Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες Notebook (χρήσιμες αναφορές)

theohatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασα και το PCWizzard και μου δείχνει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με το MobilMeter (60-62 Full load για P-4M @ 2.2 Ghz )

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

MobileMeter:

OS

Windows 2000 or Windows XP

This utility does not run under Windows NT4/95/98/Me

System

* ACPI must be implemented. (This is true for most fairly new PCs.)

* ACPI must be used for CPU temperature control. This may be true depending on how the system is designed. This is not true in most desktop PCs, but true in some laptop PCs.

* The system must be designed to obtain the correct battery status information in order for this utility to show the battery charge/discharge rate.

* HDD must be connected directly to the on-board IDE controller and designed to return the temperature in order for this utility to show the HDD temperature.

MobileMeter relies on the OS for obtaining the CPU temperature. This functionality may be affected by certain OS behaviors and sometimes screwed up by the Service pack installation

CPU Temp: 75 Kelsioy...

HDD: 45 kelsioy...

Δημοσ.

Εγώ πάλι δοκίμασα και το PC Wizard....Για τον σκληρό μου λέει την ίδια θεμροκρασία που λέει και το mobilemeter.....Αλλά για τη CPU δεν πρέπει να μου μετράει καλά.....Δείχνει 38 βαθμούς σταθερά ότι και να κάνω.....

Δημοσ.

To PcWizard τουλάχιστον σε εμένα ΔΕΝ δείχνει real time την μεταβολή της θερμοκρασίας αλλά την στιγμή που πατάς το εικονίδιο - δοκίμασε να ζορίσεις λίγο το laptop και πάτα ένα εικονίδιο άλλο από το PCWizard ( πχ Battery ) και αμέσως πάλι αυτό της θερμοκρασίας να δεις οτι θα αλλάξει ...

Δημοσ.
To PcWizard τουλάχιστον σε εμένα ΔΕΝ δείχνει real time την μεταβολή της θερμοκρασίας αλλά την στιγμή που πατάς το εικονίδιο - δοκίμασε να ζορίσεις λίγο το laptop και πάτα ένα εικονίδιο άλλο από το PCWizard ( πχ Battery ) και αμέσως πάλι αυτό της θερμοκρασίας να δεις οτι θα αλλάξει ...

Τσέκαρα την επιλογή real time από options, αλλά και έκανα refresh αλλά πάλι τίποτα.....Και στο power management δήλωσα τον υπολογιστή σαν always on, έτσι ώστε η CPU να δουλεύει στη πλήρη της συχνότητα....Αυτή η αλλαγή και μόνο σημαίνει +10 βαθμούς στο mobilemeter....Στο wizard πάλι έδειχνε 38 ενώ η temp του σκληρού μεταβλήθηκε κανονικά κ έλεγε κ τα ίδια με το mobilemeter....

Δημοσ.

lol τσέκαρα την επιλογή sensors in real time και τώρα μου δείχνει μια θερμοκρασία μόλις πατάω το εικονίδιο και αμέσως μετά 0 C σταθερά ...οτι να ναι....

Δοκίμασε να την απενεργοποιήσεις και κάνε αυτό που σου είπα παραπάνω - αν και απ'οτι είδα από προηγούμενο post σου οι θερμοκρασίες που σου λέει το mobilmeter φαίνονται λογικές και κοντινές με τις δικές μου ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν άντεξα και εγώ και μόλις 10 μέρες περίπου μετά την αγορά του νέου laptop κατέβασα το καλύτερο πρόγραμμα (κατά τη γνώμη μου) για έλεγχο θερμοκρασίας. Μπορείτε να το βρείτε εδώ .

Εχθές το έτρεξα πρώτη φορά σε δωμάτιο χωρίς air-condition με F@lding να τρέχει στο background και οι μετρήσεις που μου έβγαλε ήταν αρκετά υψηλές. Τις επόμενες μέρες θα τις δώσω και εδώ μιας που χθές δεν τις κράτησα κάπου.

Δημοσ.

Βρήκα λίγο χρόνο και χρησιμοποιώντας το SpeedFan 4.24 μέτρησα τις θερμοκρασίες του Acer 3022WLMi που αγόρασα πρόσφατα. Σημειωτέον θα ήθελα να αναφέρω πως δε χρησιμοποιώ (ακόμα) καμία βάση απαγωγής θερμότητας ή με ανεμιστηράκια και το laptop καθόταν πάνω σε πανί διπλωμένο πάνω σε ξύλινο τραπεζάκι. Απλώς το αναφέρω για να γίνει κατανοητό ότι το laptop δεν εκμεταλεύεται πλήρως το περιορισμένο ύψος από τα "ποδαράκια" για καλύτερη κυκλοφορία αέρα. Φυσικά το δωμάτιο δεν είχε air condition.

[idle/Full Load (with/out fan)]

CPU: 48/(75-85)

HD: 49/55

Case: 33/68

Temp2*: 28/(60-71)

Για όσους χρησιμοποιούν το πρόγραμμα SpeedFan θα πρέπει να σημειώσουν πως Temp1=CPU, Temp2=???, Temp3=Case. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο προγραμματιστής του προγράμματος (διαβάστε το Help F11).

Δημοσ.

Acer Aspire 1603 LM :

με Speed Fan:

HD: 39

temp1: 31 c

temp2 : 17c

Το μηχάνημα είναι ανοικτό 2,5 ώρες περίπου με θερμοκρασία δωματίου 31 βαθμούς.

Χωρίς ανεμιστήρες και air condition

Δημοσ.

temp1: 31 c

temp2 : 17c

Αν το temp1 είναι θερμοκρασία CPU ίσως να ναι λάθος γιατί πολύ χαμηλή μου φαίνεται για λαπτοπ έστω και σε idle....

To temp2 τι ακριβώς είναι ? Τι μετράει ?

Αν θες, δοκίμασε να μετρήσεις με το Mobilemeter, να δούμε τι σου λέει με εκείνο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...