Προς το περιεχόμενο

Για τους παλαιούς στο χώρο των υπολογιστων(Pixel Magazine κλπ)

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

o patrikos einai sto pcmaster an den to exete idi pei stis proigoumenes selides! ego eixa enan spectrum me ta lastixenia pliktra pou perimenes na fortosei to pexnidi apo to kasetofono kai an den to fortone kala ante pali apo tin arxi. meta eixa amstrad 6128. ekei ekana kai ta prota mou vimata ston programatismo me tin basic kai eixa anakalipsei tote monos mou enan tropo pou mporousan na ginoun undelete ta svismena arxeia (den eixa akousei kan ti leksi undelete tote!). to ekana me ena programa to diskology an thimame kala. aaaaaxxxxxxx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 507
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με χαρά σας ανακοινώνω το παρανοϊκό μας επιτελείο σκαναρίσματος ανέβασε το 1ο Τεύχος του SPRITE ( 1988 ) και το 16ο του Micromad ( 1987 ) στο Greek Retro Maniax ( http://retro.ellhnismos.org ).

Υπεύθυνος του "εγκλήματος" αυτή τη φορά ήταν ο billy!

Έπεται και συνέχεια... ;)

Kαι μια που μιλάμε για συλλεκτικά, πανσπάνια κλπ κλπ τι θα λέγατε για τα Τεύχη 3 & 4 του Pixel από το ...1984;! Μόλις σκαναρίστηκαν στο Greek Retro Maniax! Για τα περιεχόμενα δε λέω τίποτα..δείτε τα εξώφυλλα και θα καταλάβετε. Μεγάλη ζημιά... το μόνο που έχω να πω είναι να ευγνωμονείτε τον μέγα αρχισκαναριστή μέλος μας που ακούει στο όνομα akmakas!

Επίσης για επιδόρπιο σκανάραμε το θρυλικό Tεύχος 36 με το Review του Αρχιμήδη!

Καλό κατέβασμα!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
...συμπτώσεις επί συμπτώσεων λοιπόν ! (τό'χει ο μήνας φαίνεται' date=' και η όλη υπόθεση αρχίζει να θυμίζει επεισόδιο απο την "ζώνη του λυκόφωτος").

...

Βασίλης Τερζόπουλος.

Ο γνωστός γενειοφόρος Amstrad hacker (και φανατικός παίκτης του αλησμόνητου Dungeon Master !!). Παλιότερα είχα ψάξει το όνομά του, και είχα βρεί και ένα site που είχε, αλλά τώρα πιά έχω χάσει τα ίχνη του...

[/quote']

Τι βρίσκει κανείς ψάχνοντας - συγκινητικό!!

Τώρα πιά είμαι απλώς αξύριστος και με δίχρονο γιο.

Συνεχίζω να παίζω DM καμμιά φορά, αλλά σε emulator. Διατηρώ πάντως συσκευασμένους όλους τους τότε υπολογιστές (464, 6128 και Atari St).

Το 1993 έστησα ένα BBS (Siren - κάποιοι ίσως θυμούνται τη μεγάλη συνάντηση στο καφενείο του Μουσείου) και αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χώρο (υπολογιστές και επικοινωνία), εγκαταλείποντας το επάγγελμα του εκτελωνιστή.

Πέρασα από διάφορες εταιρίες, όντας ταυτόχρονα και αυτοαπασχολούμενος και τελικά σήμερα τηλε-εργάζομαι για εταιρία στην Αγγλία.

Δηλώνω ευθαρσώς "Internet Expert", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό ;)

Με το που είδα Λεκόπουλος πάντως, θυμήθηκα το σλόγκαν που κυκλοφορούσε εντός Compupress (πικάρισμα του Πατρίκου): "όταν σε βλέπω μου έρχεται εμεσντός" :)

Καλως ηλθες!

Ακομη ενα παραδειγμα οτι οι πρωτοποροι του παρελθοντος(bbs) πρωτοπορουν και σημερα(τηλεεργασια).

Η εμπειρια ειναι εμπειρια και δεν υποκαθισταται με τιποτε(χαρτια κλπ), οτι και να λεμε.

Εκεινα τα χρονια, καταπιαστηκαμε με πολλα, μαθαμε πολλα, κερδισαμε πολλα.

Ηταν μια πολυ δημιουργικη εποχη. Επεφτε πολυ 'σκαλισμα'.

Τώρα πιά είμαι απλώς αξύριστος και με δίχρονο γιο.

Συνεχίζω να παίζω DM καμμιά φορά' date=' αλλά σε emulator. Διατηρώ πάντως συσκευασμένους όλους τους τότε υπολογιστές (464, 6128 και Atari St).

[/quote']

Σε έχω τόσο πολύ συνδέσει με τις παλιές εκείνες φωτογραφίες, που μου είναι δύσκολο να σε φανταστώ. Το πιστεύεις; :D

Οσο για τους emulators, αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα βολικοί. Αλλωστε, όλοι λίγο-πολύ έτσι "αθεράπευτα ρομαντικοί" είμαστε, και φορτώνουμε συχνα-πυκνά τα παλιά μας αγαπημένα games, για να κρατάμε ζωντανές τις αναμνήσεις....

Το 1993 έστησα ένα BBS (Siren - κάποιοι ίσως θυμούνται τη μεγάλη συνάντηση στο καφενείο του Μουσείου) και αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χώρο (υπολογιστές και επικοινωνία)' date=' εγκαταλείποντας το επάγγελμα του εκτελωνιστή.

Πέρασα από διάφορες εταιρίες, όντας ταυτόχρονα και αυτοαπασχολούμενος και τελικά σήμερα τηλε-εργάζομαι για εταιρία στην Αγγλία.

Δηλώνω ευθαρσώς "Internet Expert", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό ;)

[/quote']

...χαίρομαι πάντα όταν μαθαίνω τέτοιες πληροφορίες για ανθρώπους μέσα απο τα κείμενα των οποίων γνώρισα καλύτερα τον κόσμο των υπολογιστών. Σε ευχαριστώ που τις μοιράζεσαι μαζί μας. :)

Με το που είδα Λεκόπουλος πάντως' date=' θυμήθηκα το σλόγκαν που κυκλοφορούσε εντός Compupress (πικάρισμα του Πατρίκου): "όταν σε βλέπω μου έρχεται εμεσντός" :)

[/quote']

Aυτό πρέπει να μπεί ως υποψηφιότητα για το "quote της χρονιάς" !! :D (αν υπήρχε τέτοιου είδους "θεσμός"...).

Κάποια μέρα θα πάω στο πατρικό μου να βρω τα παληά τεύχη και να γράψω ιστοριούλες της εποχής. Δεν είναι κι εύκολο να θυμάμαι έτσι ιστορίες εικοσαετίας!

Πάντως το πάθος όλων μας ήταν πρωτόγνωρο...

Μιας και ο Λεκό είπε ήδη μερικά πράγματα για το (δημιουργικό) χάος του Pixel και ο Πατρίκος συμπήρωσε με άλλες λεπτομέρειες, να πω οτι τη πρώτη φορά που πήγα στην Compuress, βρέθηκα στο γραφείο του Pixel με ένα "παιδιά ξέρω από Amstrad, από assembly και έχω σπάσει και μερικά παιχνίδια". Ο χώρος ήταν σκοτεινός γιατί έπαιζαν οι πιξελάδες (και το boss μαζί), εν μέσω φωτογράφισης! Προσπαθώ να θυμηθώ ποιο παιχνίδι έπαιζαν αλλά δεν...

Πάντως κάναμε μια σύντομη κουβέντα και το boss κατέληξε "πάρε αυτό, σπάστο και ξαναέλα να τα πούμε". Νομίζω ήταν το Bomb Jack :)

Το πιο απολαυστικό για μένα κείμενο ήταν το αφιέρωμα στο Chaos Strikes Back (συνέχεια του Dungeon Master), αφού βέβαια πρώτα το έλυσα (τίμια) - σε ελάχιστο χρόνο αλλά με πολλά ξενύχτια!

Το πιο "κουφό" που μου έχει τύχει είναι το σπάσιμο του Arkanoid. Για τυχόν προγραμματιστές, είχε μια ρουτίνα randomization που έπρεπε (πολύ δύσκολα) να την "ακολουθήσεις" για να βρεις τον πραγματικό κώδικα του παιχνιδιού - μια μορφή κρυπτογράφησης. Απορώ ποιό σατανικό-σαδιστικό μυαλό το σκέφτηκε και για ποιο λόγο, αφού άλλον πλην του να εμποδίσει εμάς να το "σπάσουμε" δεν μπόρεσα ποτέ να βρω. Γιατί ήταν "κουφό"; Επειδή ο ταλαντούχος προγραμματιστής είχε αφήσει μια "τρύπα" στον κώδικά του, μέσω της οποίας έβαλα εύκολα άπειρες ζωές χωρίς να χρειαστεί καθόλου να αποκρυπτογραφήσω τον κώδικα.

Για αυτό ειδικά το σπάσιμο, ο Δημήτρης Ασημακόπουλος (πολύ καλός - ανέλαβε τον Amstrad όταν έφευγα φαντάρος το 1988) μου την είχε "πεί" τότε ("αφού δεν αποκρυπτογράφησες τον κώδικα!"), αλλά δεν του αποκάλυψα το μυστικό :)

γραφει ακομα στο pcmaster

Συνάδελφε Dr. Pepperά!! :mrgreen:

Μήπως ξέρεις που δουλεύει τώρα ο Κροντηράς; Κάτι άκουσα για τεχνικός στον Alpha αλλά δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...