Προς το περιεχόμενο

Για τους παλαιούς στο χώρο των υπολογιστων(Pixel Magazine κλπ)

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

gatonini, άμα θες να το βάλεις σε αυτή τη βάση τα σημερινά μηχανήματα είναι πραγματικά μπρίκια... θα κρατούσες ποτέ εναν P3 ή P4 για τη συλλογή σου? εναν Amstrad όμως θα τον κρατούσες...

ego ego exo enan 8riliko Amstrad. (htan to last sto magazi pou eixa paei)!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 507
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά (που λέει ο λόγος δηλαδή) :) εμένα το πρώτο μου παιχνίδι ήταν το Mosquitos σε έναν SANYO (ναι sanyo!) βαρους 60+ κιλών! :)

Το λειτουργικό ξεκινούσε από δισκέτα σα floppy 5.25 αλλά με τη διαφορά ότι αυτό ήταν κοντά στις 8 ιντσες όχι στις 5.25! :razz:

Επίσης θυμάμαι που το πρώτο μου πρόγραμμα το έκανα σε MBASIC. Σε αυτήν μάλιστα είχα φτιάξει ένα interactive παιχνίδι με αυτοκινητάκι εκμετταλευόμενος το αργό scrolling στην οθόνη! Χε! :D Όταν αργότερα βγήκαν (σχεδόν παράλληλα με τους 286) οι GWBASIC και QBASIC είχα κατενθουσιαστεί!.

* κάτι σαν το γνωστό aliens, έπρεπε να πυροβολείς από κάτω προς τα πάνω με το όπλο σου (ο χαρακτήρας '|') τα κουνούπια που εμφανιζόντουσαν σε pseudorandom θέσεις (με χαρακτήρα '^') :) [ τότε τα πάντα έτρεχαν στην τρελή ανάλυση των 25*80 char εννοείται! ]

ΥΓ : Α! Ξέχασα να σας πω ότι ο υπολογιστής ήταν ένα πράγμα όλος μαζί, οθόνη, πληκτρολόγιο και θέση για δισκέττες. (2 παρακαλώ!) :razz: Mouse δεν είχε εννοείται, ούτε σκληρό ούτε και καμιά τρελή μνήμη, νομίζω ήταν 64Kb.

Ωραίες εποχές! Τότε που τα πάντα ήταν συμπυκνωμένα όσο δεν έπαιρνε, που ακόμα και τα 2Kb ήταν πολύτιμα! :!: :shock:

Απειρές ώρες ψαξίματος και τρελά κολλήματα με το EOL aka Elixir Of Life...

Ενα "πανούργο" προγραμματάκι που παρακολουθούσε τους καταχωρητές

και όταν έχανες ζωή σε κάποιο παιχνίδι - πατούσες κάποιο hotkey και

το έφερνες στο προσκήνιο - για να δεις ποιος από τους καταχωρητές

είχε αλλάξει και να τον "πειράξεις" για να πάρεις κανονάκια...

Ε ρε τι θυμηθήκαμε πάλι...

• 1 μήνα μετά...

Κυκλοφορεί μια επανέκδοση του θρυλικού Pixel αυτήν την περίοδο στα περίπτερα. Περιλαμβάνει παλιά και νεότερα άρθρα/αφιερώματα. Είναι εξαιρετικό, όποιος δεν το πήρε, ας το κάνει τώρα!

• 1 μήνα μετά...

Ναι, το Pixel ζητάς! Έχει το παλιό, κλασικό εξώφυλλο. Το βρήκα σ' ένα μικρό ψιλικατζίδικο στην Αγ. Παρασκευή, αλλά έχει περάσει αρκετό διάστημα. Πιστεύω αν ψάξεις, δε θα δυσκολευτείς να το βρεις.

Το πήρα αρχές Αυγούστου από Στουρνάρη. Δεν με ενθουσίασε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μετάνοιωσα που το πήρα. Είναι μία συλλογή από παλιά άρθρα (λίγο αυθαίρετα διαλεγμένα) και κάποια νέα σχετικά με την 'παλιά εποχή'. Όχι κακό, αλλά θα μπορούσε και καλύτερο. Εγώ προτιμώ να διαβάζω τα παλιά Pixel :)

• 1 μήνα μετά...
  • 5 μήνες μετά...

Δεν χρειάζεται να ποστάρετε τίποτα...Πολλά από τα τεύχη του Pixel θα τα βρείτε σκαναρισμένα στο forum http://www.silogomania.com..Μάλιστα πριν από λίγες μέρες ανέβηκαν τα τεύχη Νο 44 και Νο 134...Σκοπός μας είναι να ολοκληρώσουμε όλη την σειρά των τευχών και να την έχουμε σε ψηφιακή μορφή..ήδη έχουμε τα πρώτα 50 τεύχη και συνεχίσουμε ακάθεκτοι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...