DIMERR Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Exw ena amd 2600 xp me pirina thoroughbird.Pia mitriki proteinete?skeftomai na ton overclockarw kai ligo.Exw kataliksei stin ASUS A7N8X-E DELUXE.Episis skeftomai kai tin ALBATRON KX18DS PRO ws enalaktiki lisi.Poia apo tis 2 proteinete?dektes kai protaseis alws mobos.
doctorkostis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Καλες και οι δυο που αναφερεις,αν και λιγο δυσευρετες(τουλαχιστον η δευτερη).Καλη σε αυτον τον τομεα ειναι και η ABIT NF7S και η DFI lanparty,με μια προτιμηση στην πρωτη,την προτιμουσε η πλειοψηφια των overclockers σε socket A.Σε μεταχειρισμενα ισως τις βρεις και σε καλες τιμες....
sboo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Ψάξε και για Gigabyte 7N400 Pro2. Υπερεξοπλισμένη (firewire, usb, 5.1sound, Gigabit lan, sata raid, ata raid) και πολύ σταθερή...
crAss Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Έχω χρησιμοποιήσει τις: - Asus A7N8X v.2 Deluxe - Asus A7N8X-E Deluxe - Gigabyte 7N400 Pro2 - DFI Lanparty Ultra II B Λοιπόν η δεύτερη Asus ήταν μια χαρά και το καλύτερο Overall board. Η τροφοδοσία του επεξεργαστή ήταν από τη γραμμή των +5V με μεγάλα Mosfets που ψύχονται εύκολα και άρα με πολύ φθηνό τροφοδοτικό πήγαινε ψηλά. Η Gigabyte είναι όντως υπερεξοπλισμένη και τρομερά σταθερή, αλλά για υπερχρονισμό όχι ότι καλύτερο. Η DFI είναι αυτή που έχω τώρα στον υπολογιστή μου. Η πιο δύστροπη από όλες. Θέλει να τη γεμίσεις ψυκτράκια στα fets της που είναι πολύ μικρά και ζεσταίνονται εύκολα, θέλει ΠΟΛΥ δυνατό και ΣΤΑΘΕΡΟ τροφοδοτικό για να υπερχρονίσεις (Minimum 28A στα +12 V). Το θέμα είναι όμως ότι μόνο με αυτή έχω καταφέρει να έχω σταθερά τον 2500+ να τρέχει μόνιμα στα 2717 (11χ247). Πάντως δεν είναι και ότι πιο απροβλημάτιστο. Στον υπολογιστή στη δουλειά έχω την πρώτη. Λειτουργεί από την πρώτη στιγμή 24 ώρες το 24 με πολύ πίεση και δεν έχει κολλήσει ποτέ...
Gabriel Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Είχα παλαιότερα Abit NF7,Epox 8RDA+,Asus A7N8X-E Dlx. Πιο καλή εντύπωση μου έκανε η epox,πολύ σταθερή και εγγυημένο overclock,ακολουθεί ένα σκαλί πιό κάτω το Αsus και τελευταία η Abit,όχι ότι δεν ήταν καλή απλά οι άλλες 2 μου φάνηκαν καλύτερες.
thefirestarta Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Abit NF7-S rev.2 Η απόλυτη μητρική για socket A.
Red_Phantom Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Ψάξε και για Gigabyte 7N400 Pro2. Υπερεξοπλισμένη (firewire, usb, 5.1sound, Gigabit lan, sata raid, ata raid) και πολύ σταθερή... ... και πολυ προβληματική. Το raid που έχει ειναι εντελώς αχρηστο γιατι οι επιδοσεις του ειναι χειροτερες απο ένα σκληρο δισκο στα stadar ide. Επισεις ειναι και προβληματικη στο Voltage που δείνει στον επεξεργαστη (δινει 1.71V) πράγμα το οποίο οδηγει σε υπερθερμανση της CPU.
sboo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2005 Το raid της gigabyte δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω τις επιδόσεις του. (σε ποιο απ' τα δυο αναφέρεσε στο ata-raid ή στο sata-raid). Έχεις όμω; την δυνατότητα τον ata-raid controller να τον χρησιμοποιήσεις σαν ide, ο΄ποτε μπορείς να συνδέσεις πάνω της 8 ata συσκευές και 2 s-ata. Δεν ξέρω πολλές m/b που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Προβλήματα υπερθέρμανσης δεν έχω διαπιστώσει. Η δε τάση στον επεξεργαστή ρυθμίζεται από το Bios. Σίγουρα όμως δεν είναι για overclocking.
Red_Phantom Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2005 Πρωτα πρωτα ας ξεκαθαρισουμε για ποια version της συγκεκριμενης mobo μιλαμε. Εγω εχω την PRO2 V1. Το ata-raid δεν εχει υλοποιειθεί σωστα. ΟΚ μπορεις να συνδεσεις απλες συσκευες πανω στον raid controler αλλα αυτες μπορει να ειναι μονο σκληροι δισκοι. Για οπτικες συσκευες (DVD κτλ.) χρειαζεσαι modded bios το οποιο έχω εγκαταστησει. Την συγκεκριμενη mobo την εχω απο την bios version F4. Αν το ψαξεις λιγο θα δεις οτι για το GIGARAID ενω και η ίδια η Gigabyte ήξερε ότι ειναι προβληματικό δεν εβγαλε ποτε bios update, λογω ότι το προβλημα δεν ήταν στο bios αλλα κατασκευαστικο. Επισεις στο επισημο site της gigabyte θα δεις ότι για την mobo αυτή (για αλλες δεν κοιταξα) οι drivers για τα διαφορα υποσυστηματα δεν εχουν ενημερωθει απο τοτε που βγηκε η mobo. Δηλαδη η Gigabyte προσφερει και ελλειπη υποστηριξη στατ προιοντα της. Τελος στο bios μπορει να αυξησεις την ταση κατα ένα ποσοστο. Το προβλημα της τασης του επεξεργαστη υπηρχε απο την αρχη. Το μονο που εκανε η Gigabyte ήταν να κυκλοφορισει ενα bios update που απλα δεν εδειχνε την κανονική ταση αλλα αυτην που επρεπε να λειτουργει κανονικα η CPU. Problem: I can't change the voltage on my PRO2. Answer: The PRO2 was actually a step backward in technology from the PRO1. Since the PRO2 is a 4-layer board and the PRO1 has 6, there are more bios options on the PRO1 than the PRO2. As of yet, noone has found a way to manually set the voltage on a PRO2. Δες και ενα link παρακατω που θα δεις σχεδον ολα τα προβληματα: http://forums.pcper.com/showthread.php?s=&threadid=266766
sboo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Εγώ έχω την GA-7N400 Pro2 (Rev 2.x). Πρόβλημα με την τάση του επεξεργαστή δεν παρατήρησα να υπάρχει όπως ξανάγραψα. Το gigaraid controller τον χρησιμοποιώ σαν 2ο ΑΤΑ controller και μάλιστα εχω συνδεδεμένα πάνω του 1 DVD-ROM και ένα DVD writer, χωρίς να μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Πάντως στην αγορά πλέον κυκλοφορεί ΜΟΝΟ η Rev.2x motherboard. Η Rev.1 έχει καταργηθεί. Οπότε όποιος την αγοράσει δεν θα έχει παρόμοια προβλήματα...
DIMERR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2005 Paidia telika apofasisa na alaksw olo to sistima mou opote den tha agorasw mitriki socket A.Eyxaristw gia to endiaferon.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.