koyan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2005 Καλησπέρα, Εγκατέστησα την τελευταία έκδοση του xampp for windows: # Apache HTTPD 2.0.54, # MySQL 4.1.12, # phpMyAdmin 2.6.2-pl1, Μέχρι τώρα είχα παλιότερες εκδόσεις, και αυτά που χρειαζόταν να κάνω για να βλέπω κανονικά ελληνικά μέσα από το Phpmyadmin ήταν: 1) στο apachefriends\xampp\mysql\bin\my.cnf έβαζα: default-character-set=greek 2) στο apachefriends\xampp\apache\conf\httpd.conf AddDefaultCharset ISO-8859-7 Έκανα τα παραπάνω ξανά, Εφερα τα αρχεία δατα αρχεία με τις βάσεις από την παλιά μου εγκατάσταση και τα projects μου δείχνουν τα ελληνικά μια χαρά. Στο Phpmyadmin όμως δεν μπορώ να δώ ελληνικά με τίποτα (ότι character set και να βάλω στην σελίδα μέσω του browser μου). Γνωρίζει κανένας πώς λύνεται αυτό? Η γιατί μου εμφανίστηκε στην τελευταία έκδοση του xampp ενώ δεν είχε εμφανιστεί στο παρελθόν? Ευχαριστώ, koyan
koyan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Το πρόβλημα βρέθηκε: Η τελευταίες εκδόσεις του Phpmyadmin είναι σεταρισμένες να εμφανίζουν τα πάντα με utf-8. Όταν κάτι δεν είναι utf-8 το μετατρέπουν. Άλλαξα την phpmyadmin σε παλιότερη έκδοση (2.5.6) βλέπω τα ελληνικά μια χαρά. Δεδομένου ότι τα μηχανήματα που την βλέπουν είναι dev servers και τον apache τους δεν τον βλέπει το internet, δεν δημιουργεί security holes....
std00050 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2005 παιδια εχω και εγω προβλημα με τα ελληνικα.λοιπον εχω βαλει και εγω xammp με phpMyAdmin 2.6.1, apache 2.0.53,php 4.3.11,mysql 4.1.11. Εχω φτιαξει μια βαση με ελληνικους χαρακτηρες στους πινακες της.τις εισαγωγες στην βαση τις εχω κανει μεσω του phpMyAdmin και τα δεδομενα εκει τα βλεπω κανονικα.παραδειγμα του τροπου που εχει φτιαχτει ο πίνακας > CREATE TABLE `farmakeia` ( `name` varchar(80) character set greek collate greek_bin NOT NULL default '', `address` varchar(80) character set greek collate greek_bin NOT NULL default ' ', `telephone` varchar(10) character set greek collate greek_bin default NULL, PRIMARY KEY (`address`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin Οταν ομως προσπαθω να κανω ενα select μεσω της php για να παρω τα δεδομενα στην σελιδα τοτε τα ελληνικα μου τα βγαζει ??????????.οποτε και αν προσπαθω να κανω καποια επερωτηση στην βαση μεσω της php βάσει αυτων που πηρα προηγουμένως δεν παιρνω κανενα αποτελεσμα λογω των ?????. Προσπαθησα ομως να κανω >echo "γεια σας"; μεσα στον κωδικα και αυτο μου το εμφανισε κανονικα.αν εχει κανεις ιδεα τι παιζει πειτε τιποτα γιατι κολλησα τωρα και δεν μπορω να προχωρησω.ευχαριστω
Valsam75 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 .......................Οταν ομως προσπαθω να κανω ενα select μεσω της php για να παρω τα δεδομενα στην σελιδα τοτε τα ελληνικα μου τα βγαζει ??????????.οποτε και αν προσπαθω να κανω καποια επερωτηση στην βαση μεσω της php βάσει αυτων που πηρα προηγουμένως δεν παιρνω κανενα αποτελεσμα λογω των ?????. Προσπαθησα ομως να κανω >echo "γεια σας"; μεσα στον κωδικα και αυτο μου το εμφανισε κανονικα.αν εχει κανεις ιδεα τι παιζει πειτε τιποτα γιατι κολλησα τωρα και δεν μπορω να προχωρησω.ευχαριστω Καλησπερούδια. Το προβλημα ειναι πολυ πιο απλό απ ότι νομίζατε. Βαλε την εξής εντολή οσο αφορά τον κώδικα της HTML σελίδας σου ><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> Τώρα, όσο αφορά το PHP κομμάτι σου : > $mySqlConnection = mysql_pconnect($hostname_mySqlConnection, $username_mySqlConnection, $password_mySqlConnection) or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR); [b] mysql_set_charset('utf8',$mySqlConnection);[/b] Το όλο μυστικό της συνταγής βρίσκεται ουσιαστικά σε 1 γραμμη κώδικα στην εντολή >mysql_set_charset('utf8',$mySqlConnection); εκει πρέπει να ορίσεις το utf8 όπως πρεπει να είναι ήδη ορισμένο και στο collation του database σου. Δεν ειναι αρκέτο να ειναι ορισμένα σε βάση δεδομένων και HTML κώδικα. Πρέπει να δωθεί και μια τρίτη φορά ως php εντολή στην σύνδεση με την βάση. κάντο και θα δείς ! (Οταν βαλω Donate button στην σελίδα μου (η οποια δεν θα εχει τίποτα άλλο πάνω της) μην ξεχάσεις να βάλεις κανενα φράγκο αυτες τις δύσκολες μέρες για το παραπάνω σωτήριο tip
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2010 Απάντησες σε ένα post πριν 5 χρόνια !!!!!!!!!! Λες να περιμένε ακόμα απάντηση??? Πλάκα θα είχε να σου απαντούσε thx φίλος με έσωσες :)
pazof Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ας απαντήσω κι εγώ ένα 8μηνο μετά :Ρ Σε μένα το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να συμπεριλάβω την εντολή mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); μόλις συνδεθώ με τη βάση. Ή εναλλακτικά, mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $conn); ->όπου $conn η σύνδεσή μας στη βάση - δηλαδή η εντολή mysql_connect(<server>,<username>,<password>); Συνεπώς θα χρειαστεί ένα statement παρόμοιο με αυτό: $conn = mysql_connect(<server>,<username>,<password>); Ελπίζω να βοηθήσω κανέναν, έστω και μετά από όλο αυτό το διάστημα, γιατί έφαγα κι εγώ πολύ παίδεμα μέχρι να το κάνω να δουλέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.