Προς το περιεχόμενο

win2000 και workgroup problem

paokara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ένα δίκτυο με έναν υπολογιστή για server ο οποιός έχει win2000 server επάνω και 5 PC τα οποία έχουν ανάμεικτα λειτουργικά,άλλα έχουν windows XP και άλλα Windows 98 όλα αυτά μαζί είναι σε ένα workgroup. Αυτά όλα δουλεύαν αρμονικά μέχρι που μια μέρα δεν ξέρω γιατί προέκυψε αυτό το πρόβλημα, τα τερματικά δεν μπορούν να δουν το ένα το άλλο από την περιοχή δικτύου ενώ ο server τα βλέπει όλα κανονικά, αν κάνω search με το όνομα έναν υπολογιστή τον βρίσκει κανονικά και μετά απο εκεί μπορώ να κάνω και αντιστοιχήσεις δίσκων κανονικά κ.λ.π, αν κάνω Ping σε κάποιον απαντάει κανονικά, αν κλείσει ο server τα τερματικά δουλεύουν άψογα βλέπονται μεταξύ τους τα πάντα. Τώρα, ο server έχει κάποιους δίσκους οι οποίοι έχουν ενεργοποιημένη την κοινόχρηστη χρήση κανονικά έχω τσεκάρει και τα permissions και την καρτέλα security τα πάντα όλα είναι εντάξει, έχω ορίσει χρήστες τα Pc κανονικά, τι γίνεται όμως, όταν κάνω search τον server (γιατί δεν μπορώ να τον δώ από την περιοχή δικτύου όπως είπα παραπάνω) τον βρίσκω κανονικά σαν υπολογιστή αλλά όταν κάνω διπλό κλικ για να μπώ μέσα και να δω τα κοινόχρηστα στοιχεία του μου βγάζει το μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και ότι ο διακομιστής μπορεί να μην είναι ορισμένος για συναλλαγές.

Οποία βοήθεια χρήσιμη παιδιά γιατί είμαι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού…

Δημοσ.

Dyskolo to provlima sou, mou exei tyxei se diktyo xoris server me enan ypologisti me win98 alla esy les oti kanenas den vlepei to server. Kane ta updates opos leei o giannis gia na doume ti symvainei. To active directory etsi ki allios den paizei me pcia me win98 opote den tha to exeis setarismeno. Dokimase kai tis diktyakes rythmiseis ton pcion an einai sosto to workgroup kai ola ta protocols... kai vlepoume :-)

Δημοσ.

Είναι μεγάλο μπέρδεμα δεν το έχω στήσει εγώ. Θα δοκιμάσω με updates να δω φοβάμαι με τα updates μην τα μαμήσει όλα.

Δημοσ.

loipon afoy eisai se workgroup den exeis active directory...

mia lysi... na egkatastiseis wins ston server (blepe help) eykolo einai , kai na to dilwseis stin karta diktyoy se ola ta pc...

2h ligo pio koyli... mallon to provlima soy ofeilete se master browser issue.. koitazeis event viewer kai blepeis poios pc's xtypaei elections kai lathi ston diktyo...

proteinw tin lisi no1 :)

Δημοσ.

Αυτό με τα WINS θα το δοκιμάσω.

Φίλε kitsos μάλλον το πρόβλημα είναι master browser issue γιατί έψαξα λίγο να δώ για το συγκεκριμένο θέμα και τα συμπτώματα ταιριάζουν.

Ξέχασα να σας πω ότι στο lan ένα Pc με windows xp έχει επάνω του μια dsl και την μοιράζει αυτό το PC έχει static ip αλλά η διεύθυνση που παίρνει είναι exclude απο τον dhcp του server λέτε απο εκεί να προέρχεται το πρόβλημα;

Η υπηρεσία Computer Browser στα ελληνικά πως είναι ρε παιδιά; Γιατί ψάχνοντας για master browser issue διάβασα οτί πρέπει να δω αν τρέχει σε κανένα άλλο PC και να την σταματήσω.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...