Προς το περιεχόμενο

Problima me excel: dot Vs comma

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sto excel thelw tin ypodiastoli na mou tin emfanizei me teleia.

PX: to 6,23 tha itehela na emfanizetai ws 6.23 (diladi ,me teleia anti gia komma)

Kamia idea?

PS: Exw dokimasei tin antikatastasi alla mou xalaei ta noumera me tis strogilopoiiseis.

Δημοσ.

χμ....δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω αυτό έχει να κάνει με τα regional settings...

μπορεί να κάνω και λάθος!

πιθανόν να μπορείς να το αλλάξεις και μέσα από το Excel αλλά δε θυμάμαι :(

Δημοσ.

Από τα Regional Settings θα επιλέξεις να έχει το κόμμα για χιλάδες και την τελεία για τα δεκαδικά ψηφία. Μετά θα πας στο excel και θα δηλώσεις στα κελιά που θέλεις την στρογγυλοποίηση να την κάνει στα 2 ψηφία μετά την υποδιαστολή και θα είσαι ΟΚ.

Sam.

Δημοσ.

Τό μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι αν αλλάξεις τα regional settings ΔΕΝ αλλάζει και το mapping του πληκτρολογίου. Πήγα να την πατήσω έτσι μια φορά με internet banking, που στο έμβασμα θα έβαζα κατα λάθος 60000 ευρώ αντί για 60 ....

Δημοσ.

είναι πολύ απλό.

-Πήγαινε Tools-options-international στο excell , και εκεί έχει το tab που αλλάζεις το δεκαδικό σημείο σε "." ή "," .

-Κάντο "," και μετά το αρχείο σου θα μπει σωστά στο excell.

Αν δεν το έχεις έτσι πριν το insert δεν θα δει καν σαν αριθμό τους δεκαδικούς.

-Μετά , όλοι οι αριθμοί θα είναι με "," αλλά το αλλάζεις σε "." αν θές, από το ίδιο σημείο. ;)

edit: στο tools του excel όχι σε κατι αλλο

Δημοσ.
Τό μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι αν αλλάξεις τα regional settings ΔΕΝ αλλάζει και το mapping του πληκτρολογίου. Πήγα να την πατήσω έτσι μια φορά με internet banking, που στο έμβασμα θα έβαζα κατα λάθος 60000 ευρώ αντί για 60 ....

Το πληκτρο Τελεία στο αριθμητικό πληκρολόγιο (ανάμεσα στο Μηδεν και το Εντερ) εμφανίζει την υποδιαστολή ανάλογα με την ενεργή γλώσσα.

Στα αγγλικα βγαζει τελεία,

με αλλαγη γλώσσας (Alt+Shift) Ελληνικά βγάζει κόμμα.

Δημοσ.

Αυτό ομολογώ ότι δε το ξερα random. Και όντως είναι λογικό. Αλλά μου έρχεται λίγο σε καφρίλα να πατάω Alt-shift για να βάλω μια τελεία ή ένα κόμα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...