Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες Notebook (χρήσιμες αναφορές)

theohatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με συγχωρείτε κύριε ποποΓλάρε, δεν ήξερα ότι παρακολουθείτε και αυτό το φόρουμ, την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω την T50.

(πού διάολο είναι το εγκάθετο εικονίδιο;)

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά, έχω κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι κ συ kotetsi. Εγώ μάλιστα άνοιξα κ παραπάνω τρύπες σε όλα το καπάκι (που καταλαμβάνει την 1/3 της πίσω επιφάνειας), μες την πατέντα δηλαδή :) Εννοείται ότι έβγαλα την μεταλλική εσωτερική επιφάνεια, είδα αν αντέχει το πλαστικό καπάκι κ αφού σιγουρεύτηκα για το ότι δεν λιώνει (θερμοκρασίες επεξεργαστή έως κ 90!!!) το άφησα για λίγο καιρό μιας κ δεν ξεπερνούσε τους 87. Δυστυχώς, με δυο δίσκους, δύο κάρτες κ τον turion στριμωγμένα εκεί μέσα είναι λογικό σε ένα βαθμό να έχω τέτοια αποτελέσματα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω για πολύ έτσι. Με τα παραπάνω, λοιπόν, είχα κερδίσει 3 βαθμούς τουλάχιστον, παρόλ' αυτα το dirt έφτασε για μια ακόμα φορά τις θερμοκρασίες στα ύψη με αποτέλεσμα να έχω ξανά τα γνωστά "σπασιματάκια" στην κίνηση ανά ορισμένο χρόνο. Τελικά, δεν αγόρασα την βάση που σκεφτόμουν κ απλά ανασήκωσα το λάπτοπ από πίσω με ένα ξύλινο κομμάτι κ βουαλά, οι θερμοκρασία έπεσε 5 βαθμούς ως δια μαγείας!

Δημοσ.

t_Al2m_b6c73ca.jpg

Εδώ είναι το λάπτοπ ανασηκωμένο (γ@μ@τη κάρτα ήχου, έτσι; :) )

t_Al4m_e888f70.jpg

Ανοιχτό με το διάτρητο πλέον πλαστικό καπάκι κ το μεταλλικό κομμάτι που έχω αφαιρέσει ακριβώς από κάτω.

t_Al1m_90bb7b0.jpg

Notebook hardware control, τυχαία στιγμή, σε idle οι θερμοκρασίες αυτές είναι 55οC και 48oC. Πιο κάτω δεν πέφτει!

Δημοσ.

5 βαθμοί κάτω μετά τον καθαρισμό των αεραγωγών από την μπίχλα που είχαν πιάσει. Τελικά αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να συντελέσει στην υπερθέρμανση ενός λάπτοπ! Είτε ανασηκώσει κανείς το πίσω μέρος είτε βάλει βάση ψύξης, αν έχουν σκόνη οι αεραγωγοί κ οι ανεμιστήρες δεν κερδίζει πολλά.

Δημοσ.

lenovo 3000 n100

ayth th stigmi se topiko diktyo kai mesa sto internet kai mousiki kai ena swro programmatakia katw deksia exw 53 cpu 46 hdd me 32 bathmous sto dwmatio kai xwris katholou anemistira h ac fysika oute bash.

einai kala?

Δημοσ.

Μετρήσεις ουσιαστικά σε idle (επεξεργασία κειμένου), τουλάχιστον 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας, θερμοκρασία δωματίου 27-28 βαθμοί.

ACER 9410 (duo 1.66, 1G ram, 100G pata, 17'' monitor, onboard gpu intel 950)

CPU 49, HDD 36

*Ο ανεμιστήρας δουλεύει σπάνια και για λίγα δευτερόλεπτα

HP dv6356 (core2 1.73, 1G ram, 120G sata, 15'' monitor, 7400go)

CPU 38, HDD 42, GPU 47

*ο ανεμιστήρας δουλεύει πολύ συχνά και για μεγάλο διάστημα

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
5 βαθμοί κάτω μετά τον καθαρισμό των αεραγωγών από την μπίχλα που είχαν πιάσει. Τελικά αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να συντελέσει στην υπερθέρμανση ενός λάπτοπ! Είτε ανασηκώσει κανείς το πίσω μέρος είτε βάλει βάση ψύξης, αν έχουν σκόνη οι αεραγωγοί κ οι ανεμιστήρες δεν κερδίζει πολλά.

και εμενα το εχω περιπου 1μιση χρονο κ βλεπω το ανεμιστηρακι απο κατω εχει πιασει πολυ σκονη...πως να το καθαρισω ομως?την γριλια π εχει εννοω...fs pi155v εχω...αν κ οι θερμοκρασιες πανε μεταξυ 50-60

Δημοσ.

εχω ενα hp pavilion εδω και ένα μήνα και όποιο προγραμμα και να βάλω δεν μου εμφανίζονται οι θερμοκρασίες του σκληρού δίσκου...

έχω δοκιμάσει τα προγράμμτα: everest και hardware control...

ο σκληρός δεν παρουσιάζει κάποιο προβλημα γενικά...

υπάρχει περίπτωση κάποιοι σκληροί να μην έχουν αισθητήρα ή κάτι τέτοιο και να είναι φυσιολογικό το ότι δεν παρουσιάζονται οι θερμοκρασίες??? :confused:

Δημοσ.

HP PAVILLION DV6000(2.2GHz)

Συνθήκες κανονικής λτγ ==> 53 με 59

Σε παιχνίδια==> 65 με 70

τελικά,η βάση ψύξης χρειάζεται για να μην καταπονείται ο η/υ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...