Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

pixel kai spectrum48-commodore 128-amiga500 = αξεχαστα καλοκαιρια

tape loading error! matchday brucelee decathlon manic miner saboter green beret schooldaze kick off sensible........

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την τελευταία Amiga μου, την είχα από το 1992 μέχρι το 1998, όπου και πήρα PC.

Τότε, μιας και δεν είχα σχέση με το τι με περίμενε, είπα το ιστορικό: "Θα πάρω ένα MMX200 (μόλις είχε βγει) για να το έχω καμια 5ετία!!!!. Μέχρι το 2000, είχα αλλάξει 2 φορές computer!!!

>>schooldaze

Τι μου θύμισες...

Δημοσ.

Ego apo tin alli den goustara to pixel giati pigene tin amiga xexexe. E meta apo kabosa xronia vgike to win an den kano lathos me tis tsontes kai strosame (cd-rom)!!! Ego thimame to 94 efaga ta kerata mou gia valo ena 2plis cd-rom !!

pou ftasame tora e ?

Δημοσ.

ο ηλίας μανεσιώτης που έγραφε στο pixel για networks και υπηρεσίες της compulink (id lucifer.... θυμάστε τα θρυλικά cd-jukebox που είχαν στο ftp τους;;) δουλεύει στο antenna-internet και έχουμε συνεργαστεί από το 2001 για τον irc server του ant1

ο νίκος κροντηράς του user, είναι τεχνικός στα panels του alpha

Δημοσ.

Dr_Slump ωραια παρεμβαση!

Ειχα ξεχασει τον μανεσιωτη και τον κροντηρα!

Αυτοι στραφηκαν στον τηλεοπτικο χώρο!

Επισκέπτης
Δημοσ.

logiko einai na allazame computer kathe 3-5 xronia tote (isos kai parapano), mias kai i texnologia den proxorage tote me tous simerinous rythmous :)

Δημοσ.

H μεγαλύτερη λαμακία που έκανα από τότε που ασχολούμαι με υπολογιστές ήταν η εξής: το 1989 πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή, ο οποίος δεν ήταν home computer αλλά ένας ATS PC 8088 στα 4,77MHz......Θύμαμαι τα Σάββατα που κατεβαίναμε στον Πειραιά για να πάρουμε κανά παιχνιδάκι στην τότε Microland και σε κανα 2 αλλα μαγαζιά που δεν υπάρχουν σήμερα, βάζαμε τα παιχνίδια σε ένα ΡC στο μαγαζί να τα δούμε και παίζαμε σε αισχρά γραφικά με μπλιπ-μπλιπ ήχο ενώ στον απέναντι τοίχο έπαιζαν σε Amstrad 6128, Commodore C64 και λίγο αργότερα Αmiga 500....Οι τότε PCάδες βλέπαμε τα γραφικά-ήχο στην Amiga, ξεροκαταπίναμε, αγοράζαμε το Test Drive Ι ή κανά Winter Games,Moon Patrol, Big Top,κλπ. και φεύγαμε με την ουρά στα σκέλια, ρίχνοντας από μέσα μας κατάρες στον πωλητή που μας είχε πασάρει τον PC γιατί είχε δήθεν πιο πολλές εφαρμογές και θα μας βοηθούσε και καλά στα μαθήματα......

Απωθημένα λοιπόν που πάντα έπαιζα σε Αmstrad και Amiga φίλων....Ίσως για αυτό ακόμα και σήμερα ψάχνω να βρω να αγοράσω κάναν Amstrad 6128 ή 664.....

Πάντως ωραίες εποχές...να περιμένεις την ετήσια έκθεση στον ΟΛΠ (δεν θυμάμαι πως λέγοταν) για να δεις τα νέα μηχανάκια.....να βλέπεις για πρώτη φορά παραθυρικό σύστημα σε Macintosh και DTP εφαρμογές σε κάτι οθονάρες 18-19 ιντσών.....μετά τους πρώτους συμβατούς με 8088 στα 4,77 να βγαίνει λέει ο Mac PC/XT ο οποίος είχε και κουμπί Turbo και ήταν 3 φορές γρηγορότερος από τους υπόλοιπους (αξέχαστη διαφήμιση)........Αλήθεια θυμάστε τους Olympic Data???? Τους Vegas, τους Tulip ????

Δημοσ.

Βρε παλιο-παππούδες, όλοι εδώ είμαστε μαζεμένοι? :-)

Δεν ξέρω αν μας φαίνεται τόσο μοναδική εκείνη η εποχή λόγο ηλικίας (τότε ηλικίας και τωρινής ηλικίας), ή αν όντως τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο πολύ. Άραγε οι σημερινοί έφηβοι τι θα λένε 10-15 χρόνια μετά?

Τον Λεκόπουλο τον είχα πετύχει και από κοντά σε μια μοτο-συγκέντρωση, πριν μερικά χρόνια. Τότε έγραφε ακόμα στο ΜΟΤΟ. Είχαμε μια μικρή συζήτηση για τα παλιά, μου είπε ότι έχει ακόμα τον Spectrum του και κάποια άλλα... Λίγο καιρό μετά έφυγε από το ΜΟΤΟ, και έχασα τα ίχνη του.

Πάντως η πλάκα είναι ότι κάποια πράγματα σε σημαδεύουν για μια ζωή!

Ρε συ melody, είχα παίξει το ΤΑΡΤΑ! :-) Είχατε βγάλει και τίποτα άλλο από εκεί στην Άρτα? Θυμάμαι ένα παιχνιδάκι (δεν ήταν το ΤΑΡΤΑ νομίζω, αλλά από Αρτινό πάλι), που στο game over έπαιζε ένα sample "Δεν γαμείς, δεν πάω καλύτερα για πίτσα!".. ;-)

Για τους νοσταλγούς εκείνης της εποχής, αλλά και για αυτούς που δεν την πρόλαβαν, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ύπαρξη του http://www.amigahellas.gr, του http://www.amigathering.gr καθώς και του καναλιού στο IRC #amigahellas (στο GRnet).

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το τελευταίο Amigathering (#6) που πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα μπουν και οι σχετικές φωτογραφίες και άρθρα... Κόντρες σε Kick Off και Sensible World of Soccer είπατε????

Δημοσ.
.Αλήθεια θυμάστε τους Olympic Data???? Τους Vegas, τους Tulip ????

Έχω ένα ErgoData και ένα Tulip που λειτουργούν άψογα. :grin: :grin:

Επισκέπτης
Δημοσ.
Θύμαμαι τα Σάββατα που κατεβαίναμε στον Πειραιά για να πάρουμε κανά παιχνιδάκι στην τότε Microland και σε κανα 2 αλλα μαγαζιά που δεν υπάρχουν σήμερα / Πάντως ωραίες εποχές...να περιμένεις την ετήσια έκθεση στον ΟΛΠ (δεν θυμάμαι πως λέγοταν) για να δεις τα νέα μηχανάκια.....να βλέπεις για πρώτη φορά παραθυρικό σύστημα σε Macintosh και DTP εφαρμογές σε κάτι οθονάρες 18-19 ιντσών.....

MEGAPOLIS!!, to apolyto magazi gia Amigades tis epoxis ekeinis ston Peiraia (stin Androutsou kai konta gonia me Sotiros -dipla sta STAR GAMES (PACMAN)- apisteuta polles ores exoun perasei mesa se auta ta magazia.

Ypyrxe episis kai to MICROPOLIS kai to TECHNOLAND....

I ekthesi prepei na legotan Ποσειδωνια kai ginotan kathe 2 xronia.... eblepa tote tin A2000 me skliro kai Deluxe Pain 3 na bgazei papades kai na mou trexoun ta salia...... ti oraia pou itan tote :)

Asxeto: to onoma TARKUS TEAM ti sas leei? :D:)

Δημοσ.

Tarkus team? Amiga...

Michael soft σε 6128, λεει σε κανεναν κατι? :)

Τι λετε, απο τα σημερινα περιοδικα, εχει κανενα το στυλ του Pixel? Εγω προσωπικα, δεν το νομιζω. Το Pixel ηταν-εκτος των αλλων- και πολυ παρεϊστικο.

Φυσικα ηταν και οι εποχες τετοιες που το ανεδειξαν. Αλλα τα παιδια εκει, εκαναν καλη δουλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...