-NetHawk- Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Καλησπερα παιδια. Πριν απο δυο μηνες εγινα(που να μην γινομουν)συνδρομητης στην HellasDigital(παροχεας δορυφορικου ιντερνετ στην Ελλαδα).Τον πρωτο μηνα οι ταχυτητες ηταν αντιστοιχες της συνδεσης που πληρωνα,δηλαδη 120kb/s για 1024 συνδεση.Καθως ομως μπηκα στα μισα του δευτερου μηνα συνδρομης μου οι ταχυτητες τις ωρες απο 10 το πρωι μεχρι και 2 το βραδυ ηταν χειροτερες απο συνδεση 56kbps.Τηλεφωνησα λοιπον στην εταιρεια μου ειπαν να παω τον υπολογιστη απο εκει να τον κοιταξουν.Τον παω λοιπον μου λενε οτι πρεπει να γινει φορματ διοτι εχει πολλα spyware πανω.Τελος παντων(σαν μ@λ@κ@ς και εγω λες και δεν ξερω απο η/υ)κανω φορματ και το προβλημα συνεχιζοταν.Ξαναπαιρνω τηλεφωνο και μου λεει θα σου στειλω τεχνικο να δει τον εξοπλισμο σου.Ερχεται ο τεχνικος,δεν κανει απολυτως τιποτε και παιρνει βεβαιως φευγοντας 30ευρω.Για καλη μου τυχη ενας φιλος εγινε και αυτος συνδρομητης και ετσι καποια μερα δοκιμασα το δικο του λογαριασμο και δουλεψαν ολα και σε μενα τελεια(παλι η ταχυτητα στα 100kb/s).Παιρνω την εταιρεια τηλεφωνο τους το λεω και τοτε μου ξεφουρνιζουν το παραμυθι:"κυριε μου εχετε κατεβασει μεγαλο ογκο απο το ιντερνετ και η εταιρεια μας εχει ενα policy για αυτο σας πεφτει η ταχυτητα".Εν τω μεταξυ εγω ειμαι συνδρομητης στο πακετο τους classic3: http://www.hellasdigital.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=19&category_id=7&option=com_phpshop&Itemid=26 που λεει καθαρα απεριοριστο downloading δεν αναφερει πουθενα για ογκοπεριορισμο και policy.Λοιπον αν δεν ειναι αυτο εξαπατηση τοτε τι ειναι?Θα ηθελα να μου προτεινετε πως να κινηθω απεναντι σε αυτην την εταιρεια?Μεσω του συνηγορου του πολιτη ή κατι παρομοιο? Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για την μεγαλη εκταση του θεματος.
dwarves Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 an eisai vevaios oti auto pou exeis ypograpsei..den anaferei pouthena auto pou sou lene..perei policy.... tote mila me kapoion ypautheino..kai pes tous oti tha katagileis thn symbash pou exeis kanei me autous...!
-NetHawk- Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δεν υπαρχει τιποτε υπογεγραμμενο.Δυστυχως μου ειχαν πει οτι θα επανελθουμε με το συμβολαιο αλλα το συμβολαιο αφαντο. EDIT:Μα στη σελιδα τους δεν αναφερεται πουθενα περι policy οποτε αυτο και μονο δεν φτανει?
dwarves Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 xmmm kako auto... sthn selida tous omws to anaferoun...! prepei na rwthseis dikigoro pws douleuoun...e-agorapolisies se tetoies periptwseis...!
fotios1tzimas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Έχω από της 7 Ιουλίου SKYDSL classic 3 από Hellas digital 1024 kb M απεριόριστο downloading συνδέομαι κανονικά κατέβασα ένα τραγούδι μια 130 κβ λέω πόλη ορέο Δοκιμάζω δεύτερο τραγούδι 5 κβ περνώ τηλέφωνο την Hellas digital μας λέει να Διαβάσετε της οδηγίες διαβάζουμε τα κάνουμε οπός λεν ι οδηγίες δεν δούλη Περνούμε τηλέφωνο τους τεχνικούς δαρθούμε γάλα κοστίζει 150 ευρώ + φπα Έρχονται το βράδι κάνουν ριθμισις στην κεραία και στον υπολογιστή δουλεύουν Την αλί μέρα το προη πάλι 5 κβ εγώ τσατίλα την περνώ την Hellas digital Μου λένε να διαβάσο της οδηγίες εγώ τους τεχνικούς και αφτό 3 φορές Ακόμη 5 κβ με SkyDSL και 1024 Μίπος μπορώ να βρω το δίκιο? Aν έχω ευχάριστο? TI EINAI AFTO ME TON SINIGORO TOU POLITI? MPORI KANIS MIKROS NA BRI TO DIKIO TOU STHN ELLADA?
jerry7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Τα έχουμε πει και σε άλλα thread για το δορυφορικό Internet γενικά σε άλλα threads. Η χωρητικότητα του δορυφόρου είναι πεπερασμένη. Δεν υπάρχει απεριόριστη χωρητικότητα ούτε απεριόριστο downloading με τη λογική που θέλει ο πελάτης. Αυτό που αναφέρεις είναι η πάγια τακτική και αναφέρεται ρητά σε όλα τα συμβόλαια σύνδεσης μέσω δορυφόρου. Το τι θεωρεί ο καθένας ότι θα έχει πριν αγοράσει υπηρεσία δεν είναι αυτό που πραγματικά ισχύει βάσει συμβολαίου. Για να μη χάνεις το χρόνο σου, απλώς ζήτησε τα χρήματά σου πίσω και προσπάθησε να δώσεις τον εξοπλισμό και να πάρεις τα χρήματά σου. Αν μπλέξεις με δικηγόρους δεν πρόκειται στο ορατό μέλλον να βρεις κάποια άκρη. Φιλική συμβουλή από κάποιον που ποτέ δεν έχει αγοράσει δορυφορικό Internet στη ζωή του.
dwarves Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 efoson yparxei limit...prepei na to grafoun... kai na mhn paramithiazoun... legontas... aperioristo bandwith...!! INKA.... kai oti vgei... pare kana thlefwno sto institouto katanal. na to anafereis... den xaneis tipota...
-NetHawk- Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Φιλε jerry7 δεν ειμαι ειδικος στα του δορυφορου θεματα συνεπως δεν μπορω να γνωριζω εαν η χωρητικοτητα ειναι πεπερασμενη και ποσο σε καθε εναν δορυφορο.Αυτο που ζηταω ειναι ειλικρινεια και τιμιοτητα.Τους ειχα ζητησει αρκετες φορες και με διαβεβαιωσαν οτι η ταχυτητα μου θα παραμεινει σταθερη ειτε ειναι πρωι βραδυ απογευμα κτλπ.Ουδεποτε στην αρχη με ειχαν ενημερωσει για το εν λογω policy.Μπορει λοιπον καποιος που εξαπατηθηκε να βρει το δικιο του σ'αυτη τη χωρα ναι ή οχι?Εαν οχι να φτιαξω ενα σιτε και να να πουλαω πχ intel4 που στην ουσια θα ειναι celeron......Η λαμογια καποια στιγμη πρεπει να σταματησει....
getty Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Παλιότερα που έψαχνα για δορυφορικό internet σε αρκετές περιπτώσεις είχα δεί σε ψιλά γράμματα να δηλώνεται ότι η ταχύτητα πάνω από ένα ορισμένο όγκο download μειώνεται... Το θέμα λοιπόν είναι , εξαπατήθηκε ο χρήστης ή απλά οι εταιρίες έχουν φροντίσει να έχουν τα νώτα τους καλυμένα με μικρά γράμματα, ή οτιδήποτε άλλο, σε συμβόλαια?
Angeldust Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Οι περισσότεροι Sat Providers δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο και η Hellas Digital δεν αποτελεί εξαίρεση. Πριν αγοράσεις κάποιο πακέτο έπρεπε να κάνεις μια αναζήτηση στο internet και σε κάποια forums να δεις τι παίζει. Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής: Ολες οι εταιρίες παροχής δορυφορικού internet διαθέτουν Priority1 και Priority2. Το priority2 σου δίνει πολύ μεγάλες ταχύτητες αλλά έχει περιορισμό στο μηνιαίο download. Οταν φτάσεις δηλαδή στο 1GB (η οσο τελωσπαντων δίνει) αυτόματα ολα τα downloads μεταφέρονται σε priority1 που σημαίνει μικρότερες ταχύτητες. Φυσικά μεσα απο το Software της κάθε εταιρίας μπορείς να ρυθμίζεις ποιον proxy θα χρησιμοποιείς και μέσω ποιου Priority θα κατεβαίνουν τα αρχεία. Ετσι σου δίνεται η δυνατότητα οταν πχ θέλεις ενα αρχείο να κατέβει γρήγορα να το βάζεις στο Priority2 και οταν κάποιο δεν το βιάζεσαι το αφήνεις να κατέβει στο Priority1. Φυσικά ολα αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο που υπογράφεις απλά δεν ξέρω αν βρίσκονται στα λεγόμενα "ψιλά γράμματα". Σε κάθε περίπτωση, οταν υπογράφεις ενα συμβόλαιο καλό θα ήταν να το διαβάζεις όσο το δυνατόν πιο εξονυχιστικά μπορείς για να αποφύγεις μετά τέτοιου είδους προβλήματα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμμιά σχέση με την Hellas Digital (δεν χρησιμοποιούσα ποτέ Sat Internet και ούτε πρόκειται) απλά σου λέω πως έχει η κατάσταση απο συζητήσεις που έχω κάνει με φίλους αρκετά πιο ψαγμένους στο θέμα. Επίσης αν θέλεις ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=16113 Τα παιδιά εκεί θα σε βοηθήσουν σίγουρα σε οποιαδήποτε απορία έχεις.
-NetHawk- Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Παλιότερα που έψαχνα για δορυφορικό internet σε αρκετές περιπτώσεις είχα δεί σε ψιλά γράμματα να δηλώνεται ότι η ταχύτητα πάνω από ένα ορισμένο όγκο download μειώνεται... Το θέμα λοιπόν είναι , εξαπατήθηκε ο χρήστης ή απλά οι εταιρίες έχουν φροντίσει να έχουν τα νώτα τους καλυμένα με μικρά γράμματα, ή οτιδήποτε άλλο, σε συμβόλαια? Θα σε παραπεμψω εδω:http://www.hellasdigital.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=19&category_id=7&option=com_phpshop&Itemid=26 Ειναι το πακετο το οποιο εχω "Αγορασει".Ελπιζω διαβαζοντας τις "προδιαγραφες" του να σου απαντηθει η απορια σου. EDIT:Το συγκεκριμενο πακετο δεν ειχε priority(ημουν και αλλου συνδρομητης και εχω ψηθει αρκετα με το ολο θεμα).Επισης ΠΟΥΘΕΝΑ στη σελιδα δεν αναφερεται το οτιδηποτε σε σχεση με πτωση της ταχυτητας.Τελος ουδεποτε μου εδωσαν καποιο συμβολαιο να υπογραψω(εστω και μεσω ε μαιλ ή κατι τετοιο.)Τα συμπερασματα δικα σας.
dwarves Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 mhn to skeftesai katholou...dokimase sto INKA ... aksizei na kaneis mia katagelia! mpas kai valoun mialo merikes etairies...pou ekmetaleuontai ton kosmo... tha mporousan na valoun mia parapomph ...pou na elege oti meta apo kapoio ogo...meionete h taxythta.... INKA ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
cassidy Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=299810#post299810 Στο παραπάνω thread θα βρείτε πολλούς χρήστες που έχουν τα ίδια προβλήματα. Μάλιστα στο thread απαντάει συχνά κι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ως κύριος Armonis. Γενικά πάντως πολλά παράπονα τελευταία γι αυτή την υπηρεσία...
getty Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2005 ']Θα σε παραπεμψω εδω:http://www.hellasdigital.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=19&category_id=7&option=com_phpshop&Itemid=26 Ειναι το πακετο το οποιο εχω "Αγορασει".Ελπιζω διαβαζοντας τις "προδιαγραφες" του να σου απαντηθει η απορια σου. EDIT:Το συγκεκριμενο πακετο δεν ειχε priority(ημουν και αλλου συνδρομητης και εχω ψηθει αρκετα με το ολο θεμα).Επισης ΠΟΥΘΕΝΑ στη σελιδα δεν αναφερεται το οτιδηποτε σε σχεση με πτωση της ταχυτητας.Τελος ουδεποτε μου εδωσαν καποιο συμβολαιο να υπογραψω(εστω και μεσω ε μαιλ ή κατι τετοιο.)Τα συμπερασματα δικα σας. Τότε φαντάζομαι ότι ένας απλός τρόπος να αποποιηθεί κανείς τις ευθύνες του είναι : " Δε γράφουμε πουθενά εγγυημένη ταχύτητα, αυτή που γράφουμε είναι η maximum υπο προυποθέσεις" . Απάτη θα πεις εσύ αλλά αυτοί δυστυχώς ιδιαίτερα στην Ελλάδα δεν θα έχουν πρόβλημα. Πάντως αν είναι έτσι τα πράγματα πιστεύω ότι μια καταγελεία χρειάζεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.