Προς το περιεχόμενο

The Edukators - Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες

magma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έκανα ένα σέρτς στο φόρουμ , αλλά δεν βρήκα τίποτα και παραξενεύτηκα. Την είδα την ταινία πριν κάνα μήνα. Μπορώ να πω οτι μου άρεσε πολύ. Σκηνοθετημένη από τον τυπάκο που έκανε το goodbye lenin και με πρωταγωνιστή τον ίδιο που έπαιζε στο goodbye lenin. Ώραια ambient μουσική και ιδεολογία στο σωστό βαθμό. Δηλαδή, ούτε πολύ βαρβατίλα (το πολιτικοκοινωνικό προτσές που καταπιέζει τη χουρτσωφική νομενκλατούρα :???: ) ούτε όμως υπεραπλουστευμένο (αναρχία ρεεεε :razz: ), ακριβώς όσο χρειάζεται. Ωραία φωτογραφία και την υπόθεση δεν σας τη λέω μήπως και ρίξω άθελα κανα spoiler.

οπότε τσεκάρετε τα παρακάτω

http://www.theedukators.com/

http://www.imdb.com/title/tt0408777/

http://www3.ifcfilms.com/theedukators/synopsis.html

:)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

περίεργο... και να πώ ότι δεν έκανα search... και με τον ελληνικό τίτλο έψαξα αλλά και με το Edukators... anyway :-| :roll:

και εμένα μου άρεσε πολύ η ταινία και η οπτική της είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφεις στο τόπικ σου magma! Xωρίς υπερβολές ή υπεραπλουστεύσεις και γενικότητες! Όμορφη ταινία! :)

Δημοσ.

Τι άλλο να πω? Μου άρεσε πολύ. Και τα πράγματα που λέει μέσα και φυσικά από τεχνική άποψη, αφού αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που βλέπουμε, προήλθε από ψηφιακή κάμερα, ως επι το πλείστον στο χέρι και με φυσικό φωτισμό. Εκτός από τη μείωση του κόστους, έτσι ο σκηνοθέτης (όπως διάβασα σε μια συνέντευξη) αφήνει ελεύθερους τους ηθοποιούς να κινηθούν στο χώρο ουσιαστικά ψιλοαυτοσχεδιάζοντας και πετυχαίνοντας έτσι τρομερό ρεαλισμό. δηλαδή αποτι κατάλαβα (ή ήθελα να καταλάβω ;)) τους δίνει τη βασική ιδέα, το σενάριο και αποκει και πέρα το αφήνει να εξελιχθεί, επεμβαίνοντας όπου νομίζει οτι ξεφεύγει από αυτό που θέλει να δώσει. Μ'άρέσει πολύ αυτή η τακτική :)

Και πραγματικά δεν το κατάλαβα οτι ήταν τόσο απλά γυρισμένη, πολύ καλή ποιότητα!

Δημοσ.

εγώ την είχα δει στο σινεμά πέρυσι και πραγματικά τα χάρηκα τα λεφτά που έδωσα :-)

και προσέγγισε πολύ ωραία το θέμα και σαν ταινία πολύ καλά γυρισμένη...Όσον αφορά τη μουσική θα έλεγα από τις καλυτερες επιλογές(παίξανε κομμάτια π.χ.: Nada Surf - the way you wear your head νομίζω ή κάποιο άλλο απο αυτό το δίσκο και χαιρόμουνα μες στο σινεμα...) Τεσπά να δούμε και την επόμενη....;-)

Δημοσ.
...αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που βλέπουμε' date=' προήλθε από ψηφιακή κάμερα, ως επι το πλείστον στο χέρι και με φυσικό φωτισμό. Εκτός από τη μείωση του κόστους, έτσι ο σκηνοθέτης (όπως διάβασα σε μια συνέντευξη) αφήνει ελεύθερους τους ηθοποιούς να κινηθούν στο χώρο ουσιαστικά ψιλοαυτοσχεδιάζοντας και πετυχαίνοντας έτσι τρομερό ρεαλισμό. δηλαδή αποτι κατάλαβα (ή ήθελα να καταλάβω ;)) τους δίνει τη βασική ιδέα, το σενάριο και αποκει και πέρα το αφήνει να εξελιχθεί, επεμβαίνοντας όπου νομίζει οτι ξεφεύγει από αυτό που θέλει να δώσει. Μ'άρέσει πολύ αυτή η τακτική :)

Και πραγματικά δεν το κατάλαβα οτι ήταν τόσο απλά γυρισμένη, πολύ καλή ποιότητα![/quote'] Όντως δεν "φαίνεται", πολύ καλή ιδέα για πιο αυτοσχεδιαστικό αρα και φυσικότερο παίξιμο!

@ Vangosmech: έχεις δίκιο για Νada Surf, το πρόσεξα κι εγώ! :)

Δημοσ.
Σκηνοθετημένη από τον τυπάκο που έκανε το goodbye lenin

Wolfgang Becker has directed ''Goodbye Lenin''

Hans Weingartner has directed ''The Edukators''

Δημοσ.

"...Κι εδω μέσα θα βρείτε τραγούδια ικανα να αλλάξουν την ζωή σας μέσα σε τρία λεπτά, τραγούδια που ξυπνάνε το πρωί με hangover, τραγούδια που γυρίζουν το βράδυ σε ένα άδειο σπίτι με τα αυτιά να βουίζουν απο τα bpm, τραγούδια που έχουν ανάγκη να φάνε κάτι πικάντικο για να ξορκίσουν τους δαίμονες του αλκοολ, τραγούδια που αποκοιμιούνται σε υγρά από ιδρώτα και σπέρμα σεντόνια, τραγούδια που χορεύουν σε καπνισμένα κλαμπ, τραγούδια που κλείνονται στις τουαλέτες και βγάζουν από τις τσέπες τους καθρεφτάκια, πιστωτικές κάρτες και πριονισμένα καλαμάκια, τραγούδια που πατάνε το γκάζι χαράματα σε ερημικές λεωφόρους, τραγούδια που σε κοιτάνε στσα μάτια κάνοντας τα γόνατά σου να λυγίζουν, τραγούδια που σε φιλάνε τόσο έντονα ώστε το στόμα σου να στεγνώσει, τραγούδια που σε σφίγγουν στην αγκαλιά τους σαν να μην υπάρχει αύριο, τραγούδια που δίνουν σημασία στο στιλ και το παρόν παρά στην ουσία και το μέλλον, τραγούδια που σε στέλνουν να τρέξεις γρήγορα, να ανέβεις σκάλες, να βγεις σε ταράτσες, να φωνάξεις, να νιώσεις ζωντανός, να αγαπήσεις, να ερωτευθείς, να θυσιάσεις, να χάσεις, να θυσιαστείς, να χαθείς..."

Από τις ωραιότερες κριτικές για OST. Από τότε που την διάβασα μου είχε κεντρίσει την περιέργεια, πιο πολύ η μουσική παρά η ταινία. Γι αυτό θέλω να την δω, και αν είναι half as good όσο η μουσική, τότε πρέπει να είναι πολύ καλή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...