως p2p (Kazaa, DC++, Bittorrent, emule, κλπ), FTP, http... Παρατάμε την ογκοχρέωση. Δεν ειναι για μας. Παμε σε flat rate. Η ογκοχρέωση ειναι για browser, email, αντε και κανενα messenger (αρκει να μην αφηνεις ανοιχτο το pc ολη μερα). Για δοκιμες, ενημερωσεις διαφορων εφαρμογών και demo games, υπάρχουν και τα cd των περιοδικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.