k_w_t Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Ακουσα πριν απο λιγο στο ραδιοφωνο οτι το πρωτοδικιο Αθηνων εκδικασε αποζημιωση σε ενα νεονυφο ζευγαρι που ειχαν αγορασει μια τηλεοραση απο γνωστη αλυσιδα καταστηματων και ηταν ελλατωματικη! Το καταστημα απο οτι ελεγε το ρεπορταζ τους την αντικατεστησε μετα απο καιρο με μια μεταχειρισμενη ενω ηταν ελλατωματικη απο την αγορα της! Το ζευγαρι εκανε μυνηση και το δικαστηριο υποχρεωσε το καταστημα στην αντικατασταση της με καινουργια και επιδικασε και ηθικη αποζημιωση! Στον σταθμο ειχε και δηλωσεις εκπροσωπου του οργανισμου προστασιας καταναλωτων που ελεγε οτι ειναι πανευτυχης γιατι πλεον υπαρχει δεδικασμενο! Αν οντως το ρεπορταζ ειναι αληθινο ανοιγουν οι δρομοι για ολους εμας που εχουμε ταλαιπωρηθει απο διαφορα καταστηματα!!
k_w_t Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Την ειδηση την προβαλε και πριν απο λιγο το Star Channel!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 [...]Στον σταθμο ειχε και δηλωσεις εκπροσωπου του οργανισμου προστασιας καταναλωτων που ελεγε οτι ειναι πανευτυχης γιατι πλεον υπαρχει δεδικασμενο! [...] Τσαμπέ εντυπωσιασμός. Για να υπάρξει 'δεδικασμένο' πρέπει να φτάσει Εφετείο τουλάχιστον - για να μην πω Άρειο Πάγο. Γιατί, φυσικά, το κατάστημα θα κάνει έφεση...
tzoykas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Την ειδηση την προβαλε και πριν απο λιγο το Star Channel!!Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη .... Έλα τα πτυχεία να βγαίνουν στη φόρα!! :grin:
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Τι διάολο κάναμε... x χρόνια στη Νομική... :-P (όπου x=απόρρητος αριθμός μικρότερος από 10 και μεγαλύτερος από 5).
BlizardBill Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Τσαμπέ εντυπωσιασμός. Για να υπάρξει 'δεδικασμένο' πρέπει να φτάσει Εφετείο τουλάχιστον - για να μην πω Άρειο Πάγο. Γιατί' date=' φυσικά, το κατάστημα θα κάνει έφεση...[/quote'] Και αν δεν κάνει έφεση δηλαδή, δεν θα υπάρξει ποτέ δεδικασμένο ? Τι θα γίνει στην συνέχεια δηλαδή ? Άσχετος από τα νομικά όμως, πλέον σε παρόμοια περίπτωση θα απαιτούμε από τους δικαστές ίδια απόφαση, αλλιώς θα σημαίνει ότι σίγουρα δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι πήραν αποζημίωση οι πελάτες για την ταλαιπωρία τους, που σημαίνει ότι πλέον θα υπάρχουν πόλοι να το κυνηγήσουν. Μέχρι τώρα, το πολύ –πολύ να σου έδιναν το προϊόν αλλά δεν θα άξιζε η ταλαιπωρία και τα χρήματα για να το πετύχεις, και σε αυτό βασίζονταν τα καταστήματα.
k_w_t Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Απο την στιγμη που εχουν μπει στο κολπο συνηγορος του πολιτη και προστασια καταναλωτων πιστευω οτι και εφεση να γινει θα δικαιοθουν!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 [...]Άσχετος από τα νομικά όμως' date=' πλέον σε παρόμοια περίπτωση θα απαιτούμε από τους δικαστές ίδια απόφαση, αλλιώς θα σημαίνει ότι σίγουρα δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. [...'] Δεν είναι ακριβώς έτσι στα νομικά: Για να το εξηγήσω απλά, το δεδικασμένο ισχύει για τα ίδια πρόσωπα και για την ίδια διαφορά. Παράδειγμα: Εάν κάνω αγωγή στον BlizardBill ότι μου χρωστάει 100 ευρώ που του έχω δανείσει και η αγωγή μου απορριφθεί, σημαίνει ότι δεν μπορώ να ξαναζητήσω από τον BlizardBill, με άλλη αγωγή μου, αυτά τα 100 ευρώ. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον Hal9000 ότι μου χρωστάει 100 ευρώ που έχω δανείσει σε αυτόν. Απο την στιγμη που εχουν μπει στο κολπο συνηγορος του πολιτη και προστασια καταναλωτων πιστευω οτι και εφεση να γινει θα δικαιοθουν! Γιατί η "προστασία καταναλωτών" τι είναι; Ένα ιδιωτικό σωματείο είναι, τίποτα παραπάνω. Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι σαφώς πιο έγκυρος ως Αρχή - άσχετο αν δεν επηρρεάζει το αποτέλεσμα της δίκης.
k_w_t Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Το θεμα ειναι να αρχισουν τουλαχιστον να φοβουνται οι εταιριες και να μας σεβονται γιατι ως τωρα μας γραφανε στα @@@@ τους!!!!!!!!!!!
DrLo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 paredwse, δε ξέρω τι γνώσης νομικής έχεις (εγώ δεν έχω), αλλά νομίζω ότι μπορείς κάλλιστα να επικαλεστείς σε μια παρόμοια δίκη την απόφαση αυτή, "δείχνοντας" ένα δρόμο/σκεπτικό (το σκεπτικό της προηγούμενης απόφασης) στο δικαστή χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αυτός είναι υποχρεωμένος να το δεχθεί. Πιθανόν μια απόφαση εφετείου να ήταν πολύ πιο ισχηρή και "δεσμευτική" για τον δικαστή. Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις ότι "όπλο" κι αν έχει κανείς σε δικαστική διαμάχη είναι καλοδεχούμενο. ΥΓ Έχοντας κατα καιρούς χρησιμοποιήσει προγράμματα νομοθεσίας-νομολογίας έχω την εντύπωση ότι νομολογία (με όποια ακριβή ένοια του όρου - που δε τη γνωρίζω) οπετελούν οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. Μπορεί και να κάνω λάθος.
MariaTs. Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2005 Λιγάκι παρατραβηγμένο μου φαίνεται το νέο! Κι εγώ πριν κάτι χρόνια είχα αγοράσει μία τηλεόραση από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών. Ήταν ελλατωματική και όταν την επέστρεψα εντός της πρώτης εβδομάδας απ'την αγορά της, δεν μου έφεραν καμία αντίρηση και το αντίθετο με άφησαν να διαλέξω οποιαδήποτε άλλη ίδιων ιντσών βέβαια, χωρίς να γίνει αλλαγή στο αρχικό ποσό!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Super Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 paredwse[/b'], δε ξέρω τι γνώσης νομικής έχεις (εγώ δεν έχω), αλλά νομίζω ότι μπορείς κάλλιστα να επικαλεστείς σε μια παρόμοια δίκη την απόφαση αυτή, "δείχνοντας" ένα δρόμο/σκεπτικό (το σκεπτικό της προηγούμενης απόφασης) στο δικαστή χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αυτός είναι υποχρεωμένος να το δεχθεί. Πιθανόν μια απόφαση εφετείου να ήταν πολύ πιο ισχηρή και "δεσμευτική" για τον δικαστή. Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις ότι "όπλο" κι αν έχει κανείς σε δικαστική διαμάχη είναι καλοδεχούμενο. 1. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Ο δικαστής δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο αλλά καλό είναι να έχεις ένα 'επιχείρημα'. Δείχνει μία λύση. 2. Νομική μπήκα το 1986, τελείωσα το 1994 (έκανα και στρατό όσο ήμουν στη σχολή), από τότε δουλεύω στον χώρο. Οπότε κάτι λίγα ξέρω. :-P ΥΓ Έχοντας κατα καιρούς χρησιμοποιήσει προγράμματα νομοθεσίας-νομολογίας έχω την εντύπωση ότι νομολογία (με όποια ακριβή ένοια του όρου - που δε τη γνωρίζω) οπετελούν οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. Μπορεί και να κάνω λάθος. Νομολογία αποτελούν οι αποφάσεις όλων των δικαστηρίων - ακόμα και των ειρηνοδικίων.
k_w_t Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Τελικα πιστευετε οτι θα αλλαξει κατι στο χωρο με αυτην την αποφαση?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Γιατί το παιδεύετε? Πλέον είναι σπάνιο το γεγονός να ΜΗΝ σου αλλάξουν προιόν είτε είναι ελατωματικό είτε επειδή θες κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.