Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες Notebook (χρήσιμες αναφορές)

theohatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Compaq Presario 2820

Intel Pentium 4-M 1.8 GHz

Ram 768 MB

Ati Mobility Radeon 7500 32 MB

HDD Toshiba 100 GB 5400

Οι μετρήσεις θερμοκρασίας έγιναν στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες του Ιούνη με εξωτερική θερμοκρασία 36 βαθμών.

Με ταχύτητα επεξεργαστή στα 1800 ΜHz

Cpu Idle 52

Cpu Full Load 68

HDD 50

Με ταχύτητα επεξεργαστή στα 1200 MHz

Cpu Idle 46

HDD 44

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε εμενα σε hp 9105 o Athlon mobile 3000+ εβγαλε με το pc wizard μια μερα τους 78 βαθμους και ειναι αραγε φυσιολογικο αυτο?

Δημοσ.

Acer aspire 1600 : CPU IDLE: 68 , FULL: Κλείνει το pc.

Γ@μώ τα fan μου ... γμό!!! Αυτή η θερμοαγώγιμη πάστα artic silver που ακούγεται , πού τοποθετείται , σε ποια σημεία του laptop ? και πόσο κατεβάζει? (κανα 3αρι βαθμούς νομίζω...)

Δημοσ.
Με FSC Amilo M1451G όταν τρέχει στα 2.0GHz έχω:

CPU Idle: 80

CPU Full Load: 96 και βάλε...

HDD Idle: 51

HDD Full Load: 58 και βάλε...

Κοινώς σβήνει για την πλάκα του αν δεν το ρίξω στα 1.20GHz (για να είμαι στους 71 σε Idle)... Μάλλον έχω πρόβλημα' date=' ε;[/quote']

ειχα και εγω αυτο το προβλημα φιλε μου μεχρι που πηρα την αποφαση και τον ανοιξα οποτε και διαπιστωσα την αιτια του προβληματος.αφου ξεβιδωσεις το καπακι του σκληρου δισκου φαινετε και η ψυχτρα του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων .αφαιρεις 7 βιδουλες και ανασηκωνεις τη ψυχτρα μαζι με το ανεμιστηρακι.θα δεις οτι πανω στα τσιπ δεν υπαρχει θερμικη παστα αλλα κατι θερμαγωγιμα μαξιλαρακια.στη δικη μου περιπτωση ηταν διαλειμενα,οποτε ξεκινησα να τα αφαιρω.πολυ καλο καθαρισμα στα τσιπ και στη ψυχτρα χαλκου με ισοπροπιλικη αλκοολη η με οινοπνευμα και μετα τοποθετηση θερμικης παστας arctic silver 5 .προσεξε ειδικα στο σημειο της καρτας γραφικων χρειαζετε να βαλεις πανω απο τη παστα και ενα κομματακι απο τα μαξιλαρακια γιατι υπαρχει μια διαφορα υψους μεταξυ τσιπ και ψυχτρας.στη παστα οδηγιες για τοποθετηση μπορεισ να βρεισ στο site της arctic και στο google is my friend!με ενα σπρει αερος ριχνεις και ενα καθαρισματακι και στον ανεμιστηρα χωρις ομως να τον ακουμπησεις μην χαλασει το κεντραρισμα του και παντα κρατωντας το σπρει σε οριζοντια θεση για να μην εχεις υγροποιηση του αερα και δημιουργηθει υγρασια στη motherboard.αφου τα κανεις ολα αυτα θα δεις πλεον το μηχανημα να λειτουργει τωρα που ειναι καλοκαιρι σε idle στους 52 και μεγιστο οταν παιζω στους 72 .

δεν ξερω αν χρησιμοποιεις καποιο προγραμμα για μετρηση θερμοκρασιας αλλα θα σου προτεινα το notebook hardware control καθως εχει και πολλες ρυθμισεις που πανε κουτι στο laptop μας.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω εδώ και 1 χρόνο τον Acer Aspire 5024 και όπως είναι γνωστό μπορώ να κάνω τοστ πάνω του. Με mobmeter στους 82 βαθμούς ρίχνει τη συχνότητα στα 800 MHz ( ακόμα και τώρα λιώνει ) :( .

Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα αυτό. http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml

Το οποίο μου επιτρέπει να ρίχνω την τάση του CPU στα 1.2 volts αντί 1.4 όπου και ψήνεται κανονικά.

Έτσι τώρα με 3 ώρες full load έχω max temp. 77 βαθμούς :-D ( Με mobmeter πάντα ) . Κανένα πρόβλημα με σταθερότητα συστήματος.

Τρέχω το rosetta@home ( κάτι σαν το seti@home, στο πιο βιολογικό του :) ), οπότε το ζορίζει όσο πάει.

Το προτείνω εφόσον καταλάβετε πως να το χειρίζεστε.

RightMarkCPU clock B)

Ελπίζω να βοηθήσει κάπως.

Δημοσ.

@Sirakawa

Ψαξε εδω μεσα για δικο μου ποστ για το πως καθαρισα το 1524 WLMi. Ισως ειναι και σενα γεματο σκονη το heatsink. Εγω το καθαρισα και ειδα τεραστια διαφορα (αλλαξα και παστα). Πιο πριν χρησιμοποιουσα το προγραμματακι που αναφερεις...

Δημοσ.

Πολυ καλες ο ιαναφορες για επεμβασεις στο εσωτερικο των υπολογιστων αρκει να ξερουμε πως γινεται κι στα υπολποια μοντελα. Πχ για το hp μου.

Δημοσ.
Πολυ καλες ο ιαναφορες για επεμβασεις στο εσωτερικο των υπολογιστων αρκει να ξερουμε πως γινεται κι στα υπολποια μοντελα. Πχ για το hp μου.

Ε γι'αυτο υπαρχει το Google. Ψαχνεις για service manual η service guide για το μοντελο σου. Πολλα manuals εχουν και φωτογραφιες.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για μενα ειναι ολιγον κινεζικα, δεν βγαζω ακρη

μηπως κανει αυτο το προγραμμα για μετρησεις?

http://www.sisoftware.net/index.html?dir=dload&location=sware_dl_3264&langx=en&a=

Δημοσ.

Toshiba A100-906 5600

Frequency:1.83 Ghz

Temperature: 46.0 c

Temperature: 48.0 c

Charge rate 7.71 w

HDD 0: 36.0 c

Etreksa to mobmeter.exe kai moy edose ta parapano. Ayta poy anaferete parapano den ta brika.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...