Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες Notebook (χρήσιμες αναφορές)

theohatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

gpu οντως παει ψηλα...αλλα 68 βαθμοι cpu εγω ειχα δει μονο οταν ειχα κολλησει εναν κωλο ιο και ετρεχε κατι στο backround ολη την ωρα...απο τοτε ειμαι οκ και παιζω μεταξυ 51-61...61 μονο στιγμιαια

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

paidia egw egkatestisa to speedfan alla gia na pw tin alithia de kserw se ti thermikrasia prepei na einai to laptop.twra to exw anoixto 3 wres kai grafei :

hd0:45 vathmous

temp 1:37 vathmous

core: 56 vathmous.

exw ena hp pavillion amd turion 2*64

an ksereis kapoios an mou pei an einai kales oi thermokrasies

Δημοσ.

Xrisimopoiei kaneis ayto to programa ? ? Exo balei tin CPU se custom dynamic switching. Dld analogos to CPU load ( % ) au3anei kai to CPU clock (meta3i 900mhz - 1888mh) kai fisika kai to CPU voltage anebainei.. Thelo na rotiso loipon an eiparxei problima gia to CPU m otan oi times tou voltage kai tou clock paizoun se diafores times (multiplier 6x mexri 11x)..?? Xoris tin parembasi tou programmatos douleuei to cpu sta 900 mhz kai molis to CPU load anebei ftanei amesos ta 1888mhz, dld den exei endiameses times..(multiplier 6x or 11x ).. Mipos ayto to anebokatebasma de diafores sixnotites kai taseis tis CPU otan xrisimopoio to programma einai epikindino ? ?? SOS :/

kai gia na min eimai ektos topic..

amilo xi1546

CPU temp me full load exei paei kai 95 C (paraligo 8a ebraza kai nero :P)

CPU idle 60 C

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα fujitsu είναι η θερμοαπαγωγή. Το case του βράζει (είναι αδύνατο ειδικά το καλοκαιρί να το βάλεις στα πόδια σου). Αντίθετα το toshiba που έχω (A100-906) απλώς ελαφρά ζεσταίνεται (καθόλου στο πάνω μέρος λίγο στο κάτω). Πιθανότατα φταίει η κατασκευή του αφού η fujitsu τα αγοράζει από άλλη εταιρία (για αυτό και θα δείτε το ίδιο case να το έχουν και άλλες εταιρίες ή ακόμα και μεγάλοι πωλητές π.χ multirama, alienware κ.α). Αυτό δεν ισχύει για την toshiba και HP ίσως και άλλες ακόμα.

Δημοσ.

Σωστα ειναι θεμα ποιοτητας κατασκευης, η τοσιμπα συνηθως εκτος απο καλες μητρικες φτιαχνει και καλα υλικα η τοποθετει καλουςπ υκωντες στην μητρικη αλλα και τα υποσυστηματα της με αποτελεσμα να εχουν αριστη θερμικη συμπεριφορα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Σωστα ειναι θεμα ποιοτητας κατασκευης, η τοσιμπα συνηθως εκτος απο καλες μητρικες φτιαχνει και καλα υλικα η τοποθετει καλουςπ υκωντες στην μητρικη αλλα και τα υποσυστηματα της με αποτελεσμα να εχουν αριστη θερμικη συμπεριφορα...

συμφωνω μαζι σου ετσι ακριβος ειναι :-D

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

HP Pavilion dv8227ea

(Intel Core Duo 1.66GHz, 512Mb Ram στα 533MHz, HDD 80Gb στις 5400 στροφές, NVIDIA 7400 Turbochase 256Mb)

Οι θερμοκρασίες είναι με Mobmeter & Speedfan & Everest (είναι ολόιδιες):

CPU 50C (Idle)

CPU 78C (Αν πάω να παίξω κανένα παιχνιδάκι τύπου πολύ ελαφριά που παίζονται χωρίς εγκατάσταση, σε ένα παράθυρο)

HDD 40C - 48C

Βέβαια αν πάω να παίξω κανένα άλλο παιχνίδι μπορώ να πω πως παραζεστένεται αν και δεν το έχω μετρήσει.

Αλήθεια πως μπορώ να τη μετρήσω μέσα στο παιχνίδι?

Δημοσ.

Φιλε μου χρειαζεσαι οπωσδηποτε μνημη τουλαχιστον 1 γιγκα για το φορητο σου, εξαλλου η καρτα γραφικων δανειζεται ραμ απο το κεντρικο συστημα και γι αυτο αναφερεται ως Turbochase..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε toshiba a100-811 το speefan δίνει

HDO 39 C

TEMP1 44-49 C ( στους 49 επεμβαίνει το ανεμιστηράκι)

TEMP2 45-50 C

CORE0 31

CORE1 31

Είναι καλές τιμές? Τemp1 kai 2 είναι η κάρτα γραφικών?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...